Facebook Pixel Καθορίζει την τύχη του…
| 2011-02-11 16:36:00

Καθορίζει την τύχη του…

Καθορίζει την τύχη του…

Στη σπουδαιότητα της νίκης στο ντέρμπι του "Κλ. Βικελίδης" για τον Άρη αναφέρθηκε στο blog του ο Παντελής Ζουμπούλης, λίγο πριν την αναμέτρηση εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι...

Το sold out με τη Μάντσεστερ Σίτι επανέφερε στην καθημερινότητα του Αρη και των φίλων του τις υποχρεώσεις που τον περιμένουν στο Europa League.

Μαζί και τις ονειρεμένες βραδιές που έζησαν φέτος στην Ευρώπη και άλλη μία έχουμε την αίσθηση ότι θα ζήσουν πάλι το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης. Γιατί τον Αρη της Ευρώπης δεν τον φοβόμαστε, έστω κι αν τώρα δεν υπάρχει ο Κούπερ.

Νομίζουμε ότι αυτά που έμαθε στους παίκτες ο Αργεντινός δεν τα ξέχασαν τόσο γρήγορα και το βράδυ της Τρίτης οι Αγγλοι θα καταλάβουν πως και γιατί ο Αρης πέταξε έξω από τους "32" την Ατλέτικο Μαδρίτης και γιατί το "Κλ. Βικελίδης" παραμένει αήττητο κάστρο επί 42 ολόκληρα χρόνια στην Ευρώπη.

Ολα αυτά δεν αποτελούν… αυτοσκοπό όμως για τον Αρη. Να εξηγούμαστε. Ο Αρης πέτυχε πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενε κανείς ότι θα κάνει στην Ευρώπη. Στο τέλος της ευρωπαϊκής του πορείας, όποτε κι αν έρθει αυτή, θα εισπράξει τα "μπράβο" και τα "ευχαριστώ" όλης της φίλαθλης Ελλάδας για τα μαγικά βράδια που μας χάρισε.

Ο αυτοσκοπός για τον Αρη, πλέον, είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση να τερματίσει στην πεντάδα ώστε να δώσει ξανά του χρόνου το παρών του στο Europa League. Εν κατακλείδι, οι συνέπειες θα είναι μηδαμινές αν δεν τα καταφέρει κόντρα στους Αγγλους, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Μετά το "διπλό" στο ΟΑΚΑ ο Αρης έχει την ευκαιρία να κάνει δύο κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα και τα οφέλη του δεν θα είναι μόνο βαθμολογικά. Κερδίζοντας διαδοχικά ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οι "κίτρινοι" θα ξαναφτιάξουν το κέφι τους, θα αποκτήσουν πάλι την αυτοπεποίθηση του ισχυρού και θα είναι σε θέση για να καθορίσει την τύχη του. Θα ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του, με δύο κουβέντες. Γιατί, ακόμη δεν την έχει αφού κακά τα ψέματα, εξαρτάται από το τι θα κάνει ο Βόλος και η Καβάλα. Αν δεν κερδίσει, θα παραμείνει σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία να περιμένει ως το τέλος τι θα κάνουν οι άλλοι.

Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει τον Ολυμπιακό και φυσικά μπορεί να το κάνει στο καυτό "Βικελίδης". Οσο για τον Νέρι Καστίγιο, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι εφόσον του επιτρέψει η… ίωση να παίξει, θα δώσει το κάτι παραπάνω για να κερδίσει ο Αρης.

Όχι μόνο επειδή δεν ξεχνάει την ευκαιρία που του δώσανε οι Κίτρινοι να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, αλλά και γιατί θυμάται καλά ότι ο Ολυμπιακός του γύρισε δύο φορές την πλάτη στο πρόσφατο παρελθόν. Τα άλλα που λέγονται τα ακούμε βερεσέ…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags