Facebook Pixel Έβγαλε σκόρερ... ΑΕΚτζή από κούνια! Ματιασμένος ο Αραούχο - Όλο το γήπεδο όρθιο για "Γαλανό"
| 2022-10-20 21:46:00

Έβγαλε σκόρερ... ΑΕΚτζή από κούνια! Ματιασμένος ο Αραούχο - Ένα γήπεδο όρθιο για "Γαλανό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έβγαλε σκόρερ... ΑΕΚτζή από κούνια! Ματιασμένος ο Αραούχο - Ένα γήπεδο όρθιο για "Γαλανό"

Ο πρώτος Έλληνας που έβαλε γκολ στην Αγιά Σοφιά. Θέλει και άλλο χρόνο ο Σιντιμπέ. Θάμπωσαν με τις ενέργειές τους τον κόσμο ο Μάνταλος και ο Λιβάι Γκαρσία.

Σε ένα παιχνίδι που το 2-0 φαντάζει πολύ φτωχό για να αποτυπώσει ένα δίκαιο αποτέλεσμα, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε αυτήν την αναμέτρηση ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε σε Αθανασιάδη, Βίντα, που έμεινα εκτός για αποφόρτιση, αλλά και στους τραυματίες Τσούμπερ, Άμραμπατ, Μαχαίρα, Φαν Βέερτ και στον Μοχαμαντί που είχε ίωση. Τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στον Σιντιμπέ που ντεμπούταρε με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ποιότητα του Γάλλου ήταν εμφανής στην πρώτη του εμφάνιση, έδειξε όμως ξεκάθαρα πως χρειάζεται λίγο δρόμο ακόμα για να αποκτήσει την πρέπουσα φόρμα. Άλλο πρόσωπο όμως ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση στην «Αγιά Σοφιά» και δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Κοσίδη, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός σκόραρε, ανοίγοντας το σκορ και τον δρόμο για την πρόκριση. Ο 20χρονος επιθετικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ήταν άφοβος και με το γκολ που σκόραρε θα πάρει ψυχολογία που απαιτείται σε έναν παίκτη, για να τον εμπιστευθεί η ομάδα και σε δυσκολότερες αποστολές.

Προσωπικά ξεχωρίζω την παρουσία του Κώστα Γαλανόπουλου, του οποίου η ενέργεια βοήθησε πολύ την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Έτρεξε, μάρκαρε, ανέβαινε και στο δεύτερο μέρος έγινε αλλαγή καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο της Ένωσης που τον έχει στην καρδιά του και πόνεσε αρκετά με τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον τερματοφύλακα, Αθανασίου, του ΠΑΣ, που μπήκε κρύος στο παιχνίδι αντί του Πρίορ που χτύπησε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Στην ουσία αυτός ήταν που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ειδάλλως θα μιλούσαμε για ένα αποτέλεσμα με 4-5 γκολ.

Ας δούμε όμως τί σημειώσαμε στο μπλοκάκι μας για κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης.

 

Στάνκοβιτς: Έκανε γκέλα με το καλησπέρα, με λάθος πάσα, στο 2' και έδωσε την ευκαιρία στον Παμλίδη να σουτάρει, αλλά τον βοήθησε η τύχη και η προσπάθεια του επιθετικού του ΠΑΣ έφυγε πάνω από τα δοκάρια στο 2'. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις, αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι.

Σιντιμπέ: Συμμετείχε στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ, στο 3', όταν έκανε γύρισμα στον Αραούχο, η προσπάθεια του οποίου κόντραρε και έφυγε κόρνερ παρότι ήταν σε πλεονεκτική θέση. Στο 65' εξουδετέρωσε με ωραίο τάκλιν τον Ροσέρο που έμπαινε στην περιοχή. Έχει όλη την ποιότητα για να βοηθήσει την Ένωση. Πρέπει όμως να καλύψει και άλλα χιλιόμετρα, για να έρθει στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Είναι φυσικό, δεδομένου, ότι δεν έχει αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι έχει να παίξει από τον Μάιο.

Μήτογλου: Στο 47' έδιωξε το γύρισμα του Ριένστρα σε ένα επικίνδυνο μπάσιμο του ΠΑΣ στην περιοχή της Ένωσης. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε πολλή δουλειά στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο κάπως αναθάρρησαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά χωρίς ουσία.

Τζαβέλλας: Έκοψε σωτήρια στο 37' προ του Φοφανά, όπως και στο 63' όταν ο ΠΑΣ πάτησε απειλητικά στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή. Όπως σημειώσαμε και προηγουμένως το ματς δεν περιείχε πολλούς κινδύνους. Ο ίδιος πάντως ήταν σταθερός στην επιστροφή του στο κιτρινόμαυρο σχήμα. Ας ελπίσουμε να γύρισε και σοφότερος, γιατί όπως και να έχει είναι και αυτός πολυτιμη μονάδα για την ομάδα.

Χατζισαφί: Έβγαλε τη σέντρα για την ευκαιρία του 22' με τον Μάνταλο. Στο 37' του έστρωσαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αντί να «σκοτώσει» τον Αθανασίου, προτίμησε να πασάρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Γιόνσον: Ήταν σταθερός αμυντικά. Ανέβαινε και μοίραζε μπάλες. Στο 62' είχε ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο. Η παρουσία του ήταν καταλυτική στο κέντρο.

Γαλανόπουλος: Έπαιξε γρήγορα χωρίς να κάνει κατάχρηση κατοχής. Ζητούσε μπάλα, έκανε κινήσεις. Έβγαινε μπροστά και στο 74' είχε ένα μακρινό σουτ που δεν απείλησε τον Αθανασίου, αλλά όπως και να έχει, ο Κώστας είναι ένας χαφ με δημιουργικές και εκτελεστικές αρετές. Ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς και το γεγονός, ότι επανέρχεται στην εξίσωση, χαροποιεί όλον τον κόσμο της ομάδας που τον πιστεύει. Γι'αυτό απήλαυσε ένα δυνατό χειροκρότημα με standing ovation στο 76'. Ήταν μία βαθιά υπόκλιση των Ενωσιτών σε ένα παιδί «μπολιασμένο» με «κιτρινόμαυρη» φλόγα.

Ελίασον: Ήταν ορεξάτος, έβγαλε μπαλιές για γκολ, όπως η σέντρα στον Μάνταλο, στο 40' αλλά και τη μπαλιά στον Αραούχο στο 57'. Στο 66' κέρδισε πέναλτι από τον Καραχάλιο, απ'το οποίο προήλθε το 2-0.

Μάνταλος: Στο 20' γύρισε παρακινδυνευμένα χωρίς δύναμη στον Στάνκοβιτς, ο οποίος πρόλαβε στο... τσακ να απομακρύνει όντας εκτός περιοχής υπό την πίεση του Φοφανά. Κατά τα άλλα είχε κέφια, έκανε και μερικές ντρίπλες που «θάμπωσαν» τον κόσμο. Στο 22' έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί, ενώ στο 32' έφτιαξε φάση για τον Αραούχο. Στο 67' ήταν εύστοχος στο πέναλτι, απ'το οποίο έγινε το 2-0 για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού και «κλείδωσε» η νίκη και η πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Αραούχο: Στο 31' πήγε να κεραυνοβολήσει τον Αθανασίου που είχε διώξει προηγουμένως σε έξοδο ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ, αλλά σημάδεψε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το διαγώνιο σουτ από πάσα του Μάνταλου έγλειψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 57' δέχτηκε υπέροχη μπαλιά από τον Ελίασον, αλλά δεν ήλεγξε σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα να χάσει άλλη μία καλή στιγμή στο ματς. Στο 79' έπιασε μια απίστευτη σουτάρα, αλλά ο... γάτος, ο Αθανασίου εκτινάχθηκε και απέκρουσε. Το έχουμε ξαναπεί. Ο επιθετικός πρέπει να σκοράρει, για να ανεβαίνει η ψυχολογία του. Ο Αργεντινός έχει χάσει πολλά γκολ στα ματς της Ένωσης με αποτέλεσμα όταν χάνει τα εύκολα, να φαίνεται... ματιασμένος. Όλοι τον πιστεύουν, απλά υπάρχουν κάποιοι ψίθυροι στις τάξεις του κόσμου που λένε, ότι το βάρος του περιβραχιόνιου ίσως να τον έχει επηρεάσει. Ίσως πρέπει να απομυθοποιήσει μέσα του κάποια πράγματα, για να «ξεκλειδώσει» και να δούμε τον Αραούχο που όλοι ξέρουμε. Εξάλλου δεν υπάρχει ούτε ένας Ενωσίτης που να αμφισβητεί την αξία του ως επιθετικός. Ο άνθρωπος είναι γκολτζής, ένας στυγνός «δολοφόνος» που όταν... μυρίσει αίμα εκτελεί σαν τον Τζακ τον αντεροβγάλτη. Χτυπάει τα θύματά του και η υπόθεση εξιχνιάζεται μετά από έναν αιώνα.

Κοσίδης: Στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός σε ενδεκάδα της ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ παίρνοντας ριμπάουντ από την απόκρουση του Πριόρ ύστερα από σουτ του Αραούχο στο 6'. Δεν υπήρχε ιδανικότερος τρόπος για να συνδυάσει τη συμμετοχή του σε αρχική σύνθεση. Ο 20χρονος Θεσσαλονικιός είναι ένα πρότζεκτ, στο οποίο πιστεύουν πολύ στην Ένωση, στην οποία ήλθε το 2017 από τις Ακαδημέις του Ηρακλή. Στην πρώτη ομάδα προωθήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, αφού υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήταν σίγουρος στις μεταβιβάσεις τους και χειροκροτήθηκε για την ψυχραιμία του. Μαχόταν και πίεζε συνεχώς τον αντίπαλο. Ο ίδιος είναι ΑΕΚτζής από... κούνια στην κυριολεξία. Η παρακάτω φωτογραφία κυκλοφόρησε ξανά μετά το γκολ του στην "Αγιά Σοφιά". Είναι σημαντικό επίσης, ότι είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ μέσα στο νέο γήπεδο.

Αλλαγές:

Γκατσίνοβιτς: Πέρασε αντί του Ελίασον στο 72'! Στο 91' έχασε μεγάλη ευκαιρία, εξ επαγής, ύστερα από αντεπίθεση, όταν έλαβε μπαλιά του Λιβάι Γκαρσία από αριστερά.

Λιβάι Γκαρσία: Αντικατέστησε τον Κοσίδη στο 72'! Στο 89' έκανε μία μαγική ενέργεια, εντός περιοχής, αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο που έκανε το γήπεδο να μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Φράνσον: Μπήκε αντί του Γαλανόπουλου στο 76'. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι κατάφερε να ξεδιπλώσει τα στοιχεία που θα μας κάνουμε να κρίνουμε ενδελεχέστερα την παρουσία του.

Ραντόνια: Μπήκε αντί του Χατζισαφί στο 81'. Δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του, λόγω του λίγου χρόνου συμμετοχής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags