Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, μιλώντας στην εκπομπή “Κιτρινόμαυρες Αναμνήσεις” του AEK LIVE RADIO, αναφέρθηκε στην σπουδαία καριέρα του, την Εθνική αλλά και για την παρουσία του στην Βασίλισσα.
1.) Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το μπάσκετ επαγγελματικά και όχι με κάποιο άλλο άθλημα;
Από μικρό παιδί είχα δοκιμάσει διάφορα αθλήματα κόλλησα όμως με το μπάσκετ. Μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίζεσαι, έχει σωματική επαφή, είναι δυνατό άθλημα και ταιριάζει στους ψηλούς.
2.) Από την Α2 και την Ολύμπια Λάρισας στην τότε πολύ δυνατή ΑΕΚ. Ποιο το συναίσθημα σου και πως αποφάσισες να έρθεις στην ΑΕΚ;
Το συναίσθημα ήταν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί μιλάμε για μια ομάδα που είχε φτάσει μέχρι το Final 4 της Βαρκελώνης. Εγώ προερχόμουν από την Α2 και την Ολύμπια Λάρισας. Υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας καθώς η Α.Ε.Κ ήταν πολύ μεγάλη ομάδα τότε, με πολύ καλούς παίκτες και δυνατό ρόστερ. Ο πρώτος χρόνος ήταν προσαρμογής μέχρι να συνηθίσω τη διαφορά επίπεδου.
3.) Το 2000 η ΑΕΚ κατακτά μετά από 32 χρόνια ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο το κύπελλο Σαπόρτα με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πες μας δυο λόγια για εκείνο τον τίτλο με αντίπαλο την πολύ δυνατή Κίντερ.
Ήταν μια αξέχαστη στιγμή, γιατί η ομάδα μετά από 32 χρόνια κατέκτησε πάλι έναν Ευρωπαϊκό τίτλο, απέναντι σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Ήταν μεγάλη τιμή για όλους τους παίκτες που πήραμε έναν Ευρωπαϊκό τίτλο (για μερικούς ο πρώτος μας) και δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο. Υπήρχαν στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες όπως η επιστροφή στο αεροδρόμιο και το παιχνίδι στη Λωζάννη.
4.)α. Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε δώσει βροντερό παρών σε εκείνο τον τελικό στη Λωζάννη σας είχε βοηθήσει η παρουσία του;
α. Σίγουρα είχε έρθει πολύς κόσμος, παρότι ο τελικός ήταν μακριά από την Ελλάδα. Είχε δώσει βροντερό παρών και στο γήπεδο και στην υποδοχή. Γενικά εισπράξαμε πολύ αγάπη.
β. Τι έχεις να θυμάσαι από το συγκεκριμένο ματς;
Ήμασταν μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, παλεύαμε κάθε παιχνίδι και παίξαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ ισχυρό με πολύ δυνατά ονόματα. Η θέληση μας όμως να βάλουμε την Α.Ε.Κ ξανά στον μπασκετικό Ευρωπαϊκό χάρτη μας έκανε να τα καταφέρουμε.
5.)α. Πάμε στο πρωτάθλημα και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό το 2002. Η ομάδα βρέθηκε πίσω με 0-2 νίκες και έκανε ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή κατακτώντας τον τίτλο με 3-2 στις νίκες. Τι έγινε σε εκείνα τα ματς και ήρθε η ανατροπή μπορείς να μας πεις;
α. Η ομάδα βρέθηκε να χάνει 0-2 γιατί δεν έπαιξε το μπάσκετ που έδειξε ότι μπορεί κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και δίκαια βρεθήκαμε πίσω στη σειρά των τελικών. Όμως δεν είχαμε δείξε ακόμα το αληθινό μας πρόσωπο. Καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη νίκη που μας έδωσε ψυχολογία και μετά δείξαμε ποια πραγματικά ήταν η Α.Ε.Κ εκείνης της χρονιάς, μια ομάδα ολοκληρωμένη και με μεγάλη ποιότητα. Έτσι καταφέραμε να κάνουμε το 3-2, κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια.
β. Ήταν δηλαδή το θέμα ψυχολογικό και όχι παικτικό;
β. Νομίζω ότι από “κει ξεκίνησε. Όταν αλλάξαμε την ψυχολογία μας βρήκαμε τα πατήματα μας και τους εαυτούς μας. Στα πρώτα δυο παιχνίδια ήμασταν πάρα πολύ κακοί.
6.)α. ΑΕΚ 2000 πρωταθλήτρια Ευρώπης ΑΕΚ 2011 υποβιβασμός στην Α2. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι έφτασε η ομάδα σε αυτό το τραγικό σημείο και πως το αιτιολογείς εσύ μιας και υπήρξες σημαντικό κομμάτι της ομάδας;
α. Στις ομάδες πέρα από τους φιλάθλους, την ιστορία, τη φανέλα, ένα μέρος της δυναμικής του κάθε συλλόγου την δίνουν οι δυνατές διοικήσεις. Η ομάδα έφτασε μετά από χρόνια να ταλαιπωρείται στο κομμάτι αυτό: των διοικήσεων, της σταθερότητας, της οργάνωσης και των οικονομικών θεμάτων. Μοιραία η ομάδα, χρόνο με το χρόνο είχε πτώση άρα ήταν θέμα χρόνου η ομάδα να βρεθεί σε αυτό το τέλμα. Σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το Σαπόρτα και με την Α.Ε.Κ του 2011 τα πράγματα ήταν μέρα με τη νύχτα και η κατάληξη ήταν πάρα πολύ άσχημη για μια ομάδα με το όνομα της Α.Ε.Κ .
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο aek-live.gr