Ούτως ειπείν, ο τελικός του Champions League είναι ένας ωραίος αγώνας στον οποίον παίζουν έντεκα Γερμανοί εναντίον έντεκα Γερμανών και στο τέλος νικούν οι Ολλανδοί!

Την αξίζει αυτήν την τιμή ο Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση ενός τίτλου, που ήταν στοιχειωμένος από το βράδυ της 23ης Μαΐου του 2001: είχε θαφτεί στα έγκατα του «Σαν Σίρο», όπου οι Βαυαροί στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης επικρατώντας της Βαλένθια στον τελικό ο οποίος δεν είχε τίποτε άλλο παρά μόνο πέναλτι!

Από τα έντεκα μέτρα άνοιξε το σκορ ο Μεντιέτα, από το ίδιο σημείο ισοφάρισε ο Εφενμπεργκ, εκεί εντέλει κρίθηκε ο τελικός μετά την άγονη παράταση κι αφού οι δυο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά δεκατέσσερα πέναλτι, από τα οποία καρποφόρησαν τα εννέα

Στον επίλογο εκείνης της ρώσικης ρουλέτας ευστόχησε ο Λίνκε, αστόχησε ο Πελεγκρίνι και η Μπάγερν με MVP τον τερματοφύλακα Ολιβερ Καν ξόρκισε τα φαντάσματα που την κατέτρυχαν από το three-peat των μέσων της δεκαετίας του '70!

Μιας και το `φερε η κουβέντα στους back-to-back τίτλους, η Μπάγερν θα μπορούσε να έχει πετύχει όχι μόνον το repeat αλλά και να κατακτήσει τρεις τίτλους σε μια τετραετία, αλλά ας όψεται ο Ρόμπεν!

Υπερβάλλω βεβαίως, αλλά εξίσου υπερβολική υπήρξε και η γκαντεμιά του Ολλανδού ποδοσφαιριστή, που θα πρέπει να μακαρίζει τον Θεό διότι ο προχθεσινός τελικός δεν κρίθηκε κι αυτός στα πέναλτι, που για μεν την Μπάγερν έχουν εξελιχθεί σε μια πονεμένη ιστορία

για δε τους Ολλανδούς της σε μια αναπόδραστη κατάρα!

Το 2010 στη Μαδρίτη και το 2012 στο Μόναχο οι μεν Βαυαροί είδαν πρώτα την Ιντερ και ύστερα την Τσέλσι να κατακτούν τον τίτλο, οι δε Ολλανδοί αισθάνθηκαν μουντζωμένοι από τη μοίρα τους!

Στον τελικό του 2010 του «Μπερναμπέου» της Μαδρίτης με την Ιντερ (0-2) ο Ρόμπεν είδε τον συμπαίκτη του στην εθνική Ολλανδίας, Γουέσλι Σνάιντερ, να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο...

ενώ δυο χρόνια αργότερα, μέσα στο σπίτι της, η Μπάγερν έπαθε τη νίλα από την Τσέλσι, με τον Ρόμπεν να αστοχεί σε πέναλτι στο 5ο λεπτό της παράτασης και τον Σβάινσταϊγκερ να βαδίζει στα χνάρια του στην κρισιμότερη στιγμή της επιγενόμενης ρώσικης ρουλέτας!

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Ρόμπεν είχε αστοχήσει σε πέναλτι και στον (καθοριστικό για την έκβαση της «Bundesliga») αγώνα της 11ης Απριλίου του 2012, με την Ντόρτμουντ

είμαι βέβαιος πως εάν και ο προχθεσινός τελικός κρινόταν σε αυτή τη διαδικασία ο Χάινκες όχι μόνο δεν θα τον επέλεγε να εκτελέσει ένα από αυτά, αλλά θα τον κλείδωνε στα αποδυτήρια του «Γουέμπλεϊ» για να προφυλαχθεί από την γκαντεμιά του!

Παρ' όλα αυτά προχθές η μοίρα στάθηκε καλή (τόσο με την Μπάγερν όσο και) με τον Ρόμπεν, που πήρε το αίμα του πίσω πρώτα με το νικητήριο και αναπάντητο γκολ στο 89ο λεπτό και εν συνεχεία με την ανάδειξή του σε «man of the match» του τελικού!

Παρεμπιπτόντως -και για να δικαιολογήσω τον χαρακτηρισμό του γκολ του Ρόμπεν ως αναπάντητου- φαντάζομαι πως από εκείνο το σημείο μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι, τόσο πολύ θα έτρεμε το φυλλοκάρδι των Βαυαρών που όποιος τους έβλεπε θα νόμιζε ότι έχουν υποστεί ομαδικό Πάρκινσον!

Το γράφω αυτό, διότι στο ίδιο λεπτό είχαν δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης από τον Ντρογκμπά στον περυσινό τελικό κι αυτό ήταν ένα πάθημα που δεν είχε γίνει μάθημα από την εφιαλτική νύχτα της 26ης Μαΐου του 1999!

Τότε στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης η Μπάγερν προηγήθηκε από το 6ο λεπτό με τον Μπάσλερ κι ενώ περίμενε καρτερικά τη λήξη του τελικού, πρώτα ο Σέρινχαμ και εν συνεχεία ο Σόλσκιερ οδήγησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μνημειωδέστερη ανατροπή στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης!

Οι αρχαίοι Ελληνες έλεγαν ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και η Μπάγερν αφού παραβίασε αυτόν τον (ηθικό) κανόνα, προχθές δεν επιδόθηκε στο ίδιο χαρακίρι

Την ώρα που ο Λαμ σήκωνε το πέμπτο ιερό δισκοπότηρο στην ιστορία των Βαυαρών και ο (προπονητής του δημίου τους στον αλήστου μνήμης τελικό του 1999) σερ Αλεξ απένεμε στον Ρόμπεν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού, η Μπάγερν περισσότερο από την ευτυχία του θριάμβου, βίωνε τη λύτρωσή της!

Με το γκολ του Ρόμπεν, αυτή η Μπάγερν αφενός καταχωρήθηκε ως μία «redeem team», όπως είχαν αποκαλέσει και οι Αμερικανοί την ολυμπιακή ομάδα μπάσκετ του 2008

και αφετέρου επιβεβαίωσε μετά από χρόνια και ζαμάνια εκείνη την ατάκα του Λίνεκερ, απλώς στο τέλος εκτός από τους Γερμανούς, νικούν και οι Ολλανδοί!

Πηγή: Goal