Πλεόν οι «κίτρινοι» έχουν τρεις επιλογές για το μέλλον του συλλόγου κι αυτές ανέλυσε ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ Αργύρης Αργυριάδης μιλώντας στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Γκολ στο 90'» με τον Βαγγέλη Μπραουδάκη.
Η πρώτη λύση για τον Αρη και η οποία φαντάζει ως η καλύτερη προκειμένου ο σύλλογος να ελπίζει, είναι να καταθέσει έφεση, και στη νέα ακροαματική διαδικασία που θα γίνει να αποδείξει ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα πλάνο βιωσιμότητας που θα πείσει το δικαστήριο, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι μπουν χρήματα στο ταμείο και παρουσιαστεί ένας άνθρωπος που θα μπορεί να δώσει λύσεις.
Η δεύτερη επιλογή είναι να μην κάνει έφεση και να προσπαθήσει να αποπληρώσει τα χρέη του βάσει των συμφωνιών που υπάρχουν με τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών και το Δημόσιο. Μάλιστα γι' αυτό, o Αργύρης Αργυριάδης, δήλωσε πως οι συμφωνίες θα ισχύσουν κανονικότατα, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό θα τρέχουν κανονικά αυτοί οι διακανονισμοί, όταν μιλάμε για περισσότερους από 100 παίκτες στους οποίους οφείλονται χρήματα.
Η τρίτη και η πλέον επώδυνη είναι είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ. Δηλαδή της πτώχευσης, κάτι που σημαίνει ότι ο Αρης θα υποβιβαστεί στην Γ'΄Εθνική και στη συνέχει «καθαρός» από χρέη θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην Superleague.
Αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος της ΠΑΕ
Το αίτημα της ΠΑΕ Αρης για υπαγωγή στο άρθρο 99 απορρίφθηκε καθώς το δικαστήριο (αποτελούταν από γυναίκες) δεν πείστηκε για το πλάνο βιωσιμότητας ΠΑΕ. Ότι δηλαδή ο Άρης δεν θα καταφέρει τα επόμενα χρόνια να έχει τα απαιτούμενα έσοδα (απαιτούνται 800.000. ευρώ ετησίως) ώστε να μπορεί να είναι συνεπής απέναντι στις δόσεις του «άρθρου 99». Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής
Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η βαθμολογική θέση της ομάδας που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς ο Άρης να μην βρίσκεται στα «σαλόνια» της Superleague από του χρόνου συνεπώς τα έσοδά του θα είναι πολύ μειωμένα.
Επίσης, το δικαστήριο δεν δέχθηκε ότι η οφειλή στον Σηφάκη είναι 1.000.000 ευρώ εκ ευρώ, αλλά 188.000 ευρώ, δηλαδή τα δεδουλευμένα του διεθνούς κίπερ. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό συναίνεσης των πιστών της ΠΑΕ Άρης, από 67% μειώθηκε στο 57%! Ένα θέμα που όπως δήλωσε στον «Sentra 103,3» ο κ. Αργυριάδης, ο Άρης μπορεί πολύ εύκολα να αποδείξει στο εφετείο.
Παράλληλα, το δικαστήριο υποστηρίζει ότι μετά το 1999 και ενώ ο Άρης έχει μπει ήδη στο άρθρο 44, υπερχρεώθηκε αντί να εξυγιανθεί, εξαιτίας των επιχειρηματικών επιλογών των εκάστοτε διοικήσεών του.
Αργυριάδης: «Οι συμφωνίες με τους πιστωτές ισχύουν»
Καθησυχαστικός για την επόμενη μέρα στον Άρη, εφόσον όμως βρεθεί επενδυτής και εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης, παρουσιάστηκε ο Αργύρης Αργυριάδης, με δηλώσεις του στον Sentra 103,3.
O εκ των νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση υπαγωγής του «άρθρου 99», τόνισε ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της ΠΑΕ Άρης διότι δεν πείστηκε από το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσίασαν οι «κίτρινοι».
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι συμφωνίες τόσο με την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών (με εξαίρεση πέντε) όσο και με το Δημόσιο ισχύουν κανονικά. Συνεπώς, εξήγησε ότι αν ο Άρης βρει τον τρόπο να είναι συνεπής προς τις συμφωνίες του τότε θα μπορέσει να είναι βιώσιμος.
Πάντως ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει λάβει εντολή ώστε να καταθέσει έφεση, ενώ υποστήριξε ότι ο Άρης χρειάζεται απαιτείται να μπει άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό της τάξεις των 3-4 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Αργυριάδης στον Sentra 103.3
Για το σκεπτικό της απόφασης: «Υπάρχουν πολλές επάλληλες σκέψεις που μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να τις αντιπαρέλθει. Υπάρχει μια σκέψη για το ποσοστό η οποία εξόχως εσφαλμένη γιατί δεν έχει συμπεριλάβει το ποσοστό του Σηφάκη που το ίδιο το δικαστήριο πριν από 4 μήνες αναγνώρισε. Στα βιβλία του Άρη η απαίτησή του ήταν 180.000, δικαστικά όμως έφτασε το 1. εκατ. ευρώ. Ο συμβιβασμός έγινε στις 400.000 όμως με αφετηρία το 1 εκατ.. Αυτά είναι τα απλά λάθη της απόφασης που εύκολα μπορούν να αλλάξουν στο εφετείο. Η ουσία χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά είναι το πλάνο της βιωσιμότητας.
Εκεί το δικαστήριο θεωρεί ότι ακόμη κι αν δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Άρη, γιατί λέει η πρώτη δόθηκε με το άρθρο 44, δεν πιθανολογεί (το δικαστήριο) ότι θα καταστεί βιώσιμος καθόσον δεν βλέπει να υπάρχει νεα χρηματική ενίσχυση της ΠΑΕ. Δεν έχει δει τουλάχιστον μέχρι στιγμής να έχει καλυφθεί η ΑΜΚ και δεν υπάρχει στον ορίζοντα να υπάρξει απαιτούμενη χρηματική ενίσχυση.
Πως θα πείσει ο Άρης το δικαστήριο για το πλάνο βιωσιμότητας: «Είναι σε εξέλιξη και η ΑΜΚ και η προσπάθεια προσέλκυσης νέων πόρων. Αυτά είναι τα νέα επιχειρήματα τα οποία πρέπει μέχρι της συζήτησης της υπόθεσης του εφετείου να έχουν υπάρξει. Ούτως η άλλως αν δεν υπάρξουν ο Άρης θα έχει πρόβλημα».
Αν ισχύει η προσωρινή διαταγή που προστατεύει από οποιαδήποτε κύρωση: «Θα χορηγηθεί νέα. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι αξίζει και πρέπει να χορηγηθεί νέα προσωρινή διαταγή, τότε θα χορηγήσει. Ήδη η προσωρινή διαταγή είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με το άνοιγμα της διαδικασίας. Υπήρχε αναστολή βάσει της απόφασης της οποίας είχε εκδοθεί, αλλά άλλο το ένα το άλλο».
Για το αν φοβάται ότι ο Άρης κινδυνεύει: «Δεν φοβάμαι αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα ο Άρης. Μια θετική εξέλιξη στην όλη διαδικασία είναι ότι όλοι οι πιστωτές, σχεδόν όλοι όσοι υπέγραψαν τις συμφωνίες εξυγίανσης με την ΠΑΕ Άρης, δέχθηκαν ότι οι αποφάσεις αυτές στις μεταξύ τους σχέσεις ισχύουν και παραμένουν ενεργές, ασχέτως αν το δικαστήριο τις επικύρωσε. Αν λοιπόν ο Άρης όπως ούτως η άλλως θα έπρεπε να κάνει όπως αν ήταν στο άρθρο 99, πληρώνει και είναι συνεπής, τουλάχιστον από την συντριπτική πλειοψηφία των πισσωτών του, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στους συμβλημένους πιστωτές είναι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ελάχιστοι είναι που δεν έχουν υπογράψει (Τόχα, Παπαζαχίας, Παπαστεριανός, Νάτσο Γκαρσία, Ρονάλντο Γκιάρο). Συνεπώς μόνο αυτοί μπορούν να στραφούν κατά της ΠΑΕ Άρης»
Πηγή: sentragoal.gr