Ο Γκερμάν Τσιστιακόφ από την πλευρά του είπε: «Για μένα σήμερα οι ήρωες δεν είναι αυτοί που κάθονται στο τραπέζι αλλά εσείς. Θα ήθελα πιο πολύ να συζητήσω και όχι απλώς να μεταφέρω κάποια πράγματα. Αυτό που κατάλαβα όντας στον ΠΑΟΚ, έχω ξεχάσει ένα γιο στην ηλικία σας... Είναι καλό που μου θυμίζετε ότι έχει σύντομα γενέθλια. Ελπίζω μετά το Σάββατο, με θετικά συναισθήματα να του μεταφέρω τις ευχές μου. Γίνεται 15 χρονών. Επίτηδες τα αναφέρω, για να γίνει μία συζήτηση μαζί σας ως ίσο προς ίσο, γιατί εσείς είστε το μέλλον».

Στη συνέχεια ο Τσιστιακόφ μίλησε όταν ρωτήθηκε ο Γιώργος Δώνης για το θέμα των δανεικών:
«Πίστευα ότι δε θα είναι μία συνέντευξη Τύπου για αθλητικά θέματα. Καταλαβαίνω ότι είναι ενδιαφέρον ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει. Εσείς θα τους κρατούσατε;
Θα ήθελα να πω δυο λόγια για αυτό που σπουδάζετε. Ηρθα από το εξωτερικό και είναι πολύ δύσκολο να κρίνω την κατάσταση στη χώρα σας και να δώσω κάποια εκτίμηση. Σε αυτούς τους έξι μήνες, δε μπορώ να ξεφύγω από την αίσθηση της πολύ μεγάλης πίεσης από τα ΜΜΕ προς την ομάδα. Πόσες αθλητικές εφημερίδες υπάρχουν στην Ελλάδα; Στη Ρωσία, υπάρχουν δύο. Δε θεωρώ ότι αυτός ο μεγάλος αριθμός εφημερίδων είναι η απαίτηση της αγοράς. Οι δημοσιογράφοι ευρισκόμενοι σε αυτόν το πολύ σκληρό ανταγωνισμό, αναγκάζονται να αναπαράγουν βλακείες και ψέματα. Αυτό που λείπει από μένα, σαν άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είναι η έλλειψη της γνώσης της ελληνικής γλώσσας, αν και αυτό μπορεί και να με σώζει. Λείπει μια βαθιά ανάλυση του ποδοσφαίρου. Οι δημοσιογράφοι κινούνται εντελώς επιφανειακά, χωρίς να θέλουν να ασχοληθούν με λεπτομέρειες. Σε αυτό φταίμε και εμείς ως καταναλωτές του υλικού. Ζώντας στον αιώνα του διαδικτύου, ο τρόπος σκέψης μας έχει γίνει πιο αποσπασματικός. Σήμερα που ετοιμαζόμουν για αυτή τη συνάντηση, σκέφτηκα μια λέξη. Σήμερα μεγαλώνει η γενιά του F5. Του refresh. Όπως είναι η εικόνα του Facebook. Θέλουμε διαρκείς ανανεώσεις. Δυστυχώς μας ελκύουν πιο πολύ τα αρνητικά. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στη Ρωσία. Όταν δούλευα στην Ανζί, αν κάποιοι παίκτες μαλώσουν στα αποδυτήρια, σε 20 δευτερόλεπτα η είδηση θα είναι παντού. Αν αυτοί οι παίκτες βοηθήσουν κάποια άρρωστα παιδιά, πρέπει να παρακαλέσουμε τα έντυπα να το δημοσιεύσουν. Αυτό χαρακτηρίζει τις κοινωνίες. Εφόσον διαλέξετε αυτό το δύσκολο επάγγελμα, πρέπει να προσπαθήσετε να είστε πάντοτε επαγγελματίες και να προσπαθείτε να βοηθήσετε τους αναγνώστες. Να τους εκπαιδεύετε με υπευθυνότητα, γιατί είστε ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα».

Εκεί πήρε θέση ξανά και ο Γιώργος Δώνης:
«Πριν λίγες μέρες ένα κανάλι μου ζήτησε την άποψη μου, για την ανάλυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το βλέπουμε πολύ επιφανειακά. Πρέπει να επηρεάσουμε τον κόσμο να το δει διαφορετικά. Στην Ελλάδα η τηλεόραση δείχνει όταν τελειώσει ένα ημίχρονο πως δέχτηκε το γκολ ο ΠΑΟΚ, κάτι που το βλέπουν όλοι, όπως μια καλή πάσα, μια καλή σέντρα. Στην Ιταλία, στην Ισπανία δείχνουν όταν δέχεται γκολ η ομάδα τι έφταιξε. Πως έπαιζε άμυνα η ομάδα ποιος δε μάρκαρε κτλ. και είναι ανάλυση τριών λεπτών. Εμείς στεκόμαστε, αν ο Δώνης έκανε σωστά τις αλλαγές... Ποια είναι η διαφορά της νοοτροπίας στην Αγγλία, για παράδειγμα που ήμουν και εγώ ως παίκτης; Ο προπονητής μπορεί να ερωτηθεί γιατί έχασε το παιχνίδι και να πει ότι πάτησε τη μπάλα ο παίκτης και δεχτήκαμε το γκολ. Αν το πει στην Ελλάδα, θα λέμε ότι τα ρίχνει στον παίκτη. Μας αρέσει αυτό το κουτσομπολίστικο. Δεν κάνουμε ανάλυση και το βλέπουμε επιφανειακά. Η δική μου και η δική σας δουλειά πρέπει να πάει βαθύτερα.
Εγώ την αποδέχομαι την κριτική, γιατί το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Αυτός που θα την κάνει, πρέπει να γνωρίζει γιατί. Είναι εντελώς επιφανειακά τα πράγματα. Ένα άλλο παράδειγμα. Ξέρετε πόσες φορές έχουν πλακωθεί παίκτες μεταξύ τους; Ο Μπαλοτέλι, ο Ιμπραΐμοβιτς… Αν γίνει στην Ελλάδα τέτοιο περιστατικό θα λένε ότι ο προπονητής δε μπορεί να τους συγκρατήσει. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνία ανθρώπων. Στην Ελλάδα μπαίνουμε μόνο στην κακή κριτική. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, έχει αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να εμβαθύνετε για να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει το ποδόσφαιρο»

Στη συνέχεια έγινε ερώτηση για το αν πολλές φορές τα ΜΜΕ γράφουν και λένε αυτά που θέλει ο κόσμος:

Ο Γκερμάν Τσιτσιακόφ, αρχικά, απάντησε: «Δεν πρέπει να ακολουθούν τυφλά τον καταναλωτή. Ο υπεύθυνος και επαγγελματίας δημοσιογράφος μπορεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Το πιο εύκολο είναι από την πλευρά ενός εκδότη, να γράψει αυτά που θέλει ο κόσμος, στο πλαίσιο της βελτίωσης των πωλήσεων. Δεν έχω ξεχωρίσει ακόμα, αν όλες οι εφημερίδες στην Ελλάδα είναι «κίτρινες» ή κάποιες κάνουν και κάποια βαθύτερη ανάλυση. Είναι πολύ σημαντικό, ο σωστός δημοσιογράφος να ανυψώσει το επίπεδο αυτών που τον διαβάζουν.
Σχετικά με αυτά που είπε ο κ. Δώνης με το ξύλο μεταξύ παικτών. Δούλεψα με τον κ. Χίντινγκ και μια φορά που στη διάρκεια της σεζόν που δεν πλακώθηκε κανείς μέσα στην ομάδα, μου είπε ότι κάτι στην ομάδα δεν πάει καλά. Βλέπω το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα μάτια ενός ξένου και επικοινωνώ με πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη και τη Ρωσία για πολλά θέματα. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακόμα και στη μεταγραφική πολιτική μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Αν εμείς σαν ΠΑΕ και εσείς σα δημοσιογράφοι κάνουμε καλά τη δουλειά μας, σε σοβαρά επίπεδα, τα οποία δουλεύουν σε άλλες χώρες, θα δουλέψουν και εδώ. Τότε θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Στην ερώτηση απάντησε και ο Δώνης: «Επικρατεί και λίγο φόβος στους δημοσιογράφους όπως και στους παίκτες. Όταν φεύγει ένας προπονητής από μία ομάδα και έρχεται ένας άλλος, ο παίκτης σκέφτεται πως θα αντιδράσει ο κόσμος και ο ιδιοκτήτης αν πει κάτι καλό για αυτόν που έφυγε. Για παράδειγμα, ήμουν σε μία εκδήλωση χθες και ο Ζησόπουλος έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον κ. Παράσχο, ίσως γιατί ο κόσμος του Λεβαδειακού δεν είναι πολύς. Στο κομμάτι του Τύπου και αν πηγαίνει με το ρεύμα, μπορεί να πηγαίνει κάποιες στιγμές, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ποιοι είναι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει. Ποια είναι η λογική που επικρατεί στην Ελλάδα; Ποιο είναι αυτό που πουλάει; Το αρνητικό.
Τα πρώτο διάστημα στη Λάρισα, ήμασταν και πιο νέοι και ακούγαμε τα ραδιόφωνα. Λέγαμε που να πάμε να πιούμε καφέ, αφού μας βρίζει όλη η πόλη. Πηγαίναμε σε ένα μικρό καφέ στη Νεάπολη μόνοι μας».

Σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα στο θέμα των ΜΜΕ είπε:
«Στην αθλητική δημοσιογραφία της Ρωσίας, η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη. Υπάρχουν κάποιες ανεξάρτητες εκδόσεις που προσπαθούν ανεξάρτητα. Στη Ρωσία δε μπορείς να πεις ότι πίσω από κάποια εφημερίδα βρίσκεται η Σπαρτάκ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ενώ εδώ είναι διαφορετικά. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά για ένα δημοσιογράφο. Θετικά, γιατί αισθάνεται πιο κοντά σε μία ομάδα, αλλά είναι δύσκολο να είναι οπαδός. Όταν μια εφημερίδα ή ένα ραδιόφωνο περιγράφουν υποκειμενικά τα πράγματα, οι πωλήσεις θα πέσουν. Υπάρχει και ένα ξεχωριστό επάγγελμα στη Ρωσία. Οι σχολιαστές που είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο των σχολιαστών στη Ρωσία. Υπάρχει μια σκέψη για τη δημιουργία καινούργιου πρωταθλήματος και θεωρώ ότι είναι ένα βήμα για να ξεφύγουν από το FFP της UEFA. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στη Ρωσία, καμία ομάδα δε θα μπορεί να ανταποκριθεί. Το 70% των ομάδων συντηρείται με τα λεφτά του κράτους και το 30% με τα λεφτά των ολιγαρχών. Σκέφτηκαν ένα καινούργιο πρωτάθλημα, για τις καλύτερες ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας και στο δικό μας κομμάτι, υπάρχει ένα πρότζεκτ για το πώς θα δουλεύουν δημοσιογράφοι και σχολιαστές. Γιατί όλοι εμείς δουλεύουμε στην ίδια αγορά. Από όλους εξαρτάται το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η αγορά.
Οι φιλοδοξίες κάποιων επενδυτών στις ομάδες επέτρεψαν να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτή η κατάσταση επέτρεψε να δημιουργηθούν 4-5 ομάδες σε πιο υψηλό επίπεδο και έκαναν το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η έλλειψη μιας πραγματικής και καλής ανταγωνιστικότητας. Δεν ήθελα να το ακουμπήσω αυτό το θέμα, αλλά η διαιτησία στη Ρωσία γίνεται πιο αντικειμενική…»

Για το ρόλο του στην ομάδα:
«Ούτε εγώ ξέρω ακριβώς… Προσπαθώντας να το εξηγήσω, θεωρώ ότι είμαι τα μάτια και τα αυτιά του ιδιοκτήτη της ομάδας. Δε θεωρώ βέβαια ότι είμαι το alter ego του. Είναι υποχρεωμένος να τον ενημερώνω για όλα μέσα στην ομάδα. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από όλα στον Σαββίδη, είναι ότι ξέρει να ακούει και ποτέ δεν παίρνει συναισθηματικές και αψυχολόγητες αποφάσεις. Απόλυτα υπεύθυνα λέω, ότι δεν είμαι πρώτος στο ποδόσφαιρο, ξέρω όμως από διοίκηση επιχειρήσεων. Θέλω να δημιουργήσω ένα σύστημα που θα επιτρέψει στην ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει, ανεξαρτήτως Σαββίδη ή Τσιστιακόφ. Και παίρνοντας έξυπνο ύφος, μιλάω για τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να φέρουμε… Αυτός είναι ο ρόλος μου σε γενικές γραμμές».

Για την παρουσία του Ρομπέρτο Κάρλος και τι συζήτησαν:
«Μπορούμε να βρίσουμε δημόσια (σ.σ. γέλια); Πριν λίγες μέρες είχε γενέθλια τον πήρα για χρόνια πολλά και το πρώτο που μου είπε, είναι «ακόμα η Ξάνθη δεν έχει διαλυθεί;». ΣτοTwitter έχει πολλούς χαιρετισμούς από φίλους του ΠΑΟΚ με παράκληση να μην… έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία θα προσκαλέσω εδώ και τον Σαμουέλ Ετό και τον Γκους Χίντινγκ. Είναι πολύ καλοί μου φίλοι. Θα ήθελα να μοιραστώ τις επιτυχίες μας μαζί τους και να πάρω πράγματα από τη δική τους εμπειρία. Εχω ένα όνειρο, γιατί η Ανζί δε θα μπορεί μάλλον στα προκριματικά, ενώ εμείς έχουμε ελπίδες και θα ήθελα να παίξουμε ένα φιλικό».

Για τη συνάντηση και τη συνεργασία με τη Γιουβέντους:
«Η Γιουβέντους έχει μια ιδέα για ένωση κάποιων ομάδων και μας πρότειναν να πούμε την άποψη μας σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχουμε πολλά να μάθουμε από εκεί. Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή όμως ότι δε θέλουμε να γίνουμε ο μικρός αδερφός. Θεωρώ ότι μπορούμε και εμείς να είμαστε σαν τη Γιουβέντους και αν βρεθούμε στον ίδιο όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ δε θα υπάρχει καμία φιλία. Εχουν ένα πολύ καλό ιατρικό κέντρο, έχουν πολύ σημαντικές εμπειρίες στο μάρκετινγκ και είναι έτοιμοι να τις μοιραστούν μαζί μας».

Για το αν και ποτέ μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό:
«Αν δε βάζεις μεγάλους στόχους δε μπορείς να τους πετύχεις. Είμαι πολύ προληπτικός άνθρωπος, ξέρω ήδη όλες τις μαύρες γάτες στην περιοχή μου… Πιστεύω ότι είναι μέσα στις δυνατότητες μας. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα.
Δε σκεφτόμαστε τη βαθμολογική διαφορά ούτε τη διαφορά κλάσης από τον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους υπεύθυνους του αγωνιστικού, προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και με τον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα θα έχει περισσότερες ομάδες. Οι δυνατές ομάδες δεν είναι μόνο μεταγραφές και ονόματα. Μπορούμε να φέρουμε έναν μεγάλο παίκτη και τον Ιανουάριο ο δυνατός αέρας στη Μεσήμβρια να τον πετάξει έξω… Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, είναι η πρόληψη των τραυματισμών, η φρεσκάδα των παικτών, για αυτό δε χρειάζονται μόνο μεταγραφές, αλλά και καλύτερη οργάνωση. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, ήδη από την επόμενη σεζόν, θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Και αυτός είναι και ο στόχος του ιδιοκτήτη».

Για την εντύπωση που του έχουν κάνει οι Ελληνες:
«Μου αρέσει η χαρά με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή οι Ελληνες. Δουλεύοντας στον ΠΑΟΚ, έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές δημιουργείται μία λάθος εικόνα. Η Ανζί εκπροσωπεί μία μικρή περιοχή της Ρωσίας το Νταγκεστάν. Εκεί η ΟΥΕΦΑ απαγορεύει τα παιχνίδια γιατί υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια. Όταν πήγα να δουλέψω εκεί η γυναίκα μου με αποχαιρετούσε λες και πάω στον πόλεμο. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Υπήρχαν κάποιες επικίνδυνες στιγμές, αλλά διαπιστώσαμε ότι κάτι μπορεί να γίνει και στη Βοστώνη.
Όταν ερχόμουν στην Ελλάδα, όλοι μου έλεγαν για την κρίση. Όταν ήρθα εδώ, στη Μόσχα είχε-10 και εδώ 18. Πήγα στην παραλία, δίπλα στον Λευκό Πύργο, όλα τα μπαρ ήταν γεμάτα και τέτοια χαρούμενα πρόσωπα δεν έχω δει σε νυκτερινά κέντρα στη Ρωσία. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό, να παραμένει το χαμόγελο έστω και σε δύσκολες στιγμές. Αυτό που δε μου αρέσει, ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι, να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά ταυτόχρονα να είναι και κατά του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν το καταλαβαίνω».

Για την ανάπτυξη των ακαδημιών:
«Το θέμα είναι τι προτεραιότητες θέτει κανείς. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι σοβαρό στην Ευρώπη, είναι αδύνατο να το πετύχεις μόνο με παιδιά από τις Ακαδημίες. Σήμερα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάντε μια ανάλυση εκτός της Μπαρτσελόνα, πόσες ομάδες έχουν παίκτες από τις ακαδημίες τους και ξοδεύουν τεράστια ποσά. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά και αν θέλουμε να πετύχουμε κάποια αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός νεαρών και έμπειρων παικτών»