Τα σήματα των αντιπάλων σε ένα μοντάζ που πολύ λίγα χρόνια πριν είχε δίπλα δίπλα τα εμβλήματα από την Μίλαν, την Λιλ, την Αντερλεχτ ή την Φιορεντίνα, την Βιγιαρεάλ, την Ελφσμποργκ και την Μπάτε Μπρίσοφ που τη νικήσαμε 1-0 μέσα στην Τσεχία και η γκρίνια για την μέτρια εμφάνιση θύμιζε επόμενες ώρες ήττας. Α ρε ΑΕΚάρα μου.

 

@ Οπως είπε κι ο Γιάννης από το ορεινό χωριό με τους υπέροχους ανθρώπους, "που να το περιμένω πως θα δω την ΑΕΚ στο χωριό μου". Θα την δεις αδερφέ μου. Το δικό μου είναι μικρό στην Κρήτη και δεν έχει ομάδα. Στη Μηλιά υπάρχει ομάδα αλλά ούτως ή άλλως θα ήταν σε άλλο όμιλο. Υπάρχουν όμως δυο ομάδες της Ραφήνας. Οσα χρόνια έμενα στη Ραφήνα σκεφτόμουν να ανέβει μια από τις δυο ομάδες στη Γ Εθνική, να κληρωθούμε στο κύπελλο εκτός έδρας και μια Τετάρτη μεσημέρι να πάω ξανά στο γήπεδο να δω την ΑΕΚ με τα πόδια όπως τότε στη Φιλαδέλφεια, όταν χάναμε το 420, και στο ΟΑΚΑ που πολύ πριν μαζευτούν εκεί οι μεγαλύτεροι αθλητές του κόσμου είχαμε παίξει εμείς, στο ¨κόκκινο σπίτι" και στο μεγάλο δέντρο που είναι ακριβώς εκεί που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του... Νταχάου. Μου έγινε η... χάρη λοιπόν και έτσι θα παίξουμε και με τις δυο ομάδες της Ραφήνας. Και στο κέντρο και στη διασταύρωση. Αλλη φορά λοιπόν θα εξετάζω πολύ πιο σοβαρά το τι ζητάω από... μέσα μου.

 

@ Εγινε η κλήρωση λοιπόν και είναι πρώτη φορά που ισχύει απόλυτα το ότι η σειρά των αγώνων δεν παίζει κανένα ρόλο αφού με όλους η ομάδα θα παίξει δύο φορές. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από 28 νίκες και 5-6 ακόμη που θα χρειαστούν για το κύπελλο. Απλά πράγματα. Και βέβαια με πάρα πολλά γκολ. Τα είπαμε και χθες, μεγάλη ευκαιρία να το επαναλάβουμε σήμερα με την κλήρωση πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να σταματάει παρά μόνο στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ακόμη κι αν το σκορ έχει γίνει 10-0. Οχι για να πανηγυρίζουμε αλλά για να καταλαβαίνουν όλοι κάθε Κυριακή πως αυτό που συμβαίνει είναι μια ανορθογραφία της ιστορίας. Και πως τελειώνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 

@ Με την ευκαιρία της κλήρωσης καλό θα είναι να θυμόμαστε πως ο στόχος είναι οι 28 νίκες και τα δεκάδες γκολ επειδή ο Μελισσανίδης αποφάσισε να μπει στην ΑΕΚ. Γιατί με Ερτσο ή Ανατολιωτάκη ή τα υπολοίματα των σαπόρτερς ξέρω γω και την πλειοψηφία του κόσμου εξαφανισμένο και χωρίς ελπίδα η ΑΕΚ δεν θα μέτραγε τις μέρες με την σιγουριά της επιστροφής αλλά με τον φόβο του αφανισμού. Και τώρα η πίκρα είναι τεράστια αλλά υπάρχει το φως της ελπίδας. Οχι για μια απλή επιστροφή. Αλλά για επιστροφή κυριαρχίας. Καλό θα είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας λοιπόν πως πάντα από το κακό υπάρχει και το χειρότερο. Και όπως το "ΑΕΚ είσαι δεν πέφτεις" δεν ίσχυσε πέρυσι επειδή δεν υπήρχε ούτε διοίκηση, ούτε ομάδα, έτσι και τώρα δεν θα ίσχυε σε καμία περίπτωση το "ΑΕΚ είσαι θα ανέβεις" γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια ΑΕΚ θα είχαμε σήμερα, τελευταία μέρα των μεταγραφών. Σίγουρα όμως δεν θα είχαμε αυτή που έχουμε τώρα. Αυτή που αν ανέβει με κάτω από 28 νίκες δεν θα έχει πετύχει.

 

ΠΗΓΗ: aek365.com