Είναι μία αγωνιστική για να ξαναζεστάνουν όλοι τις μηχανές τους μετά τη διακοπή, που όλους κάπως θα τους επηρεάσει. Πριν τη δούμε, ας θυμηθούμε κάποια ανοιχτά ζητήματα.

Aπό τη μέρα που σταμάτησε το πρωτάθλημα για τα ματς της Εθνικής μέχρι σήμερα νομίζεις ότι έχει περάσει μισός αιώνας: κάποια πράγματα τρέχουν πολύ και κάποια πάνε αργά, ο χρόνος έχει γίνει δύσκολη υπόθεση! Ας θυμηθούμε πού ακριβώς είχαμε αφήσει το πρωτάθλημά μας.

«Μήτρο»

Ο Μήτρογλου πέταγε τριάρες σαν χαρτοκλέφτης που βγάζει άσους από το μανίκι του, πριν τον παραλάβει ο Σάντος, στην ομάδα του οποίου σε δύο ματς είναι ζήτημα αν δημιουργήθηκαν τρεις φάσεις για να τις τελειώσει ο φορμαρισμένος φορ. Κόντρα στον Πλατανιά λέγεται ότι δεν θα παίξει και ελπίζω να είναι έτσι. Πρώτον, πρέπει να ξεκουραστεί για να μην κλατάρει από τα συνεχόμενα ματς, ώστε να είναι φρέσκος στο «Ντα Λουζ». Δεύτερον, πρέπει να διώξει από το μυαλό του όλα όσα άκουγε στην Εθνική, όπου συγχωρούνται τα διαστήματα αγωνιστικής χαλαρότητας περισσότερο από όσο σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του κόσμου. Η νέα αποστολή του Μήτρογλου είναι να αποδείξει πως ό,τι κάνει, δεν είναι απλά θέμα φόρμας.

Στέφενς

Ο ΠΑΟΚ του Στέφενς είχε ανάγκη πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα τη διακοπή. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει από την αρχή της χρονιάς σε δυόμισι μήνες 16 ματς - στα πιο πολλά από αυτά ο Στέφενς ήταν υποχρεωμένος να στηριχθεί στους βασικούς του και ν' αποφύγει το πολύ rotation. Επιστρέφοντας στη δράση πρέπει ν' αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει, γιατί αλλιώς με 15 παίκτες η σεζόν δεν βγαίνει. Πρέπει επίσης να λύσει το μυστήριο Κάτσε, να βρει τρόπο να πάρει κάτι από το Γκαρσία, να ξαναφέρει τον Στοχ, αν γίνεται στη φόρμα που τον είδαμε τον Αύγουστο. Όλα δύσκολα, όλα ελκυστικά.

Αναστασίου

Στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος η προσοχή στον Παναθηναϊκό αφορούσε τον τρόπο που η ομάδα έπαιζε και όχι τη βαθμολογική της συγκομιδή. Ακριβώς επειδή τα μάτια όλων ήταν στο παιχνίδι και όχι στο αποτέλεσμα, τονίζεται η πρόοδος της ομάδας - πρόοδος που δεν μοιάζει τεράστια, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟ έχει εκτός έδρας έναν βαθμό σε τρία ματς. Επιστρέφοντας στη ζεστή Λεωφόρο, ο Αναστασίου πρέπει να δείξει ότι πέρα από την αμυντική βελτίωση, υπάρχει και δυνατότητα να είναι η ομάδα πιο παραγωγική επιθετικά εκεί όπου παίκτες όπως ο Κλωναρίδης, αλλά και ο Φιγκερόα περιμένουν για να γίνουν πιο αποδοτικοί. Στην πραγματικότητα ο κόουτς του ΠΑΟ έχει δεκαπέντε μέρες μπροστά του για να προετοιμάσει μια ομάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Φιλόδοξοι

Ο Αστέρας κυρίως, αλλά και ο κάπως ασταθής Ατρόμητος καλούνται να αποδείξουν μετά τη διακοπή ότι δικαίως έχουν φιλοδοξίες. Στην Τρίπολη χρειάζονται αποτελέσματα ώστε να δικαιολογηθεί το διαζύγιο με τον Τσιώλη, ενώ στο Περιστέρι αναζητείται διάρκεια στην απόδοση και σερί αποτελεσμάτων ώστε ο Ατρόμητος να ξεχωρίσει από το μεγάλο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τον επόμενο μήνα, και μέχρι την επόμενη διακοπή, θα τσεκάρουμε και την ανθεκτικότητα του Εργοτέλη και του Πανθρακικού, των δύο ευχάριστων εκπλήξεων της αρχής του πρωταθλήματος. Κρίμα πάντως για τον τραυματισμό του Μπαμπάμ: ο Βραζιλιάνος ήταν μια ατραξιόν της Σούπερ Λίγκας - τον φάγαμε με τα μάτια!

Ουρά

Το μεγάλο θρίλερ είναι βέβαια η ουρά. Δέκα ομάδες συνωστίζονται σε 5 βαθμούς κι οι κρίσεις για τη δυναμικότητά τους διαρκώς αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική. Παναιτωλικός και Ξάνθη μοιάζουν λίγο πιο μπροστά από τους άλλους. Ο ΟΦΗ επιχειρεί κόντρα στον Εργοτέλη ένα νέο ξεκίνημα, ο Απόλλων ποντάροντας στον Μπάμπη Τεννέ θέλει να βρει λύση στα αμυντικά του προβλήματα, η Καλλονή, χωρίς έδρα, προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν ήταν φωτοβολίδα και ο Πανιώνιος χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς στα Γιάννινα για να γλιτώσει την γκρίνια και την εσωστρέφεια και να τη φορτώσει στους γηπεδούχους. Κυρίως, μετά τη διακοπή, τα μεγάλα ερωτηματικά αφορούν τον Άρη, τη Βέροια, τον

Λεβαδειακό, τον Πλατανιά. Ο Άρης έδειξε μια πρόοδο στη Νέα Σμύρνη κυρίως επιθετικά - οι άλλοι τρεις ξεκίνησαν τη σεζόν με την κρυφή φιλοδοξία ότι φέτος θα αποφύγουν τα καρδιοχτύπια, αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί.

Περίληψη

Οι γηπεδούχοι φέτος, για την ώρα κερδίζουν ευκολότερα, τα γκολ είναι πιο πολλά, όποιοι έχουν φορ που σκοράρουν έχουν μεγάλο αβαντάζ. Η περίληψη προηγουμένων τελείωσε. Πάμε για δράση…  

Πηγή: sday.gr