Facebook Pixel «Ούτε συζήτηση!»
| 2011-01-14 12:32:00

«Ούτε συζήτηση!»

«Ούτε συζήτηση!»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σχολιάζει σε συνέντευξή του στο gazzetta ότι είναι καλύτερο να έχει συμπαίκτες τον Βασίλη Σπανούλη παρά αντίπαλο. «Κρατάνε ακόμα τα πόδια μου».

- Πως είναι να φεύγεις για πρώτη φορά – από το 2008 οπότε και επέστρεψες στον Ολυμπιακό – νικητής από το κλειστό του ΟΑΚΑ, απ' όπου συνήθως έφευγες με κατεβασμένο το κεφάλι και κάποιες φορές με ταπεινωτικές ήττες;

«Δεν υπάρχει καλύτερη από το να κερδίζεις ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, ωστόσο, επειδή ήταν απλά ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου, το οποίο δεν έκρινε κάποιον τίτλο, προτιμούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους... Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πανηγυρίζει έντονα μόνο τις νίκες που χαρίζουν “κούπες”! Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει προβάδισμα για τη συνέχεια, αλλά ακόμη πολύ νωρίς για χαρές και πανηγύρια...»

- Τι διαφορετικό είχε – σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – η προετοιμασία σας για το ντέρμπι, όχι μόνο σε τεχνικό αλλά και πνευματικό επίπεδο;

«Και τις άλλες χρονιές πηγαίναμε προετοιμασμένοι, απλά η διαφορά σε σχέση με το εφετινό παιχνίδι είχε να κάνει κυρίως με την ηρεμία με την οποία αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση απλό από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο παρκέ... Δεν πανικοβληθήκαμε όπως στο παρελθόν, μείναμε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας και στο τέλος δικαιωθήκαμε... Σας ξαναλέω όμως, ότι ήταν απλά μία νίκη πρωταθλήματος και δεν πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για την εφετινή σεζόν... Το ταμείο γίνεται στο τέλος...»

- Αυτή η ηρεμία και η πίστη που ανέφερες, έχουν να κάνουν και με την παρουσία στον πάγκο σας, μίας προσωπικότητας όπως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς;

«Αυτό είναι σίγουρο! Νομίζω ότι ο coach διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο το παιχνίδι μας και η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει...»

- Κατά την άποψή σου, ότι ο Ολυμπιακός αποδυνάμωσε τον Παναθηναϊκό με την “αρπαγή” του Σπανούλη;

«Τα πράγματα είναι απλά... Τον Βασίλη είναι πολύ καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Η προσθήκη του ενίσχυσε την ομάδα σε όλες τις γραμμές και είναι δεδομένο ότι η μεταγραφή του ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό.»

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags