Η μη κυβερνητική οργάνωση με την ονομασία «Μάχερ» ήταν αυτή που βοήθησε τον Τριμπούβαν σε ηλικία πέντε ετών να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

Το ίδιο κάνει και με εκατοντάδες άλλες παιδιά που ζουν στους δρόμους της Ινδίας μέχρι και σήμερα. Χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως μέσο τα ενθαρρύνει προκειμένου να αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα στη ζωή τους και λαμβάνοντας εκπαίδευση να έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη.

«Ο Τριμπούβαν έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της πόλης Γουαγκόλι. Ο πατέρας του ήταν κωφάλαλος και η μητέρα του αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτός και τα αδέρφια του δεν είχαν ουσιαστικά σπίτι και φροντίδα από κάποιον. Τότε ήταν που τα έφερα στα Μάχερ», αναφέρει η ιδρυτής της οργάνωσης, Λούσι Κούριεν.

Εκτός από τον Τριμπούβαν και τα αδέρφια του, η οργάνωση φιλοξένησε και τους γονείς των παιδιών προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούσαν. Ο πατέρας τους δεν τα κατάφερε, αλλά η μητέρα τους με τη συμβολή και της οργάνωσης πρόσφατα προχώρησε σε μία εγχείριση που ίσως τη βοηθήσει να αναρρώσει.

Όσον αφορά τον ίδιο, μέσω του ποδοσφαίρου, της εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησης που είχε από το σωματείο, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να σπουδάσει σχεδίαση κινουμένων σχεδίων.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως δεν έσβησε ποτέ. Άλλωστε αυτό ήταν που αποτέλεσε την αφορμή για να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι θα εκπροσωπήσει την Ινδία ως μέλος της αποστολής της Εθνικής Αστέγων της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται για μία εβδομάδα στην Πολωνία. Εκεί θα βρίσκονται και άλλες 47 χώρες από άτομα που είτε βρέθηκαν είτε βρίσκονται στον δρόμο στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα μέσω του ποδοσφαίρου.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η ελληνική ομάδα. Θυμηθείτε το video του othersidefootball.com:

Eθνική Αστέγων: Με μια μπάλα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό from Thanos Sarris on Vimeo.