Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά με σκοπό να καθαρίσει την πρόκριση, αξιοποιώντας έτσι την ευνοϊκή κλήρωση που του ανοίγει τον δρόμο μέχρι τον τελικό.

Ο Αναστασίου ύστερα από καιρό εφάρμοσε τακτική με δύο εξτρέμ, χρησιμοποιώντας τον Ατζαγκούν πίσω από τον Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός έχτισε πολλές επιθέσεις από τα πλάγια με τους Μπαϊράμι-Ντίνα, με ανεβάσματα των Χουχούμη, Σπυρόπουλου και πλαγιοκοπήσεις του εξαιρετικού Ζέκα.

Για να βγει αυτό το φιλόδοξο 4-2-3-1, με τον Ατζαγκούν να κινείται διαρκώς ως κρυφός επιθετικός, χρειαζόταν μεγάλο παιχνίδι από τον Ζέκα και να μπορεί να ακουμπά η μπάλα στα πλάγια. Ο Ζέκα ήταν παντού, σε όλο το γήπεδο. Δημιούργησε, έτρεξε, άνοιξε με τις πάσες του και τις διεισδύσεις του την αντίπαλη άμυνα.

Επίσης, ο Αναστασίου πρέπει να έτριβε τα χέρια του βλέποντας τον Μπαϊράμι να κάνει, επιτέλους, ένα θετικό παιχνίδι. Ο Σουηδός δεν έβγαλε μάτια, δεν είχε όμως και καμία σχέση με το φάντασμα που βλέπαμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Βλέποντας τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να βρίσκονται εγκλωβισμένοι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού μέσα στην περιοχή τους, ήταν φανερό πως ένα γκολ θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει μια άνετη νίκη και να εξαργυρώσει τον ορθόδοξο τρόπο που επιτίθεται.

Ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια σε δύο πέναλτι που έγιναν πάνω στον Μπεργκ. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, το τράβηγμα του Ρόκα πάνω στον Σουηδό φορ ήταν παρατεταμένο και είναι περίεργο που δεν το είδε ο διαιτητής.

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός το πέτυχε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός έχει το χάρισμα να γνωρίζει πώς να κόβει και να κινείται μέσα στην περιοχή. Είναι ο ιδανικός κρυφός φορ κι αν μάθει να λειτουργεί το ίδιο καλά και ως επιπλέον χαφ και να βοηθάει τους κεντρικούς μέσους περισσότερο, θα αποτελέσει ένα τεράστιο όπλο για τον Παναθηναϊκό.

Το σημερινό ματς πρέπει να δημιούργησε ευχάριστο πονοκέφαλο στον Αναστασίου, καθώς είδε την ομάδα του να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι το τελευταίο δίμηνο, με μία λογική ποδοσφαίρου και μία τακτική που εδώ και καιρό φαινόταν να μην την έχει στα σχέδιά του.

Πηγή: Goal