Μετά το αρχικό σοκ και τον προβληματισμό, η ΑΕΚ περνά στην αντεπίθεση. Οπως έχετε ενημερωθεί, οι "κιτρινόμαυροι" αποφάσισαν να χαράξουν σκληρή υπερασπιστική γραμμή, μέσω της οποίας θα επιχειρήσουν να πείσουν πως δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής του αγώνα, καθώς είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Και δεν έμειναν εκεί, αλλά προχώρησαν στη δική τους κίνηση τακτικής, καταθέτοντας ένσταση αντικανονικής διακοπής της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό από τον διαιτητή Τριτσώνη. Με αυτήν την κίνηση -η οποία θα συζητηθεί στην αυριανή εκδίκαση της κύριας επίθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League- στην ΑΕΚ δείχνουν πως θα προχωρήσουν με ένταση τη διαδικασία.
Είναι πεπεισμένοι πως μπορούν να δικαιωθούν, καθώς έχουν τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Από τη στιγμή που ο Πανθρακικός είναι απόλυτα σύμφωνος ακόμα και τώρα να κατέβει στην Αθήνα για να συνεχιστεί το παιχνίδι, η έκθεση της aστυνομίας δικαιώνει την Ενωση και η έκθεση του Τριτσώνη περιέχει αρκετές ανακρίβειες, το θέμα δείχνει πως έχει βάση.
Βέβαια, για την ΑΕΚ το ζήτημα είναι σύνθετο. Αντιλαμβάνονται πως οι περισσότερες ομάδες είναι αρνητικά διακείμενες στην προσπάθειά της και αυτό φάνηκε από την άρνηση που υπήρξε για την αναβολή της 30ής αγωνιστικής. Αλλά τα πάντα θα κριθούν στη δικαστική αίθουσα.
Οι διεργασίες των τελευταίων ωρών
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα και διεργασίες για την υπόθεση. Στην ΑΕΚ υποστήριζαν πως έχουν ενημέρωση για την έκθεση της αστυνομίας, η οποία είναι εις βάρος του Τριτσώνη. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Πανθρακικός, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην αυριανή εκδίκαση προκειμένου να αντικρούσει την προσπάθεια της ΑΕΚ.
Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των ομάδων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο αίτημα της Ενωσης να συνεχιστεί το ματς. Στην ΑΕΚ δεν απέκλειαν να ζητηθεί έλεγχος των τηλεφωνημάτων που έκανε και δέχθηκε ο Τριτσώνης στο επίμαχο διάστημα της αναμέτρησης.
Ετοιμάζεται για συλλαλητήριο στη Super League
Κομβική για το μέλλον της ΑΕΚ είναι η στάση που θα κρατήσει ο κόσμος στη συνέχεια. Διότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθώς κομμάτι του προκάλεσε το πρόβλημα, στο σύνολό του προκαλεί θαυμασμό και κινεί εξελίξεις. Χθες το βράδυ υπήρξε συνάντηση οπαδών της ΑΕΚ, προκειμένου να σταθμίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ως πρώτη θα πρέπει να θεωρείται η μαζική αλλά οργανωμένη και ήρεμη παρουσία στην αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.
Στόχος των οργανωμένων της Original είναι να υπάρξει ειρηνικό συλλαλητήριο. Στην Ενωση ξέρουν καλά πως βρίσκονται στο στόχαστρο και δεν θέλουν να δώσουν άλλα δικαιώματα. Και ίσως να είναι και θετικό πως δεν συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας να δοθούν εισιτήρια στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, που λόγω της έντασης έχει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.
Πηγή: Goal