Facebook Pixel Είμαστε ...περικυκλωμένοι!
| 2011-01-12 14:39:00

Είμαστε ...περικυκλωμένοι!

Είμαστε ...περικυκλωμένοι!

Ο Μίλτος σχολιάζει τους… κύκλους και τους «ισχυρούς άνδρες» των ΠΑΕ. Διαβάστε τι έγραψε στη στήλη του στο gazzetta.gr.

Μια που το θέαμα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ...αθέατο, φαίνεται πως οι ομάδες αποφάσισαν να το γυρίσουν σε εναλλακτικές μεθόδους (αυτο)ικανοποίησης των ποδοσφαιρόφιλων, με χορούς κυκλωτικούς που έλεγε παλιά ο Νιόνιος.

Θαύματα κάνουν οι Παέ σε αυτόν τον τομέα θεάματος. Σκέτο τσίρκο. Ο ελέφαντας που μιλάει ξένες γλώσσες. Η Ινδιάνα που καταπίνει σπαθιά και αποπατεί ξουράφια ζιλέτ σένσορ. Ο ζογκλέρ που τρώει λιοντάρια για δεκατιανό. Οι κύκλοι που ...μιλάνε!

Μιλάνε οι κύκλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο φαίνεται να προσπερνά το σύνδρομο των "ισχυρών ανδρών" και να περνά στο επόμενο στάδιο.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει πως όποιος δεν μπορούσε για νομικούς λόγους να αναλάβει την προεδρία μιας Παέ, διοικούσε ως "ισχυρός άνδρας". Τώρα, όποιος δεν θέλει να πει κάτι επωνύμως γιατί φοβάται μην πάει φυλακή (ώστε μετά να μπορεί να γίνει μόνο "ισχυρός άνδρας" και όχι πρόεδρας), το λέει και το αποδίδει σε "κύκλους της Παέ". Το ακόμα καλύτερο είναι οι "κύκλοι του ισχυρού άνδρα" και προσπαθώ να φανταστώ έναν αλλοδαπό δημοσιογράφο να προσπαθεί να μεταφράσει πιστά ένα ρεπορτάζ τέτοιου είδους.

Θα το διαβάσουν το θέμα οι συμπατριώτες του και το υπουργείο εξωτερικών της χώρας του θα εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα: "Να την αποφεύγετε γιατί είδατε τι έπαθε ο ρεπόρτερ των Κάουντενμπιθ Τάιμς. Τον βάρησαν τα τσίπ΄ρα στο κεφάλι και νομίζει πως οι ομάδες διοικούνται από παλαιστές του σούμο ("ισχυρούς άνδρες", όπως π.χ. ο Βαγγέλας με το θεληματικό προγούλι) και από γεωμετρικά σχήματα".

Αν, μάλιστα, ο συγκεκριμένος Καουντενμπιθιώτης δαιμόνιος ρεπόρτερ έμπαινε στη διαδικασία να μεταφέρει όσα έλεγαν οι κύκλοι του Ολυμπιακού για τον ...ισχυρό άνδρα του Άρη ("Φιλιππινέζα") και εκείνα που απαντούσαν οι κύκλοι του Άρη για τον Βαγγέλα με το θεληματικό προγούλι ("που τα βρήκε έτοιμα από τον μπαμπά του και δεν υπηρέτησε τη μαμά-πατρίδα του"), δεν το γλίτωνε το σκοτσέζικο "Ντρομοκαϊτιουμ".

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως οι κύκλοι του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτεροι από εκείνους του Άρη. Πού να τον περικυκλώσεις τον Βαγγέλα με το θεληματικό προγούλι! Φανταστείτε τη ζώνη του. Παλτό μικρού παιδιού φτιάχνεις με τόσο δέρμα.

Του Άρη οι κύκλοι, όσο νά ΄ναι, είναι μικρότεροι, αν πιστέψουμε τους κύκλους του Ολυμπιακού. Δεν τις έχετε δει τις Φιλιππινέζες πόσες είναι; Τις κοιτάς δυο φορές για να τις δεις μία. Βιάζονται να ταΐσουν το παιδί του αφεντικού τους για να αδειάσει η παιδική καρέκλα και να καθίσουν αυτές.

Τέλος πάντων, έβριξαν οι κύκλοι δώθε, έβριξαν οι κύκλοι κείθε, βρίστηκαν λέει κι ο Λάζαρος με τον Δαμιανό στον Παναθηναϊκό, όπου έχουν ξεκινήσει ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης "γαλλικών".

Στην αρχή εις την νοηματικήν (γι΄ αυτό πλακώθηκαν πριν ένα μήνα ο Καραβούτας με τον Μπα-Λέτο, επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις κινήσεις τους) και μετά προφορικά, σαν τα γαλλικά που αντάλλαξαν στην τάξη του Σαββάτου ο Κατσουράνης με τον Μπα-Λέτο (ο Αργεντίνος είναι ο πιο επιμελής μαθητής - δεν χάνει παράδοση) και την Τρίτη ο Λάζαρος με τον Δαμιανό.

Ο Λάζαρος, πάντως, πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη τάξη, γιατί μίλησε γαλλικά με Γάλλο. Τώρα, τι κατάλαβαν οι δυο τους, μόνο οι κύκλοι του Παναθηναϊκού και κάμποσοι "ισχυροί άνδρες" που έχουν μαζευτεί εκεί το ξέρουν.

Ο Μπα-Λέτο πώς το έχασε αυτό το μάθημα;

Τώρα που το σκέφτομαι, με τόσους "ισχυρούς άνδρες" και με τους αντίστοιχους κύκλους που έχουν μαζευτεί εκεί στην Παιανία, ο φουκαράς από το Κάουντενμπιθ θα χρειαζόταν ιδιαίτερα μαθήματα γεωμετρίας για να γράψει ρεπορτάζ.

Ή, απλώς, γαλλικών...

Μέχρι να σταματήσω να νιώθω περικυκλωμένος από πράγματα άσχετα με το ποδόσφαιρο και να παίξουν οι ομάδες μας μπάλα, που είναι και στρόγγυλη (για να απεξαρτηθούμε ομαλά από τους κύκλους), εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags