Σχετικά με τη «διάσημη τηλεπερσόνα», όπως χαρακτηρίζεται, Δέσποινα Μοιραράκη. Ούσα καλεσμένη στην εκπομπή πολιτισμού της Ελένης Μενεγάκη, έκανε την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη:

«Ελένη μου, τι να σου πω! Πήγα να πεθάνω! Στο τελευταίο ταξίδι που είχα πάει στην Ινδία για να αγοράσω χαλιά, με τσίμπησε ένα κουνούπι το οποίο ήταν μολυσμένο κι ανέβασα δάγκειο πυρετό. Κόντεψα να χάσω τη ζωή μου. Μ' έπιασε στο αεροπλάνο και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Μου πήρε σαράντα μέρες να ανακάμψω και συνήλθα με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας». Πράγματι. Ο Χριστός και η Παναγία, εκεί που καθόντουσαν απάνω στα σύννεφα και τρώγανε πρωινό, υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι εκεί στις μακρινές Ινδίες ένα αιμοδιψές και αιμοβόρο κουνούπι λαχτάρησε την τρυφερή σάρκα της ωραίας Δέσποινας.

Τα βάλανε κάτω, τα μελετήσανε και καταλήξανε στην απόφαση: «Αν την αφήσουμε να πεθάνει τώρα στο άνθος της ηλικίας της, η ζημιά για τους έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρημένους Ελληνες θα είναι τεράστια: Ποιος θα τους πουλάει φτηνά χαλιά για να ζεσταίνουν τα σπίτια τους στη βαρυχειμωνιά;». Αποφασίσανε, λοιπόν, να την κάνουνε καλά και να της δώσουνε αναστολή. Αντίθετα με τη 13χρονη Σέρβα που πέθανε από το μαγκάλι, δεν είχανε χρόνο να ασχοληθούνε. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Δεν είναι δηλαδή ότι σαχλαμαρίζουνε με τόση μεγάλη ευκολία. Είναι ότι στις σαχλαμάρες βάζουνε μέσα και τους θεούς που πιστεύουνε. Οτι Χριστός και Παναγία στις ελεύθερες ώρες τους εκεί πάνω διαλέγουνε κι αποφασίζουνε ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.

Πληροφορίες ωστόσο για το αν ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε τηλέφωνο τη Δέσποινα Μοιραράκη για να της ευχηθεί περαστικά δεν έχουν γίνει γνωστές. Με την ιδιότητά του δηλαδή σαν υπουργός Υγείας αλλά πολύ περισσότερο σαν συνάδελφος. Συνάδελφος στο εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα του τηλεπωλητή. Την ίδια δουλειά κάνουνε ο Μπουμπούκος και η Δέσποινα. Ξεροσταλιάζουνε με τις ώρες μπροστά στην κάμερα και πουλάνε την πραμάτεια τους. Ο ένας βιβλία και η άλλη χαλιά. Τούμπανο είναι τα πόδια τους από την ορθοστασία όταν γυρίζουνε σπίτι. Στη λεκάνη με χλιαρό νερό τα βάζουνε για να ανακουφιστούνε.

Τι νομίζετε δηλαδή; Οτι είναι δύσκολο το επάγγελμα του υπουργού; Και καθιστός τα λες αυτά που λες και δεν τραβάς και κανένα απολύτως ζόρι. Αέρα πουλάς. Αντε πούλα όμως βιβλία. Εύκολο είναι να ψήσεις τον κάθε λακαμά να πάει να αγοράσει το βιβλίο του πατέρα Πλεύρη ότι ουδέποτε υπήρξε Ολοκαύτωμα κι οι Γερμανοί στέλνανε τους Εβραίους στο Νταχάου επειδή είχε καθαρό αέρα; Εύκολο είναι να πουλήσεις χαλιά; Αντε βγες εσύ στο γυαλί κι άρχισε να φωνάζεις για το μπορντοροδοκόκκινο. Υπουργός εύκολο είναι να γίνεις. Τι παραπάνω δηλαδή μπορεί να έχει η Ολγα Κεφαλογιάννη από τη Μοιραράκη; Μόνο τα νιάτα της και την ομορφιά της. Ας πάει στις Ινδίες να αγοράσει χαλιά και να βγει μετά στα κανάλια να τα πουλήσει. Να δει τι εστί βερίκοκο.

Τιμή και δόξα, λοιπόν, στο τίμιο επάγγελμα των τηλεπωλητών, που ρισκάρουν μέχρι και τη ζωή τους. Οι τρεις σωματοφύλακες, ο γιατρός Φικιώρης, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ο Αδωνις-Σπύρος Γεωργιάδης, αλλά και η Δέσποινα Μοιραράκη αποτελούν το λαμπρό παράδειγμα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει δηλαδή ένας απλός τηλεπωλητής αν είναι εργατικός και κάνει σωστά τη δουλειά του. Αυτά.

Οταν πουλάς για να βουλώσεις τρύπες, λεφτά για μεταγραφές δεν περισσεύουνε

ΛΕΓΑΜΕ χθες ότι σωστά ξηγηθήκανε στον Παναθηναϊκό και δώσανε τον Φιγκερόα. Και δεν μπορείς να κρατήσεις τον όποιον ποδοσφαιριστή κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και τα λεφτά που πήρανε δεν είναι ψίχουλα. Το αντίθετο μάλιστα. Οχτώ σχεδόν κατοστάρικα είναι ένα πολύ καλό νούμερο. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να καταλήξουνε. Και δεν είναι μόνο τα δημοσιεύματα που μέσα στους πιθανούς αντικαταστάτες του Αργεντινού αναφέρουν μέχρι και τον Σισέ! Επειδή εκεί στην Κουμπάν στη Ρωσία είναι αναπληρωματικός.

Στο κόλπο μπήκε και ο Αναστασίου. Στη συνέντευξη που έδωσε σε οπαδικό περιοδικό είπε όταν ρωτήθηκε ότι ο παίκτης από τους παλιούς που θα ήθελε στον Παναθηναϊκό είναι ο Καραγκούνης. Επειδή είναι καλός στα στημένα. Πώς όμως να γυρίσουνε πίσω Καραγκούνης και Σισέ; Με τι θα τους πληρώσουνε; Με κουμπιά; Οταν χρωστάς, όταν δεν έχεις μία, όταν πουλάς όσους πουλιούνται για να βουλώσεις τρύπες, λεφτά για μεταγραφές δεν περισσεύουνε. Οσοι, λοιπόν, αναφέρονται σε μεταγραφές του Παναθηναϊκού και τέτοιου τύπου μάλιστα, θα πρέπει να βάζουν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις: Ή να κερδίσει ο Αλαφούζος το πρωτοχρονιάτικο λαχείο ή να θα έρθουν λεφτά από την Κίνα.

Οποιος πάει να ξυστεί στην γκλίτσα του τσοπάνη τρώει το κεφάλι του

ΠΕΡΙ του «Μπάμπη του φλου» αναφέρεται το κλασικό και διαχρονικό πλέον άσμα του Παύλου Σιδηρόπουλου, που η διασκευή του Ζωρζ Πιλαλί είναι καλύτερη από το ορίτζιναλ. Περί του πέναλτι είναι η διαμέσου των δεκαετιών συζήτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Οπως το έχει διατυπώσει κατ' επανάληψη η ταπεινότητά μου: Στο «είναι, δεν είναι πέναλτι» ο διαιτητής δεν γραδάρει μόνο τη φάση. Εχει γραδάρει από πριν και ξέρει πολύ καλά ποιος είναι στο ποδόσφαιρο ο Ομπάμα και ποιος είναι ο Καντάφι. Αν ζητάει πέναλτι ο Καντάφι στο «είναι, δεν είναι», ο διαιτητής λέει «παίζεται» κι έχει το κεφάλι του ήσυχο: Στα τέσσερα πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη, ο Αλβάρεζ κάνει δύο χειρολαβές μέσα στην περιοχή, που στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο διαιτητής δίνει με κλειστά τα μάτια πόντο.

Ο Ζαχαριάδης δεν έδωσε απολύτως τίποτα. Και δικαιώθηκε: ο παρατηρητής τον έβγαλε λάδι. Ο Σπάθας, αντίθετα, στα Γιάννενα το έδωσε. Και παρά το γεγονός ότι ο παρατηρητής που δεν ήταν ενημερωμένος σχετικά τον έβγαλε λάδι, είναι επί ξύλου κρεμάμενος. Θα τον βάλουνε στο «ψυγείο» και θα είναι από τούδε και στο εξής στην μπούκα του κανονιού. Οταν, λοιπόν, θυσιάζεται με τόση μεγάλη ευκολία ο μόσχος ο σιτευτός, και μετά του πατρός του μάλιστα, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οποιος πάει να ξυστεί στην γκλίτσα του τσοπάνη τρώει το κεφάλι του. Ετσι ακριβώς ασκείται η ποδοσφαιρική εξουσία στην Ελλάδα. Από τότε που βγήκαν οι λάσπες μέχρι σήμερον. Ο φόβος φυλάει τα έρημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Μελισσανίδης είναι ενήμερος για τις κινήσεις του Χάρη Οικονομόπουλου;

Πηγή: Goal