Facebook Pixel Φάκελος "Συμβόλαια 2012"
| 2011-07-21 10:10:00

Φάκελος "Συμβόλαια 2012"

Φάκελος "Συμβόλαια 2012"

Αν το φετινό καλοκαίρι είναι ένα από τα πιο δύσκολα (αν όχι το πιο δύσκολο) στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού λόγω του ελλείμματος που υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ και των περικοπών που πρέπει να γίνουν, ο Ιούνιος του 2012 προμηνύεται εξίσου δύσκολος και «ζεστός».

Eλέω των 12+2 συμβολαίων που λήγουν. Αριθμός αν μη τι άλλο μεγάλος (το μισό ρόστερ πάνω κάτω), που οδηγεί εκ των πραγμάτων τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» σε έναν ξεχωριστό προγραμματισμό, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις. Από τη συγκεκριμένη λίστα άλλωστε των 14 ποδοσφαιριστών η κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες-δυσκολίες και βεβαίως ξεχωριστό βαθμό προτεραιότητας.

Στον Παναθηναϊκό δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασία «χτισίματος» από την αρχή (με μαζικές αποχωρήσεις), αφού κάτι τέτοιο θα πήγαινε ξανά πίσω την ομάδα και θα είχε τραγικές επιπτώσεις στην ισορροπία του «πράσινου» ρόστερ. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προτίθενται να χειριστούν με μεγάλη προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα, προχωρώντας βήμα βήμα την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ηδη άλλωστε η λίστα των «14» έχει «σπάσει» σε μικρότερες υπο-λίστες ανάλογα με το βαθμό προτεραιότητας, προσφοράς και ανάγκης του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Με ορισμένους ποδοσφαιριστές (Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος) έχει ήδη γίνει μία προεργασία για επέκταση της συνεργασίας, κάποιοι άλλοι (Νίνης, Τζόρβας, Σιμάο, Καραγκούνης, Σαριέγκι, Καντέ) είναι στον «προθάλαμο» των επαφών (και είναι δεδομένο ότι θα μιλήσουν τους επόμενους μήνες με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού), κάποιοι άλλοι καλούνται να δείξουν και να αποδείξουν ότι αξίζουν νέο συμβόλαιο (ανάλογα και με τα πλάνα του Φερέιρα για την επόμενη σεζόν), ενώ κάποιοι άλλοι ουσιαστικά βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου χωρίς να υπολογίζονται.

Το πλάνο των διοικούντων την «πράσινη» ΠΑΕ για τις ανανεώσεις ουσιαστικά θα αρχίσει να ενεργοποιείται από τον Αύγουστο, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί πρώτα οι περισσότερες (αν όχι όλες οι) μεταγραφές και θα έχει «κλειδώσει» το... παζλ του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η πιθανότητα ανατροπών από πιθανές προτάσεις για κάποιους από τους παίκτες που μπήκαν ήδη στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

1.

Γιώργος Καραγκούνης: Βαδίζοντας στο 35ο έτος της ηλικίας του ο «Κάρα» γνωρίζει ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα είναι περιορισμένος, όμως εξακολουθεί να δουλεύει σαν 18άρης. Θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και πιθανότατα θα του γίνει πρόταση, αλλά με λιγότερα χρήματα.

2.

Σωτήρης Νίνης: Η περίπτωσή του έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και προς το παρόν υπάρχει αναμονή από τις δύο πλευρές. Λογικά πάντως δεν θα αργήσει να γίνει κίνηση από τους «πράσινους» για να συζητήσουν την πιθανότητα νέου συμβολαίου.

3.

Αντώνης Πετρόπουλος: Από τους πρώτους που έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση για νέο συμβόλαιο. Η φετινή σεζόν του δίνει τη μεγάλη ευκαιρία της καθιέρωσης και στο «τριφύλλι» θέλουν να τον κρατήσουν έως το 2014. Εντός Αυγούστου θα υπάρξει κι επίσημη συζήτηση μαζί του.

4.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο μεγάλος άτυχος. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να διατηρήσουν τον Λάζο και πριν από λίγο καιρό υπήρξε η πρώτη ανεπίσημη επαφή. Ο τραυματισμός του δεν αλλάζει τις προθέσεις των «πράσινων» και προς το χειμώνα, με την «επιστροφή» του, θα γίνει πιο επίσημη κουβέντα επέκτασης έως το 2014.

5.

Γιόσου Σαριέγκι: Ο Βάσκος όχι μόνο στέριωσε στον Παναθηναϊκό, αλλά έγινε αρχηγός κι έχει εκμυστηρευτεί ότι θέλει να κλείσει στο «τριφύλλι» την καριέρα του. Οταν έρθει η ώρα, θα γίνει κουβέντα ανανέωσης και μαζί του, πιθανότατα με μικρή μείωση.

6.

Αλέξης Τζόρβας: Κι αυτός ανήκει στις «ειδικές» περιπτώσεις. Η πρόταση που ανέμενε από την Ιταλία δεν ήρθε και συνεχίζει κανονικά στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα τον καλέσει ως το φθινόπωρο για συζητήσεις, αφού δεν θέλει να τον χάσει ως ελεύθερο.

7.

Σιμάο Μάτε: Επειτα από 2 μέτριες χρονιές ο Μοζαμβικανός ψάχνει την «επιστροφή». Οι «πράσινοι» θέλουν να μείνει και του το έχουν ήδη διαμηνύσει. Ο ίδιος ωστόσο, αξιώνει καλύτερες απολαβές σε δύσκολους οικονομικά καιρούς και η υπόθεσή του ίσως... τραβήξει.

8.

Σεντρίκ Καντέ: Ο Αφρικανός στόπερ αποτελεί μία αρκετά αξιόπιστη επιλογή και στον Παναθηναϊκό θα τον ήθελαν για 1 με 2 χρόνια ακόμα. Σε καμία περίπτωση όμως με τις παχυλές απολαβές που υπέγραψε το 2009. Στην υπόθεσή του θα παίξουν ρόλο και οι προθέσεις της οικογένειάς του.

9.

Νίκος Σπυρόπουλος: Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των «πράσινων» που δαπάνησαν 2 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του '08. Και με αυτόν πάντως θα γίνει κουβέντα μέσα στο επόμενο τρίμηνο για επέκταση του συμβολαίου του, πάνω κάτω στα ίδια χρήματα.

10.

Σίλβα Κλέιτον: Επειτα από 3 χαμένες χρονιές προσπαθεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Του έχει ξεκαθαριστεί ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Φερέιρα. Αν μείνει, θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει νέο συμβόλαιο.

11.

Ελίνι Δημούτσος: Ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια που ισχύουν στην περίπτωση του Κλέιτον. Ο Φερέιρα θα αποφασίσει για το μέλλον του, ωστόσο αν δεν μείνει στο ρόστερ, ο ίδιος έχει ζητήσει να μείνει ελεύθερος.

12.

Μπράις Μουν: Το παλεύει, αλλά το μέλλον του στους «πράσινους» δεν είναι... ευοίωνο. Στον Παναθηναϊκό αναζητούν ομάδα για να τον πουλήσουν ή στη χειρότερη να καλύψει το συμβόλαιό του και να φύγει ελεύθερος.

Ο Μελίσσης και ο Λεοντίου

Ο Χρήστος Μελίσσης είναι αν μη τι άλλο ένας παίκτης που «ταλαιπωρήθηκε» πολύ από τη μέρα που παρουσιάστηκε στο «τριφύλλι». Βρέθηκε εξαρχής στο μάτι του... κυκλώνα (χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος) για τα υπερβολικά χρήματα που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του και μετά τον πρώτο χρόνο μπήκε σε διαδικασία δανεισμών.

Για τον τελευταίο χρόνο του οι «πράσινοι» πρέπει να του καταβάλουν 400.000 ευρώ και ήδη γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ομάδα για να φύγει.

Ο Σωτήρης Λεοντίου τώρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του επέστρεψε φέτος στο «τριφύλλι», αλλά δύσκολα θα μείνει. Οι «πράσινοι» πάντως θα προσπαθήσουν να τον διευκολύνουν στη «μετακόμισή» του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags