Και στην σημερινή πέμπτη αποστολή; Στο παιχνίδι με τον Αστέρα, στην Τρίπολη; Προφανώς ο σκοπός είναι ο ίδιος. Οι τρεις βαθμοί που θα ανοίξουν ένα διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός προσδοκά (λόγο εξαιρετικού προγράμματος) σε μια πραγματικά μεγάλη συγκομιδή.

Μόνο που αυτή τη φορά τα προβλήματα είναι σαφώς περισσότερα. Μετά τον Ζαν Μακούν, ο Λιούμπο Φέισα γίνεται ο δεύτερος παίκτης με τραυματισμό που παραπέμπει σε μεγάλη απουσία. Και πριν και τους δύο; Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, έχει να αγωνιστεί από το Χαριλάου. Έχασε Παναθηναϊκό, Μαρσέιγ χάνει και την Τρίπολη. Ο πλέον δημιουργικός χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος συμπληρώνει απουσία είκοσι-δύο ημερών.

Και αν στα δύο αυτά σημαντικά ματς που πέρασαν, έστω σαν αλλαγή μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάρει την δημιουργία από τον Φραν Γέστε; Και ο Βάσκος για σήμερα είναι νοκ άουτ. Αν προσθέσει κανείς και τον Ορμπάιθ που επίσης είναι τραυματίας από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Αντιλαμβάνεται πως για πολλοστή φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα κληθεί μέσα από «αλχημείες» να βρει τις λύσεις στον άξονα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βέβαια το έκανε και στη Μασσαλία. Και του βγήκε. Ένα δίδυμο Μανιάτη-Μοντέστο. Θα το ξανακάνουν οι δύο πλάγιοι μπακ που μέσω Βαλβέρδε ακολουθούν την… ίδια διαδρομή (από την πτέρυγα στον άξονα); Κανείς δεν ξέρει. Διότι οι ανάγκες της σημερινής αναμέτρησης είναι σίγουρα διαφορετικές.

Σε ότι αφορά στην 11άδα λοιπόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται να παρατάξει τους: Μέγερι_ Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, Χολέβας_ Μοντέστο, Μανιάτη, Φουστέρ_ Μιραλάς, Τζιμπούρ, Μόνχε. Υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα θέτουν και οι Φετφατζίδης, Μαρκάνο ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν ότι μπορεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού να θελήσει να δώσει φανέλα βασικού και στον Μάρκο Πάντελιτς.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σχήμα το οποίο αναφέραμε παραπάνω, μια ομάδα δηλαδή με τον Φουστέρ να παίζει μπροστά από τους δύο κόφτες οι Ερυθρόλευκοι θα είναι σα να επιστρέφουν στο περσινό αγωνιστικό τους πλάνο. Και θα κάνουν ακόμη πιο επιθετικό το προφίλ τους...