«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι γιορτή, με μεγάλη ευχαρίστηση θ' αντιμετωπίσουμε αυτό τον αντίπαλο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τσιώλη για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». «Κοιτάμε να πάρουμε τους βαθμούς, προσπαθούμε και ψυχολογικά να μην σταθούμε στο όνομα του αντιπάλου, στόχος μας πάντα είναι η νίκη», επεσήμανε ο Καρδιτσιώτης προπονητής, ο οποίος δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» με δεδομένη και την αναμέτρηση του «Βελοντρόμ».

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ποιότητα και στην αποκατάσταση, είναι ψυχολογική ή οπτική η κούραση. Οργανωτικά και σε επίπεδο δυνάμεων δεν θα έχει πρόβλημα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τσιώλη και πρόσθεσε: «Πρέπει να πιέσουμε τον Ολυμπιακό και όχι να έχουμε παθητική συμπεριφορά. Μου αρέσει η επιθετική φιλοσοφία που έχει ως ομάδα... Δεν πρέπει να πάμε με αντίπαλο την κούραση του αντιπάλου. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Οσο για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, ο Τσιώλης προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρος.

«Ο Σολάκης έχει κάνει επέμβαση στη μέση, δεν πρέπει να κάνουμε αλλαγές παρά μόνο στην τακτική και ανάλογα με τον αντίπαλο», είπε ο προπονητής του Αστέρα και συμπλήρωσε: «Πρέπει οι κεντρικοί μας χαφ να μην είναι επιθετικοί και τα 2 αμυντικά χαφ να ντουμπλάρουν τις άκρες. Θέλουμε να κρατήσουμε την ομοιογένεια. Κάποια πρόσωπα θα αλλάζουν και πάντα με γνώμονα αυτό που εξυπηρετεί τον Αστέρα».

Τέλος, ο Τσιώλης αποκάλυψε πως εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ επιστρέφουν τόσο ο χαφ, Χουανίτο όσο και ο αμυντικός, Πουλίδο.