23/06/11 - 00:14

«Εγκληματική οργάνωση»!

Η ΕΛΑΣ με Δελτίο Τύπου ενημέρωσε για τις συλλήψεις εννέα ατόμων που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα και κατηγορούνται για εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκία και δωροληψία με στόχο την αλλοίωση ποδοσφαιρικών αγώνων.

«Εγκληματική οργάνωση»!
38.810views 0shares

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ:

"Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, εννέα (9) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

• Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
• Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
• Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
• Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
• Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
• Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η έρευνα συνεχίζεται."