Facebook Pixel Γαντζωμένοι σαν βδέλλες στο κορμί της ΑΕΚ
| 2011-07-21 14:26:00

Γαντζωμένοι σαν βδέλλες στο κορμί της ΑΕΚ

Γαντζωμένοι σαν βδέλλες στο κορμί της ΑΕΚ

Μόλις χθες ήταν που έλεγα για τη μανία αυτοκαταστροφής που πιάνει την ΑΕΚ στην αρχή της κάθε χρονιάς κι εκεί που οι οπαδοί της αρχίζουν να ονειρεύονται, έρχεται το μπάχαλο που τα διαλύει όλα. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

ΠΡΟΧΘΕΣ λοιπόν έκλεισε η μεγάλη μετεγγραφή του Γκούντιονσεν. Ο κόσμος ζεστάθηκε. Τα διαρκείας ξεκίνησαν να φεύγουν 500 την ημέρα. Η ομάδα ζωντάνεψε. Οι οπαδοί άρχισαν πάλι να ελπίζουν. Οι περισσότεροι θέλησαν να κάνουν πως ξεχνάνε και τη στείρα τελευταία δεκαπενταετία, και τα πουλήματα που έχουν φάει από τους κατά καιρούς ηγέτες της ομάδας, και τους αληταράδες της κερκίδας που χρόνια τώρα δεν αφήνουν με τη συμπεριφορά τους την ΑΕΚ να ανασάνει και να κάνει μισό βήμα μπροστά. Πάνω λοιπόν που νόμιζαν ότι κάτι αλλάζει, είδαν ξαφνικά χθες τον πρόεδρο Αδαμίδη να εμφανίζεται μπροστά τους και να ζητάει τα λεφτά τους, έχοντας δίπλα στο ίδιο πάνελ τον Χατζηχρήστο!

ΕΝΑΣ από τους σοβαρότερους λόγους που οι περισσότεροι από τους ΑΕΚτζήδες είχαν αποφασίσει να κόψουν το γήπεδο την καινούργια χρονιά ήταν τα επεισόδια των οργανωμένων στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Εκεί σιχάθηκαν και είπαν κλαίγοντας, την ώρα που έπρεπε να πανηγυρίζουν, ότι δεν πάει άλλο, καθώς τα σκηνικά που έζησαν ήταν συνέχεια στο ντου των Θρακομακεδόνων την εποχή που ο Ντέμης ήθελε τους ποδοσφαιριστές να παίζουν απλήρωτοι για να κάνει αυτός τον πρόεδρο, στις φωτιές και τις καταστροφές στο Περιστέρι, τη Λιβαδειά και όπου αλλού πήγαιναν τα καλά αυτά παιδάκια για να... συμπαρασταθούν στην ομάδα, με αποκορύφωμα το ξύλο στον Μπάγεβιτς και το πλιάτσικο στο «Ιεράπετρα», στο ταξίδι της επιστροφής από την Κρήτη πριν από μερικά χρόνια.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ πήγε να το ανατρέψει η μετεγγραφή του Γκούντιονσεν. Κομμάτια να γίνει, αρκετοί αποφάσισαν να ξαναβοηθήσουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη παρά το οικονομικό στριμωξίδι της εποχής.

ΚΑΙ τότε εμφανίστηκε δίπλα στον πρόεδρο η... Original, όχι απλώς ισότιμα, αλλά ως εγγυήτρια της προσπάθειας που θα κάνει το κλαμπ να εξαφανίσει τη βία!

ΕΙΤΕ το πιστεύετε είτε όχι, μία από τις πρώτες κουβέντες του Αδαμίδη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν ότι «η Original θα πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της βίας»! Και για όσους αμφιβάλλουν, ο πρόεδρος έγινε ακόμη πιο σαφής, λέγοντας ότι θα φτιάξει «ομάδες περιφρούρησης» και θα καταθέσει προτάσεις, «ώστε οι ταραξίες να τιμωρούνται παραδειγματικά».

ΜΑΛΙΣΤΑ, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία σε όσους θα τρέξουν να αγοράσουν τα διαρκείας τους από δω και πέρα, πήρε το μικρόφωνο λίγο αργότερα ο ίδιος ο αρχηγός των οργανωμένων και φώναξε ότι... «πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια γροθιά στο τζάμπα και την αδικαιολόγητη βία».

ΦΑΝΕΡΟ ότι και ο τελευταίος ξέρει πια πως εδώ δεν υπάρχει σωτηρία. Ακόμη κι ο Μέσι με τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Ετό να έρθουν αύριο το πρωί, η εικόνα δεν πρόκειται ν' αλλάξει, όσο οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας δεν την αφήνουν ήσυχη, έχοντας γαντζωθεί σαν βδέλλες στο κορμί της...

Πηγή: Ελευθεροτυπία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags