Facebook Pixel Να τι έγινε με τον Σπανούλη!
| 2011-01-12 12:25:00

Να τι έγινε με τον Σπανούλη!

Να τι έγινε με τον Σπανούλη!

Από το «Σπανούλη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα» στο Red-Span! Μία ιστορία αγάπης, μίσους και εκατομμυρίων ευρώ για τον «Βύντρα του μπάσκετ». Όλα τα επεισόδια στο σίριαλ της μετακόμισης του V-Span στο Λιμάνι.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2010, μετά την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι στη 2η αγωνιστική του Top16, η Πράσινη κυκλοφορεί με εξώφυλλο «Πετάξτε τις φανέλες». Το ίδιο βράδυ, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τους παίκτες του Ομπράντοβιτς, ευχαριστώντας τους για «όσα τους έχουν χαρίσει». Κάποια στιγμή, ο Σπανούλης παίρνει το λόγο, και εμφανώς συγκινημένος ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, με τους φιλάθλους να του απαντάνε. «Μην τολμήσεις και ξαναζητήσεις συγγνώμη. Εσείς έχετε κάνει τα πάντα για εμάς».
Πέντε μήνες μετά, ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ, στις 11 Ιουλίου, ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο Ολυμπιακός αξίας 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο της συνεργασίας τους. Το σίριαλ είχε ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου, το βράδυ της φιέστας του Παναθηναϊκού, με τις φήμες περί πρότασης του Ολυμπιακού να έχουν αρχίσει ήδη να φουντώνουν, και τις φωτογραφίες του Ομπράντοβιτς με τον Σπανούλη στα μπουζούκια να είναι… χίλιες λέξεις.

Τι μεσολάβησε όμως από το «Σπανούλη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα» στο... Red-Span;
Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον Σπανούλη, δεν μαθεύτηκε βέβαια τον Ιούνιο. Ήδη από το Μάρτιο, με τον Παναθηναϊκό να μην προχωρά σε ανανεώσεις -ούτε καν σε διερευνητικές συζητήσεις- ο Σπανούλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ουδείς από τη διοίκηση δεν του έκανε έστω μια φιλική κουβέντα για το μέλλον του στο ΟΑΚΑ.

Μετά τον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει τη σειρά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος πάει στην προπόνηση και κάποια στιγμή βλέπει μπροστά του τον Σπανούλη, που έχει συνολικά μια μέτρια σεζόν για τα δικά του δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, μέσα στην ταραχή του, φέρεται να του είπε: «Εσύ ειδικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Σύμφωνα με τον… θρύλο, κατά τη διάρκεια του 3ου τελικού, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε 14 πόντους πίσω, ο Ομπράντοβιτς κάλεσε time out και είπε στον Σπανούλη. «Bill, σε έχω σώσει πολλές φορές. Ήρθε η ώρα να με σώσεις κι εσύ». Και το έκανε!

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags