Facebook Pixel «Νίκη σαν αυτές με Τζόλε, Γεωργάτο και Ζιοβάνι»
| 2011-02-13 14:15:00

«Νίκη σαν αυτές με Τζόλε, Γεωργάτο και Ζιοβάνι»

«Νίκη σαν αυτές με Τζόλε, Γεωργάτο και Ζιοβάνι»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τη σημασία της νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη που είχε «ρίζες» στην ομάδα που κατακτούσε συνεχόμενους τίτλους.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Μια νίκη που ασφαλώς ήταν δίκαια και θα μπορούσε μάλιστα να είχε και ευρύτερο σκορ από το 1-2. Κατ' αρχήν το πάθος και ο τσαμπουκάς των παικτών του Ολυμπιακού ήταν τα στοιχεία που χάρισαν στους φιλοξενούμενους τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα όμως δεν μπορεί να μη σταθεί κάποιος και στην τακτική που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι» για να φτάσουν στην επιτυχία, που ουσιαστικά τους χαρίζει το μισό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς πολύ απλά γιατί κατάφερε να κάνει το παιχνίδι που μπορεί σαν ομάδα, με καλή κυκλοφορία μπάλας τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής όσο και στο αριστερό άκρο, με τον Ριέρα να κάνει ίσως την πιο καλή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά ήταν οι «ερυθρόλευκοι» που επέβαλαν το ρυθμό του ματς και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να μεταφέρουν το ματς για μεγάλο διάστημα κάτω απ' τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Άρη, αυτόματα οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού «κέρδισαν» πολλά μέτρα φτάνοντας ουσιαστικά στη μεσαία γραμμή. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να πιέσουν πιο πολύ τους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα τα λάθη των παικτών του Άρη να είναι πολλά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι “κιτρινόμαυροι” είχαν εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και αυτό δεν επέτρεψε στους “κιτρινόμαυρους» να απειλήσουν με αντεπιθέσεις τους πειραιώτες. Ο Άρης έκανε μεγάλη «ζημιά» στην ΑΕΚ πριν από μια εβδομάδα με δύο κόντρες βρίσκοντας την άμυνα της «Ένωσης» απροετοίμαστη. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έδωσε χώρους στον Άρη για να μπορέσει να κάνει παιχνίδι. Εδώ ακριβώς υπάρχει η καθοριστική συμβολή του Μοντέστο, στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Το μεγάλο «όπλο» του Άρη στο κέντρο «ακούει» στο όνομα του Φατί, ένας παίκτης με πολλές ικανότητες (κυρίς ανασταλτικές) αλλά που μπορεί παράλληλα έχοντας παίξει και στο Καμπιονάτο, να βοηθήσει την ομάδα του δημιουργικά. Ο Μοντέστο έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε ο Βαλβέρδε, ώστε να βγάλει «εκτός αγώνα» τον Φατί και τα κατάφερε περίφημα. Από εκεί ξεκίνησε και η «οικοδόμηση» της κυριαρχίας των πειραιωτών στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας πως ο Άρης είναι ομάδα που αν βρει χώρους για να αναπτύξει αντεπιθέσεις, μπορεί να κάνει «σμπαράλια» μια άμυνα, αλλά ο Βαλβέρδε φρόντισε να μην δώσει η ομάδα του τη δυνατότητα στους «κιτρινόμαυρους» να αιφνιδιάσουν. Τούτο φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και ουσιαστικά σ' εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός έπεισε, πρώτα τον... εαυτό του και εν συνεχεία τον αντίπαλο του πως αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένος να «φάει σίδερα».

Η αντίδραση άλλωστε των πειραιωτών όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Νέτο, είναι αυτό που «λαχταρούσαν» να δουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα. Δεν το είδαν τότε και πολλοί αμφισβήτησαν τις δυνατότητες των «ερυθρόλευκων». Το καλό όμως για τους φίλους του Ολυμπιακού είναι πως είδαν την ομάδα τους να κάνει νίκη σαν αυτές που είχαν συνηθίσει να βλέπουν όταν στους «ερυθρόλευκους» έπαιζαν ο Τζόρτζεβιτς, ο Γεωργάτος, ο Ζιοβάνι. Ήταν νίκη που είχε «ρίζες» στην ομάδα που κατακτούσε συνεχόμενους τίτλους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
 

ΠΗΓΗ: sentagoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags