Από το «κεκλεισμένων των θυρών» ματς με τη Σάλκε που οι πανηγυρισμοί δεν ήταν των δεκάδων, αλλά έμοιαζαν των εκατοντάδων. Τελικά δεν ήταν εκατοντάδες, αλλά 40 άτομα, που όταν όμως γύρισε ο φακός ήταν this is Tumba. Στον πανηγυρισμό για το γκολ γυμνοί από τη μέση και πάνω ορμήσανε στην κάμερα να τη φάνε. Τα 40 αυτά άτομα αν δεν μειωθεί η ποινή θα στοιχίσουν στον ΠΑΟΚ ένα ακόμα ματς, αφού κατά πάσα πιθανότητα το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.
Για 40 Aτομα; Ναι, για 40 άτομα, αφού τα ματς κεκλεισμένων των θυρών χαρακτηρίζονται υψηλής επικινδυνότητας. Οταν μάλιστα τα 40 άτομα έχουν γδυθεί από τη μέση και επάνω και χοροπηδάνε η ΟΥΕΦΑ στραβώνει άσχημα. Στραβώνει γιατί η εικόνα πάει ενάντια στο πνεύμα της τιμωρίας.
Μια που αναφέρθηκα στην εικόνα, πρέπει να πω ότι η πολιτική που ακολουθείται από τη Nova να μην προβάλλονται εικόνες που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο έχει τα καλά και τα κακά της. Το καλό είναι ότι όσοι κάνουν επεισόδια ή σηκώνουν πανό με πολιτικές τοποθετήσεις, δεν παίρνουν προβολή επειδή υπάρχουν κάμερες. Το κακό είναι ότι αν το πανό, που δεν πρέπει να φανεί, βρίσκεται σε στρατηγική θέση. Τι να κάνει; Δείχνει το κέντρο του γηπέδου ή πλακώνεται στα γκρο πλαν. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα τον τηλεθεατή τον ζώνουν τα φίδια. Τι να γράφει το πανό; Πλακώνονται με την Αστυνομία; Σφάζονται μεταξύ τους; Και όσο ο παρουσιαστής συνεχίζει με τα στατιστικά τόσο οι υποψίες μεγαλώνουν. «Για να μη δείχνουν εικόνα τόση ώρα, σκέψου τι γίνεται
». Εγινε με τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά, που όπως βγαίνανε οι ομάδες μετά το ημίχρονο τραβήξανε χειρόφρενο στην έξοδο της φυσούνας και όλοι κοιτούσαν πίσω από την κάμερα το άπειρο. Εγινε και στον Παναθηναϊκό που στο πρώτο ημίχρονο πριν να χτυπηθεί ένα κόρνερ στην πλευρά της 13, πέσανε τόσα γκρο πλαν που δεν έχουν πέσει σε σπαγκέτι γουέστερν. Λέω λοιπόν ότι καλό είναι να μη δίνεται εικόνα αλλά καλύτερο οι παρουσιαστές να λένε τι γίνεται. Οχι σαν Ομηρος «Επιτίθεται ο κουκουλοφόρος με δύο καρέκλες, αλλά ο ΜΑΤατζής τον αποκρούει με την ασπίδα» αλλά όπως θα το έλεγε ο Σπύρος Χατζάρας αν ήταν ρεπορτάζ της Ν.Δ. '81-'85 στην ΕΡΤ. Αποστασιοποιημένα και με ελαφρά αποδοκιμασία.
Επειδή σήμερα γιορτάζεται από τον ΟΗΕ η ετήσια μέρα «Τα έλεγα εγώ», να πω ότι τα έλεγα ότι με την ομάδα που έχει και την ατμόσφαιρα που υπάρχει, η μεταφορά της έδρας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν κακή ιδέα. Αν ο Παναθηναϊκός είχε καλή ομάδα και φόρτωνε τους αντιπάλους με τεσσάρες δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο κόσμος θα ασχολιόταν με το ματς. Επειδή όμως δεν έχει, ασχολείται με τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα αν ο πάγκος του αντιπάλου αντιδράσει, να έχουμε γεγονότα ανάλογα του ματς με τον ΟΦΗ. Είναι επίσης γνωστό ότι οι πάγκοι στη Λεωφόρο είναι ευάλωτοι και είναι ο λόγος που επί Τζίγκερ οι συγκεκριμένες θέσεις δινόντουσαν σε επιλεγμένους θεατές, που τουλάχιστον δεν θα την έπεφταν στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Αν ο πάγκος είναι της Βέροιας και κάθεται ο Γαϊτάνος με το γυαλί α λα Γκράμσι, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως είναι του ΟΦΗ και κάθεται μια ντουλάπα με μαύρο πουκάμισο που έχει πεντασύλλαβο επίθετο που τελειώνει σε άκης υπάρχει.
Ενα και το αυτό
Η γνώμη μου είναι ότι το εφετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε καλύτερα από το περσινό. Ο λόγος λοιπόν που η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ότι οι ομάδες είναι πάρα πολλές και προτείνει στην ΕΠΟ να μειωθούν από 18 σε 16 δεν προκύπτει από τον ανταγωνισμό ούτε από τις διαφορές στα μπάτζετ. Οση διαφορά έχει το μπάτζετ του Ολυμπιακού από τον Πανθρακικό έχει από τον Πανιώνιο, τον Εργοτέλη, την Ξάνθη, τον ΟΦΗ ή τον Αρη. Αλλά ακόμα και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας ή ο Παναθηναϊκός απέχουν πολύ από το μπάτζετ του Ολυμπιακού και δευτερευόντως του ΠΑΟΚ. Αρα εκτός αν το πρωτάθλημα γίνει των δύο ομάδων είτε είναι των 16, είτε των 18 δεν έχει μεγάλη διαφορά. Μόνο για την Εθνική που μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα, αλλά μέχρι τόσο.
Το άλλο θέμα που συζητήθηκε στην Σούπερ Λίγκα ήταν η επίθεση με μολότοφ στο βαν της Nova. Εδώ η Σούπερ Λίγκα λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Για την ακρίβεια το μόνο που μπορεί να κάνει είναι αυτό που έκανε και η Nova, να ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλύτερη φύλαξη. Εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα. Την πάγια αντίληψη της Αστυνομίας ότι στο γήπεδο ο νόμος παύει να υφίσταται. Μία βολική προσέγγιση, αφού έτσι δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Λέει και αυτή το «Γήπεδο είναι και όχι εκκλησία» και βολεύεται.
Η υπερασπιστική θέση του Παναθηναϊκού ότι δεν έγινε τίποτα, δεν αντέχει λόγω επιστολής που έστειλε η Αστυνομία στη διοίκηση. Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά το ματς με τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει πλεξιγκλάς σε όλο το μήκος του γηπέδου απέναντι από την κερκίδα των επισήμων, ώστε να μην πετιούνται αντικείμενα. Απόδειξη ότι κάτι έγινε. Περισσότερο από το να πέσει ένα πλαστικό μπουκάλι. Και η θέση ότι και με τον Μαυρία το ίδιο είχε γίνει, πρώτον δεν δικαιολογεί τα αντίποινα και δεύτερον τον οπαδό που χαστούκισε τον Μαυρία, αργότερα τον συλλάβανε.
Πηγή: SportDay