Ο Αστέρας βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, που φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουλίου.
Η σκληρή δουλειά στο προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου και οι «διπλές» προπονήσεις ξεκίνησαν από σήμερα για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, αφού κάθε πρωινή προπόνηση έχει επίκεντρο της την φυσική κατάσταση, ενώ το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης περιλαμβάνει ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και τακτική στον αγωνιστικό χώρο.
Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, γνωρίζοντας το σκληρό πρόγραμμα της προετοιμασίας, καθώς κάνουν πολλά χιλιόμετρα κάθε πρωί, ωστόσο δείχνουν διάθεση και όρεξη από την πρώτη μέρα παρουσίας τους στο Καρπενήσι.
Στο διάστημα παραμονής στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ο Αστέρας θα δώσει και δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 12 Ιουλίου και τον Πλατανιά στις 19, που έχουν ως κύριο στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας και την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών εν όψει της πρώτης Ευρωπαϊκής μάχης που θα δώσει η ομάδα στις 1 Αυγούστου, στον τρίτο προκριματικό γύρο του EUROPA LEAGUE.