Σε ένα καλό ματς στο Περιστέρι, ιδίως στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα βρει-εκτός απροόπτου-τον ΠΑΟΚ. Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το γκολ του Ταυλαρίδη (ήταν οριακά οφσάιντ, αλλα ήταν) και το εύστοχο πέναλτι (το έκανε ο Μπάλλας) του Τσόρι. Ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Ολαϊτάν, αλλά ήταν και ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, απέναντι στους Περιστεριώτες που τους έλλειψαν πολύ οι Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, ενώ έχασαν και τον Καραμάνο με τραυματισμό.

Γκολ, δοκάρι και διαμαρτυρίες!

Παρά τις δυο διακοπές στο 5λεπτο λόγω ομίχλής από τα καπνογόνα, οι δυο ομάδες μπήκαν καλά και στο 2` ο Πέρες από καλή θέση σούταρε στον Σηφάκη, ενώ ο Νάστος στο 7` είχε επίσης ευκαιρία. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, πίεζαν ψηλά, όμως στην κόντρα ο Ατρόμητος λίγο έλλειψε να κάνει το 1-0 στο 13`, με τον Φάμπιο να αστοχεί. Στο μεταξύ, ο Ολαϊτάν στο 15` απάντησε με δοκάρι, σε ένα πολύ ωραίο ματς!

Μετά το πρώτο καλό 20λεπτο, ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να έχουν ισορροπήσει, αλλά να μην μπορούν να κρατήσουν πολύ την μπάλα. Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 36` με την κεφαλιά του Ολαϊτάν, αλλά τελικά ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ! Ο Ούμπιδες στο 42` εκτέλεσε φάουλ, ο Μέγερι έχασε την μπάλα και ο Ταυλαρίδης (που φάνηκε να είναι οριακά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης) έκανε το 1-0! Ο Ολαϊτάν πάλι στο 45` "χόρεψε" την άμυνα, αλλά τον σταμάτησε ο Σηφάκης! Το ημίχρονο έληξε 1-0, με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται και για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι του Γιαννούλη.

 

 

Πέναλτι και... πρόκριση!

Ο Ατρόμητος έχασε τον Καραμάνο λόγω τραυματισμού στο 50`, με τον Μπάλλα να μπαίνει μέσα και τον Παράσχο να παίζει πλέον 4-3-3. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει πάλι δυνατά και στο 52` ο Σηφάκης κράτησε το 1-0 στην κεφαλιά του Εντινγκά, ενώ στο 56` ήρθε το 1-1. Ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι σε χέρι του νεοεισελθόντα Μπάλλα και ο Τσόρι δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1!

Πλέον, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που "καίγονταν" να βάλουν γκολ, με τους φιλοξενούμενους πάντως να ελέγχουν το παιχνίδι. Ο Δημούτσος στο 72` σπατάλησε μια καλή φάση, με τον Μίτσελ να περνάει τον Σάμαρη και τον Παράσχο λίγο μετά να βάζει τον Μπρίτο. Ο Ατρόμητος φαινόταν να μην έχει δυνάμεις, με τους ερυθρόλευκους να κρατάνε το υπέρ τους 1-0, χωρίς μεγάλη δυσκολία, πλην της ευκαιρίας του Μπρίτο στο 83`. Αυτή ήταν και η τελευταία επιθετική προσπάθεια των Περιστεριωτών, με τον Μάνταλο να σφυρίζει στο 94` και την πρόκριση να πηγαίνει στον Ολυμπιακό με το τελικό 1-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 42' Ταυλαρίδης – 56' πέναλτι Ντομίνγκες

ΔΟΚΑΡΙΑ: 15' Ολαϊτάν, 39' Μανιάτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 74' Ταυλαρίδης – 74' Ολαϊτάν, 93' Μανωλάς

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος) Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76' Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86' Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο, Καραμάνος (51' λ.τρ. Μπάλλας), Ούμπιδες, Ναπολεόνι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Μπονγκ, Κάμπελ (75' Σάμαρης), Ντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (90+' Μασάντο), Ντομίνγκες (84' Σαβιόλα),Ολαϊτάν.