Εφόσον έχουμε δεχθεί ότι οι πρώτες αγωνιστικές για τον Αρη είναι -κατά το κοινώς λεγόμενο- λουκούμι για μια ομάδα που έχει σκοπό της να μαζέψει βαθμούς και να αποφύγει τις περιπέτειες, σαν τις περσινές, προφανώς θα έπρεπε να υπάρχει ταχύτερος σχεδιασμός και ολοκλήρωση των μεταγραφών, όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Στην περίπτωση του Αρη, υπάρχουν ελαφρυντικά και αφορούν στους γνωστούς περιορισμούς, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα μεθοδικός συντονισμός των επιλογών για τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αποκτηθούν κι όχι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για κάποιους που τελικά «αποδημούν» για άλλες πολιτείες (βλέπε Σουμπίνιο), δεν είναι απαραίτητος.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έως ένα βαθμό, η διοίκηση και οι άμεσες αποφάσεις του προέδρου Δημήτρη Ηλιάδη έδωσαν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα κι αν κρίνει κανείς από όσα έχουμε δει στα φιλικά (με δεδομένο ότι τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη μας), αρκετοί από τους νεοφερμένους θα είναι οι πρωταγωνιστές.
Εδώ που τα λέμε, κυρίως μετά την αποχώρηση του Παπαστεριανού, λιγότερο του Κοέλιο (προσωπικά δεν μου άρεσε) και ορισμένων ακόμη, υπήρχαν σοβαροί λόγοι για να ανησυχήσει κανείς. Οι απαντήσεις φαίνεται να είναι ικανοποιητικές, αρκεί βέβαια, να ολοκληρωθούν άμεσα και για τις θέσεις της άμυνας, όπου παρατηρούνται σημαντικά κενά (κυρίως στο δεξί μπακ) προκειμένου να μη χαθεί έδαφος και η ομάδα ζήσει μια από τα ίδια, τα περσινά.
Ο φετινός Αρης έκανε τη μικρή του υπέρβαση με μια-δυο προσθήκες, που πέρυσι θα ήταν απαγορευτικές, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά το σοκ της αδειοδότησης (την οποία δεν εξασφάλισε) και την απόλυτη διοικητική αστάθεια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει η υπέρβαση με την πορεία του στο πρωτάθλημα. Δεν ξεχνούν τον ΠΑΣ που έκανε πορεία Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας ανάλογα προβλήματα με την αδειοδότηση, ονειρεύονται ότι μπορούν να καταφέρουν το ίδιο καλά, αλλά, δεν ξεχνιέται κι ο εφιάλτης της προσπάθειας για την παραμονή, όπως κρίθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πολύ κοντά ως έννοιες. Στην πράξη, η λεπτή γραμμή που τις χωρίζει, είναι υπόθεση χειρισμών της διοίκησης και του προπονητή. Μέχρι τώρα, υπάρχει λόγος αισιοδοξίας, παρά τις γκάφες ορισμένων στελεχών της ομάδας. Αν μάλιστα, γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πιο βολικά.
Πηγή: SportDay