Η ΑΕΚ κατάφερε και επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας στην Αγιά Σοφιά και έτσι πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στα γκολ των Κοσίδη και Μάνταλου, σε μια αναμέτρηση που ο Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές.

Ενδεικτικά για πρώτη φορά βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα φέτος παίκτες όπως ο Γαλανόπουλος και ο Σιντιμπέ και είναι από τα ματς που... μόνο κέρδη είχε να αποκομίσει ο τεχνικός της Ένωσης. Αντιθέτως ο ΠΑΣ Γιάννινα που γνώρισε τον αποκλεισμό είδε και τον βασικό του τερματοφύλακα να τραυματίζεται, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Σωτηρίου έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και νικήθηκε μόνο από το πέναλτι του Μάνταλου.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν τρομερή και αποθεώθηκαν μεταξύ άλλων οι Γαλανόπουλος και Μάνταλος, με τον πρώτο να παίζει ως βασικός για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες και τον δεύτερο να βάζει το πρώτο του γκολ στην Αγιά Σοφιά.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ έφτασε πλέον τις 5 σερί νίκες και πλέον πάει στον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό εκτός έδρας.

Το ματς:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά, μιας και έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2΄. Η ομάδα της Ηπείρου εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Στάνκοβιτς, ο οποίος... τροφοδότησε τον Παμλίδη, ωστόσο το σουτ του κατέληξε άουτ. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ γενικότερα ήταν συγκεντρωμένη και φρόντισε να απαντήσει με σημαντική ευκαιρία στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Σιντιμπέ γύρισε την μπάλα με αποδέκτη τον Αραούχο, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. H AEK συνεχίσει να έχει τον έλεγχο και μόλις στο 6΄ έκανε το 1-0 ο Κοσίδης!

Ο νεαρός φορ εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Πριόρ στο σουτ του Αραούχο και έγραψε το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα. Στο 19΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Σωτηρίου που είχε κάνει το ντεμπούτο του ενάντια στον Παναθηναϊκό να περνά ως αλλαγή.

 

Στην πρώτη φάση που κλήθηκε να διαχειριστεί αντέδρασε άψογα, μιας και έβγαλε την κεφαλιά του Μάνταλου, μετά από σέντρα του Χατζισαφί.Στο 31΄ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία με τον Αθανασίου να διώχνει με γροθιές ένα γέμισμα, και τον Αραούχο να στέλνει τη μπάλα πάνω του στο ριμπάουντ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος συνεργάστηκε ωραία με τον Αραούχο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με τον ΠΑΣ να έχει να θυμάται μόνο τη φάση από το λάθος του Στάνκοβιτς, την ώρα που από μεριάς ΑΕΚ ο Αραούχο έψαξε αρκετά το γκολ χωρίς να το βρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... αρκετά υποτονικά στα πρώτα λεπτά, μιας και στο πρώτο 15΄ του το πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Λώλης, την ώρα που η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν για μια ακόμη φορά μαγική. Στο 62΄ ο Γιόνσον έκανε ένα κάκιστο σουτ, ενώ είχε προηγηθεί και μια ανεκμετάλλευτη μπαλιά του Ελίασον προς τον Αραούχο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη του μεγάλη φάση μετά το πρώτο λεπτό στο 64΄, όταν ο δραστήριος Ριένστρα έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι επέμειναν και άλλο και στο 65΄ ο Ροσέρο που μπήκε ως αλλαγή πήγε στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς, ωστόσο ο κίπερ της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 66΄ ο Διαμανταόπουλος καταλόγισε πέναλτι με τον Μάνταλο να το εκτελεί, να κάνει το 2-0 και ουσιατικά να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση. Πάντως, για το πέναλτι που κέρδισε ο Ελίασον από τον Καραχάλιο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Ηπειρώτες!

Στο 74΄ επιχείρησε να χριστεί σκόρερ και ο Γαλανόπουλος με το σουτ που έπιασε δίχως επιτυχία, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε και κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια έγινε και αλλαγή για να μπει ο Φράνσον και να γνωρίσει την αποθέωση.

 

Στο 79΄ ο Αραούχο προσπάθησε να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα με τρομερό πλασέ, ωστόσο ο Αθανασίου του είπε ξανά όχι! Στο 82΄ προσπάθησε και ο Λιβάι που είχε περάσει ως αλλαγή να σκοράρει, ωστόσο ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Γενικά στα τελευταία λεπτά 

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (Φράνσον), Ελίασον (Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (Αθανασίου) – Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος – Καραχάλιος, Ριένστρα (Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (Ροσέρο) – Φοφανά (Μπαλάν), Παμλίδης (Λώλης).