Facebook Pixel Sportdog.gr | Υπόθεση Κασόγκι: Του έκοψαν τα δάχτυλα προτού τον αποκεφαλίσουν - Νέες αποκαλύψεις
Life
| 2018-10-17 12:46:00

Υπόθεση Κασόγκι: Του έκοψαν τα δάχτυλα προτού τον αποκεφαλίσουν - Νέες αποκαλύψεις

Υπόθεση Κασόγκι: Του έκοψαν τα δάχτυλα προτού τον αποκεφαλίσουν - Νέες αποκαλύψεις

Μπροστά στα μάτια του Σαουδάραβα προξένου.

 

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τις πληροφορίες, ότι ο 59χρονος διαμελίστηκε μέσα σε επτά λεπτά, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως προτού αποκεφαλιστεί, βασανίστηκε, και μάλιστα όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του Σαουδάραβα προξένου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία επικαλείται ηχητική καταγραφή των γεγονότων, ο Κασόγκι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε και σαουδάραβες πράκτορες του έκοψαν τα δάκτυλά του, και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα δεν αναφέρει με ποιον τρόπο απέκτησε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Ριάντ για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι από ομάδα πρακτόρων που στάλθηκαν επί τούτου στην Κωνσταντινούπολη. Οι σαουδαραβικές αρχές αρνούνται τα γεγονότα.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η Washington Post με την οποία συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος, έχουν αναφέρει την ύπαρξη ηχητικών καταγραφών που αποδεικνύουν ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι «ανακρίθηκε, βασανίσθηκε και στην συνέχεια δολοφονήθηκε» εντός του προξενείου. Το σώμα του διαμελίσθηκε ακολούθως.

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό μέσο ενημέρωσης επικαλείται το περιεχόμενο των καταγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σαουδάραβας πρόξενος Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μού δημιουργήσετε προβλήματα».

Σε αυτό ένα πρόσωπο απαντά: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Ο Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι αναχώρησε χθες από την Κωνσταντινούπολη.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία, η εικόνα της οποίας έχει πληγεί σοβαρά από την υπόθεση, σκοπεύει να αναγνωρίσει τον θάνατο του δημοσιογράφου κατά την διάρκεια ανάκρισης που πήγε στραβά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags