Η Ξάνθη ήταν πολύ καλά στημένη στο παιχνίδι προκειμένου να διατηρήσει το μηδέν στο άμυνά της. Ωστόσο δεδομένου ότι ήθελε 2 γκολ για να περάσει (1-2 το σκορ του αγώνα στα Πηγάδια), δεν ρίσκαρε όσο έπρεπε στα πρώτα λεπτά. Σταδιακά, οι ακρίτες άρχισαν να γίνονται πιο δημιουργικοί και στο 35' πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μαρίν σέρβιρε με σέντρα τη μπάλα στο Μαρσελίνιο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή την έστειλε μερικά εκατοστά δίπλα από την εστία του Καβασίμα. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 0-0 με την Ξάνθη να διαμαρτύρεται λίγο πριν τη λήξη του για πέναλτι σε χέρι του Βαντάμ ύστερα από γύρισμα του Μπαξεβανίδη.
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα ήθελε η ελληνική ομάδα. Ο Μαρίν χτύπησε στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου, συνέχισε, αλλά η διακοπή δεν ευνόησε την Ξάνθη, η οποία στο 52' πιάστηκε στον ύπνο! Οι Βέλγοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα με τον Μπατσουαγί να σπάει τη μπάλα στον Μπουλότ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0. Κάπου εκεί οι ελπίδες των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου εξαντλήθηκαν, καθώς έπρεπε να βάλουν 3 γκολ για να προκριθούν, κάτι που φάνταζε εντελώς ακατόρθωτο.
Πόσω μάλλον όταν η Λιέγη έκανε το 2-0 με τον Ντε Καμάργκο στο 70' κλειδώνοντας τη νίκη για τους Βέλγους. Γιατί το εισιτήριο της πρόκρισης είχε ήδη... εκδοθεί για την Σταντάρ μετά το ματς των Πηγαδίων. Η Ξάνθη πάντως προσπάθησε να καταφέρει κάτι καλύτερο στο παιχνίδι και να αποχωρήσει από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Στο 84' μείωσε με δυνατό σουτ του Γκούζμαν και θα μπορούσε να είχε πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας αν ο Ντιέ έβλεπε τον Τριάντη λίγα λεπτά πριν τη λήξη.
Έτσι παρέμεινε το 2-1 με την Ξάνθη να αποχαιρετά τα προκριματικά του Europa League.
Σταντάρ: Καβασίμα, Νγκαβά, Μπεν Χαΐμ, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Μπουλό, Μποκού, Μαρκέ, Μπούιενς, Μπατσουαΐ, Ρέζα
Ξάνθη:Κυριακίδης, Παϊτο, Μπαξεβανίδης . Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντε Γκουζμάν, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρίν, Ντιέ