Κι εδώ που τα λέμε, τέτοια πρόκληση κάποιος προπονητής μπορεί να έχει μόνο μια φορά στην ζωή του! Και αν… Πόσες ομάδες, δηλαδή, κατακτούν μαζί την ίδια χρονιά το πρωτάθλημα της χώρας τους, το κύπελλο και το τσάμπιονς λιγκ;
Και πόσες ομάδες αν κάνουνε αυτό το επίτευγμα των τριών τίτλων πάνε κι αλλάζουν προπονητή; Η λογική λέει ότι θα κρατήσουν τον ίδιο και για την επόμενη σεζόν.
Η τύχη, λοιπόν, έφερε τα πράγματα έτσι ώστε η Μπάγερν να έχει ανακοινώσει τον Γκουαρντιόλα στα μισά της σεζόν, ενώ αργότερα η ομάδα ήταν ασταμάτητη.
Κι έτσι ο νέος προπονητής αναλαμβάνει με τον πήχη να είναι ψηλά. Ψηλότερα από ποτέ. Αν τα καταφέρει, τότε θα γιγαντωθεί στην εκτίμηση όλων. Αν όχι, θα είναι ένα πισωγύρισμα για την καριέρα του.
Ποιος θα το φανταζόταν, πάντως, όταν κάποιοι λέγανε «να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Πεπ και μακριά από την Μπαρτσελόνα», ότι θα βρεθεί μπροστά σε τέτοια συγκυρία; Να αναλάβει, δηλαδή, μια ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα.