Στο διά ταύτα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο ματς επιτρέποντας στον προπονητή τους να εφαρμόσει συντηρητική τακτική για το υπόλοιπο της συνάντησης ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν για δεύτερη συνεχή περίπτωση να κατοχυρώσουν τους βαθμούς της νίκης αν και απολάμβαναν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Λίβερπουλ: Έλεγχος του ρυθμού με εφαρμογή αντεπιθέσεων και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων
Ο πολλά υποσχόμενος Βορειοϊρλανδός μάνατζερ των «κόκκινων» επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 και με σύνθετη επιθετική ανάπτυξη με την χρησιμοποίηση μικρών και μεγάλων μεταβιβάσεων τόσο για καθυστέρηση του παιχνιδιού (β΄ημίχρονο) όσο και για ξαφνικές αντεπιθέσεις. Παράλληλα, ο Μπρένταν Ρότζερς έδωσε σαφείς οδηγίες εφαρμογής έντονου ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέσινγκ με παγίδες εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, γεγονός που συνετέλεσε τα μέγιστα στην επίτευξη τέρματος με τους Στάριτζ και Άσπας να παρεμποδίζουν σε πολλές περιπτώσεις τους αντιπάλους αμυντικούς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την διενέργεια δευτερευόντων επιθέσεων.
Η συνολική παρουσία του Τζέραρντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μονοδιάστατη ανάπτυξη με αστάθμητο παράγοντα τις ενέργειες 1v1
Στο αντίπαλο στρατόπεδο και συγκεκριμένα στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» ο Ντέιβιντ Μόγιες παρέταξε την ομάδα του επίσης σε σχηματισμό 4-2-3-1 και σύνθετη επιθετική ανάπτυξη που εξελισσόταν μέσα από μια αλληλουχία μικρών και μεγάλων μεταβιβάσεων με έμφαση κατά περιόδους του αγώνα στο άμεσο παιχνίδι. Ωστόσο, ανασταλτικό παράγοντα για την ιδανική εξέλιξη της αναμέτρησης όπως αυτή είχε προσχεδιαστεί από το τεχνικό τιμ των πρωταθλητών αποτέλεσε η εμφανής αδυναμία ανάπτυξης από τον άξονα με τις μηδαμινές πρωτοβουλίες του Κλέβερλι για κάθετο παιχνίδι να αντικατοπτρίζονται και ως ανικανότητα ως προς την τροφοδοσία του τελικού αποδέκτη Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Η συνολική παρουσία του Εβρά
Συμπέρασμα
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έμελε να αναδείξει τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ μόνους πρώτους στην κορυφή της Αγγλικής Πρέμιερ ατενίζοντας πλέον το μέλλον με αισιοδοξία αφού και με την επιστροφή του Σουάρεζ διαφαίνεται πως η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επιστροφή τους στο υψηλότερο σκαλοπάτι του εγχώριου βάθρου. Από την άλλη πλευρά, η προσθήκη – έστω και τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών – ενός δημιουργικού μέσου με δυνατότητα κάθετης μεταβίβασης είναι αυτή που μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ για την Γιουνάιτεντ με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση αμυντικογενούς plan b στις αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών και στα πρότυπα του 4-3-3 του Φέργκιουσον (4-5-1 σε φάση άμυνας) να κρίνεται επιβεβλημένη.
ΠΗΓΗ: overlap.gr