Facebook Pixel «Δεν θα υπήρχε ΑΕΚ σήμερα, αν... »
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-03 17:31:00

«Δεν θα υπήρχε ΑΕΚ σήμερα, αν... »

«Δεν θα υπήρχε ΑΕΚ σήμερα, αν... »

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει μέσω του blog του για το χθεσινό ντέρμπι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και το σουτ του Μίτσελ από την… Εκάλη που μπήκε γκολ στο Μαρούσι!

Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Θεός ήταν με την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης, στο Ολυμπιακό στάδιο ή αν...μιλούσε του Καρνέζη και απέσπασε την προσοχή του στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα γνωρίζει κανείς, άρα ούτε και ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος είναι με διαφορά στις δηλώσεις του ο πιο...απολαυστικός προπονητής που δούλεψε στην Ελλάδα την τελευταία 20αετία. Μιλάμε για ''περιβόλι''!

Αυτό που γνωρίζω και το καταθέτω με βεβαιότητα είναι ότι σήμερα δεν...θα υπήρχε ΑΕΚ αν δεν είχε σουτάρει ο Μίτσελ από την...Εκάλη για να το βάλει στο Μαρούσι! Τίποτα δεν θα υπήρχε και θα γράφαμε για την ''αρχή του τέλους'', γιατί η ομάδα ακροβατεί σ' ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει που λέει και το τραγούδι! Μηδέν στο ταμείο, μηδέν στις αντοχές, μηδέν στην ανοχή, αν...μηδένιζε και στο κίνητρο τότε θα μιλούσαμε για μια ''ομάδα ζόμπι''...

Ανάσταση, λοιπόν, στο τελευταίο σουτ του αγώνα ή για να ακριβολογούμε ''παράταση ζωής''. Στο 97 και 38'' ή 40'', τέλος πάντων, μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω από το 7άλεπτο των καθυστερήσεων που είχε εμφανιστεί στην ηλεκτρονική ταμπέλα του 4ου διαιτητή.

Η ΑΕΚ ήταν τρα – γι – κή, αλλά οι ΑΕΚτζήδες δικαιούνται να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους αυτή την πρόκριση και να ''κλείσουν τα μάτια'' (μόνον αυτοί!!!) στο...χτικιό μεταμφιέστηκε σε ομάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Να μην δούνε, δηλαδή, την άμυνα-''φτερό στον άνεμο'', τους φοβισμένους ποδοσφαιριστές, τα παιδαριώδη λάθη και τις...μουτζούρες του Χιμένεθ στον αγωνιστικό ''καμβά'' του Ολυμπιακού σταδίου. Διότι το να αλλάζεις στο 53ο λεπτό ένα παίκτη που αγωνίζεται στον άξονα που ''κεντάει'' ο Ζιλμπέρτο (Παντελής Καφές) με έναν επιθετικό (Μπαχά) που θέλει να χάσει 5,6 κιλά για να θυμίσει κανονικό ποδοσφαιριστή στο πιο ''καυτό'' σημείο του ντέρμπι, ε, δεν είναι για να το βλέπεις...

Ο φίλαθλος της ΑΕΚ αφού κάνει τον σταυρό του πρέπει να κλείσει και μάτια και αυτιά. Να μην ''μπει'' σε κουβέντες που αφορούν στη διαιτησία του Παππά, για να αποδείξει ότι δεν χρειάστηκε τη διαιτητική αβάντα για να προχωρήσει η ομάδα του στους ''4'' του κυπέλλου. Όταν το πράγμα κάνει...μπαμ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο σκόρερ του 3ου τέρματος με το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του το εισιτήριο της πρόκρισης μέχρι το ''97 και κάτι'' είχε...αποβληθεί από το ημίωρο. Τέλος.

Για ένα πράγμα πρέπει να βγάλει πόνο ο ΑΕΚτζής. Για τον Κώστα Κατσουράνη, τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο είχε δηλώσει ο Νικολαϊδης ότι...κάνει χάρη που παίζει στην ΑΕΚ.

Έναν παίκτη που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ, που πήγε στην εθνική από την ΑΕΚ και σήκωσε ένα Euro, που έβγαλε ένα σκασμό λεφτά από την ΑΕΚ και που φυσικά βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΚ στις ''μαύρες ημέρες'' του 2004.

Ναι, γι' αυτόν μπορεί να βγάλει τον πόνο του διότι εντάξει ο Γόντικας, εντάξει και ο Σισέ, αλλά ο Κατσουράνης δεν μπορεί να λέει ότι ''δεν πήραμε την πρόκριση για άλλους λόγους'' κι ότι ''μας έδωσε μια κίτρινη κάρτα για αράουτ'', παραβλέποντας ότι ο Βύντρα έπρεπε να 'χε αποβληθεί με το ''καλημέρα''.

Αυτή είναι, όμως, η διαφορά του Λυμπερόπουλου με τον Κατσουράνη. Η χαώδης διαφορά. Εφτά γκολ έχει βάλει ο ''Λύμπε'' στον Παναθηναϊκό από το 2003 και μετά και στα εφτά κατάφερε αυτός ο γίγαντας να πνίξει μέσα του τις όποιες πικρίες για την οικογένεια Βαρδινογιάννη! Ούτε χτυπήθηκε σαν το...κατσίκι, ούτε έκανε σα να σκόραρε εναντίον της...Ρεάλ, ούτε ''έσκασε'' γελάκια, ούτε δε πολύ περισσότερο έκανε δηλώσεις για να πικάρει ή να ιντριγκάρει την προηγούμενη ομάδα.

Σεβασμό έδωσε, αγάπη και λατρεία εισέπραξε και εισπράττει σε όλο τους το μεγαλείο, από ''κιτρινόμαυρους'' και ''πράσινους''. Αυτή είναι η διαφορά τους.

Πηγή: sentragoal.gr

Να επιστρέψουμε όμως στην ΑΕΚ. Στην ''οικογένεια'' των Σπατών!

Να προσέξουν! Τα μάτια τους δεκατέσσερα! Από τον Χιμένεθ μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή της αποστολής του χθεσινού αγώνα, οφείλουν να δουν και να ξαναδούν τα ''χάλια τους'' και να...τραπεζώσουν τον Μίτσελ!

Όχι, δεν το ήθελε ο Μίτσελ. Αυτό που ήθελε όμως ήταν να ''πάρει πάνω του'' την τελευταία φάση του αγώνα, έχοντας νωρίτερα στείλει 3 φορές τη μπάλα...αράουτ σε απλές μεταβιβάσεις.

Αυτό έδειξε ''ποδοσφαιριστή με καρύδια'', που το ''λέει η ψυχή του'' και που πιστεύει στις δυνατότητές του! Απλά να ευχηθεί ο Αεκτζής να μην μπει τώρα ο Σκόκο στη διαδικασία να σκοράρει από τη μεγάλη περιοχή του Σεμπάστιαν Σάχα!

Κατά τ' άλλα φίλαθλοι, Χιμένεθ και ποδοσφαιριστές να μην το πούνε ούτε του...Παππά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags