Ο Τσίπριαν Μαρικά γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1985 στο Βουκουρέστι και σε ηλικία 11 ετών πήγε στις ακαδημίες της αγαπημένης του Ντινάμο Βουκουρεστίου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε το ταλέντο και μετά από μόλις πέντε χρόνια στους μικρούς ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Ντινάμο σε ηλικία 16 ετών! Στην Ντινάμο μπορεί να μην είχε πολλές συμμετοχές (23 συνολικά με 4 γκολ), άλλωστε ήταν ακόμα μικρός, αλλά παρόλα άρχισε να κερδίζει το ενδιαφέρον των ξένων ομάδων.

Μία από αυτές ήταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ η οποία μόλις είχε προσλάβει τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Μία από τις πρώτες εισηγήσεις του Λουτσέσκου ήταν η απόκτηση του 19χρονου Μαρικά. Βασικός και αναντικατάστατος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του και βοηθάει την ομάδα του να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2005, 2006). Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στο παγωμένο Ντόνετσκ είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και η μεταγραφή σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα.

Στις 23 Ιουλίου του 2007 η γερμανική Στουτγκάρδη ανακοινώνει την απόκτησή του, και αφού πρώτα η Σαχτάρ είχε αρνηθεί προτάσεις της Ντέρμπι Κάουντι και της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαρικά υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και την πρώτη του σεζόν παίρνει αρκετές ευκαιρίες έχοντας 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο γκολ, ενώ σκόραρε στην μοναδική νίκη των Σουηβών στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ρέιντζερς. 

Μετά την όχι και τόσο πετυχημένη πρώτη σεζόν, ο τεχνικός της ομάδας, Άρμιν Φε, έθεσε στο περιθώριο τον Ρουμάνο στράικερ. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε όταν ο Μάρκους Μπάμπελ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού ο Μαρικά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες του δόθηκαν. Ένας τραυματισμός του Κακάου, αλλά και ο ερχομός του Ελβετού Κρίστιαν Γκρος άνοιξε ξανά την πόρτα της ενδεκάδας και ο Μαρικά δεν τον απογήτευσε, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε τρία συνεχόμενα ματς. 

Παρόλα αυτά, η Στουτγκάρδη βγήκε ξανά στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε τον Πάβελ Πογκρέμπνιακ από την Ζενίτ με αποτέλεσμα την σεζόν 2010-11 να αποτελεί την τρίτη επιλογή πίσω από τους Κακάου και Πογκρέμπνιακ. Έτσι, τον Ιούλιο του 2011, ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο συμφώνησε να αποχωρήσει από την ομάδα.