Τα πράγματα σοβάρεψαν όσον αφορά το φερόμενο ενδιαφέρον του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ για την απόκτηση του 54,7% των μετοχών του Παναθηναϊκού μετά το χθεσινό πληρεξούσιο που στάλθηκε στον δικηγόρο Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Κίνηση με την οποία δίνεται κατ' ουσίαν η έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με την πλευρά Βαρδινογιάννη και αποτελεί το πρώτο «πριγκιπικό» βήμα (από τη στιγμή που υπάρχει πλέον νομική κάλυψη) για να ολοκληρωθεί το deal. Απομένουν ακόμα έξι και το «Goal» σας τα παρουσιάζει:

1) Οι δικηγόροι της πλευράς Βαρδινογιάννη, κ. Κυριακίδης-Γεωργόπουλος, που έχουν ήδη λάβει μέσω mail το σκαναρισμένο πληρεξούσιο από τον συνάδελφό τους Παναγιώτη Πετρόπουλο (εκπρόσωπο της πριγκιπικής πλευράς), πρόκεται να έχουν σήμερα την πρώτη τους κατ' ιδίαν συνάντηση προκειμένου να αρχίσουν τις επίσημες διαδικασίες και -ει δυνατόν- να επισπεύσουν την αποστολή του επίσημου πληρεξουσίου εγγράφου.

2) Ακολούθως ο κ. Πετρόπουλος, που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το νομικό επιτελείο του πρίγκιπα στη Σαουδική Αραβία, θα κληθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση, μιας και το έγγραφο που έχει δοθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει νομική ισχύ. Κατά συνέπεια τα νούμερα που εμπεριέχονται σε αυτήν, ήτοι 20 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, ακολούθως 50 εκατ. ευρώ για την καλοκαιρινή ενίσχυση της ομάδας και εν τέλει 150 εκατ. ευρώ όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, θα πρέπει να επισημοποιηθούν.

3) Η πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πρέπει να ζητήσει από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να ξεκαθαρίσει το καθεστώς που πρόκειται να επικρατήσει με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην κατοχή τους, σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου της ομάδας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας.

4) Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο κομιστής της πρότασης, Βλάσσης Τσάκας, η πριγκιπική πλευρά δεν έχει λεπτομερή εικόνα όσον αφορά το προβλεπόμενο ταμειακό έλλειμμα. Αρα αυτή η παράμετρος πρέπει να διασαφηνιστεί και να δοθεί από την «πράσινη» ΠΑΕ το λεγόμενο «cash flow».

5) Ο τρόπος καταβολής των 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θα γίνει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει ήδη καθοριστεί μέσω του εξωδίκου του Ανδρέα Βγενόπουλου για την 4η Οκτωβρίου. Ξέχωρα δηλαδή από τη μορφή της εγγυητικής (εάν θα είναι δηλαδή με «swift transfer»), δεν είναι σαφές πως θα μπουν αυτά τα 20 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες της ομάδας.

6) Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ξεκάθαρο ότι πέραν της απαίτησης για την εγγυητική των 20 εκατ. ευρώ θα θέσει ρήτρες με συγκεκριμένα νούμερα και όρους, προκειμένου να καλυφθεί για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: Goal