Με μια υποσημείωση: Πρέπει κανείς να είναι σε θέση να ξέρει πόσο... χαμηλού επιπέδου είναι αυτοί που θέλει να αντικαταστήσει, για να έχει υπόψη του και στις νέες του αναζητήσεις, να αποφύγει παρόμοια λάθη στην εκτίμηση. Όπως καλό είναι, όσοι αποδεδειγμένα... αστοχούν συχνά, να μη συνεχίζουν να διαλέγουν. Ίσως γι αυτό και οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ, είναι ανακουφισμένοι που τώρα διαλέγει ο Στέφενς, που δεν το έχει ξανακάνει για λογαριασμό της ομάδας.
Επί παραδείγματι, ο 15 φορές διεθνής με την Ιρλανδία Λίαμ Λόρενς, με αξιοσημείωτη διαδρομή στην Βρετανία σε ομάδες οπως οι Σάντερλαντ, Στόουκ Σίτυ, Πόρτσμουθ, ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 12. Ενάμιση χρόνο μετά που ο ΠΑΟΚ ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, η ομάδα που αποφάσισε να τον... δοκιμάσει, είναι η ουραγός της Τσάμπιονσιπ Μπάρνσλεϊ... Προσέξτε: Δε μιλάμε για ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Μιλάμε για κανονικές δοκιμές στις προπονήσεις, για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, που μόλις πριν 20 μέρες έκλεισε τα 32 του, με σχεδόν 400(!) συμμετοχές στις επαγελματικές κατηγορίες του νησιού.
Βεβαίως εγώ δεν αδικώ την Μπάρνσλεϊ. Οι άνθρωποι ψάχνουν ποδοσφαιριστές να τους βοηθήσουν να δώσουν την ύστατη μάχη για την σωτηρία κι όχι κάποιους για να τους χαντακώσουν μια ώρα αρχύτερα. Υποψιάζομαι πως αν τους λείπει ένας πολύ μέτριος εσωτερικός πλάγιος χαφ, που έχει κυρίως μπόλικο πάθος να καταθέσει, σε αργές ταχύτητες και δίχως μεγάλη εκτελεστική ικανότητα, μπορεί και να τον προτιμήσουν...
Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα θα έχει να περιμένουμε να δούμε ποιος σύλλογος της υφηλίου, θα δοκιμάσει να συνεργαστεί με τον Ινίγο Λόπεθ... Βεβαίως καλό είναι να μην ψάχνουν όλοι μόνο ποιοι φωστήρες διάλεξαν κι έφεραν αυτά τα κελεπούρια στην ομάδα. Καλό είναι να θυμούνται και ποιοι βοήθησαν κάθε φορά ώστε να τους πασσάρουν το σανό προς κατανάλωση. Ποιοι έλεγαν κι έγραφαν πχ πως ο Ιρλανδός διευκόλυνε την υπό πτώχευση Πόρτσμουθ χαρίζοντας και χρήματα και αρνούνταν άλλες προτάσεις από Αγγλία, επειδή ήθελε μια νέα... εμπειρία (θαρρείς και το να παίξεις στην Ελλάδα ποδόσφαιρο, είναι για κάποιον που μπορεί να βρει δουλειά στο “νησί”, περισσότερο δελεαστικό). Ή εκείνους που έλεγαν ότι ο Λόπεθ παραγκωνίστηκε πριν παίξει στον ΠΑΟΚ, επειδή δεν ανανέωνε πρόωρα τη συνεργασία του με την Γραννάδα (κι όχι επειδή δεν “βρίσκει” τη μπάλα, ούτε ξεφούσκωτη, πχ).
Η μόνιμη δικαιολογία, είναι “έτσι μας λένε – έτσι σας λέμε”... Μόνο που κάποτε, οφείλουν όλοι, να πάψουν να καταναλώνουν άκριτα το σανό. Και οι δημοσιογράφοι πριν τον μασήσουν και οι αναγνώστες, ακροατές, πριν τον αναμασήσουν. Και να προβληματίζονται, όταν οι ειδήσεις συνοδεύονται με απόψεις που εμπεριέχουν σκεπτικισμό, αντί να τις χαρακτηρίζουν σαλαμοποιώντες τις όλες, ως “γκρίνια”, καλά και σώνει, για να ξεμπερδεύουν. Διότι όταν, πχ, κάποιος ποδοσφαιριστής είναι ανενεργός, το μόνο σίγουρο και δεδομένο, είναι πως είναι ανενεργός. Το εάν δεν παίζει επειδή κακοκάρδισε τη διοίκηση ή... πήδηξε την σύντροφο του προπονητή ή είναι κουτσό άλογο ή φοράει δυο αριστερά παπούτσια ή είναι πολύ όμορφος και τον ζηλεύουν όλοι ή εάν... "είναι πολύ ακριβός κι από το καλοκαίρι ήθελαν να φύγει γιατί δε μπορούσαν να σηκώσουν το συμβόλαιό του", είναι ερμηνείες, φήμες ή και πληροφορίες, αλλά πάντως διοχετευμένες πολύ συχνά με υστεροβουλία και σκοπιμότητα.
Διότι, εδώ και μέρες, αναρωτιέμαι για τον Μαντούρο για παράδειγμα: "Καλά, ήθελαν να τον δώσουν και δεν μπόρεσαν. Και τους έμεινε. Και είχαν τον παιχταρά ανενεργό να πληρώνεται και έπαιζαν οι χειρότεροι απ αυτόν επί 6 μήνες;" Και απάντηση δεν βρίσκω..."
Να μένετε λοιπόν στα γεγονότα. Και να μετράτε τις γνώμες όσων στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν σας πασσάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο, ιδίοις όμμασι.-
Πηγή: fatgames.gr