Η δυσφορία της Ιπποκράτους είναι έντονη, αφού πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία επιβεβαιώθηκε την Κυριακή το πρωί και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος - σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους- επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό διότι θέωρησε άκαιρες και ιδιαίτερα αιχμηρές τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη. Κάποιες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως από το Μαξίμου προχώρησαν στις σχετικές συστάσεις προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ο οποίος ωστόσο με νέα παρέμβασή του επέμεινε στη θέση που διατύπωσε χτες από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιμένει στη θέση του ο Βορίδης

Σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι είναι διαφορετικός ο ρόλος της κυβέρνησης και διαφορετικός ο ρόλος του κάθε κόμματος.

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία».

«Έχω ακούσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και όχι στο συνέδριο του αλλά μέσα στο κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για υποκρισία.

O Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του, έσπευσε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του και έκανε λόγο για ομιλία σε κομματικό ακροατήριο. «Είπε πράγματα που ίσως μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ένταση, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί στα σοβαρά να αμφιβάλει ότι τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: Newpost.gr