Facebook Pixel Υπάρχει ζωή μετά τον Γιώργο Καραγκούνη;
| 2011-07-20 20:58:00

Υπάρχει ζωή μετά τον Γιώργο Καραγκούνη;

Υπάρχει ζωή μετά τον Γιώργο Καραγκούνη;

Ο «τυπάρας» σφράγισε με την παρουσία του στα γήπεδα μια ολόκληρη εποχή. Από τις αλάνες της Ηλείας, στην Παιανία, τη Ριζούπολη, πάλι την Παιανία, το Μιλάνο και τη Λισαβόνα, το άστρο του αρχηγού έλαμψε.

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης...

Ίσως είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής του ποδοσφαίρου.

Ο Καραγκούνης δεν έμαθε το ποδόσφαιρο της ακαδημίας, των καταρτισμένων προπονητών, των τυποποιημένων κινήσεων.

Άφησε να τον διαμορφώσουν ποδοσφαιρικά, τα ένστικτα του και το πλούσιο ταλέντο του. Έπαιζε και παίζει ποδόσφαιρο της αλάνας. Είναι ένας «μάγκας» της μπάλας που την αγαπάει γι' αυτό καμιά φορά την κρατεί στα πόδια του περισσότερο από τους άλλους.

Ο «τυπάρας» γεννημένος είκοσι χρόνια πριν θα έπαιρνε θέση στο πάνθεον με τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης. Ωστόσο και στην εποχή του πέτυχε σπουδαία πράγματα με οδηγό το ταλέντο και την ηγετική φυσιογνωμία.

Τώρα που πατάει τα τριανταπέντε, υπάρχουν πολλοί που τάχα ανακαλύπτουν τις αδυναμίες του.

Ότι είναι, λένε, αργός, καθυστερεί το παιχνίδι, κουράζεται κ.λ.π.

Πάνω κάτω τα ίδια φαίνεται να πιστεύει και ο Ζεσουάλντο Φερέιρα που τον έχει τέταρτη επιλογή για την τριάδα του κέντρου. Να δώσουμε ένα δίκιο στον Πορτογάλο κόουτς που δικαιολογημένα ενδιαφέρεται για τις... ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως των ποδοσφαιριστών του.

Όλοι το κάνουν αυτό. Απλά εκτός από τις χρονολογίες υπάρχει και το γήπεδο. Εκεί θα φανεί αν έχει κότσια ο Καραγκούνης αλλά και τι παραπάνω προσφέρουν οι άλλοι συμπαίκτες του.

Ο φετινός Παναθηναϊκός μετά τη φυγή του Ζιλμπέρτο Σίλβα και του Σισέ, έχει ανάγκη από ηγέτες. Ο «τυπάρας» δεν καταδέχτηκε φέτος να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός.

Από χαρακτήρα άλλωστε δεν του πάει να υποψιάζεται ότι «καπαρώνει» παραπάνω χρόνο συμμετοχής επειδή φοράει το περιβραχιόνιο.

Θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα με όπλο την αξία και τις δυνάμεις του. Το ποδόσφαιρο πρώτα από όλα είναι θέμα αξίας και δυνάμεων. Είναι και θέμα ψυχής όμως. Γι' αυτό ο Καραγκούνης θα βρει την άκρη ώστε να είναι από χρήσιμος ως απαραίτητος στον φετινό Παναθηναϊκό. Ένα «αλάνι» της μπάλας δεν καθηλώνεται στον πάγκο. Εφόσον φοράει σώβρακο και φανέλα θα βρίσκει τρόπους να μπαίνει στην ενδεκάδα.

Υπάρχει ζωή μετά τον Γιώργο Καραγκούνη αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να την ανακαλύψουμε...

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags