Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν θέλει τεμπέλη προπονητή, αχρήστευσε τον Φορτούνη - Εκεί να πάρει γρήγορα παίκτη!
| 2017-11-23 09:30:00

Δεν θέλει τεμπέλη προπονητή, αχρήστευσε τον Φορτούνη - Εκεί να πάρει γρήγορα παίκτη!

του Νίκου Αλέφαντου
Δεν θέλει τεμπέλη προπονητή, αχρήστευσε τον Φορτούνη - Εκεί να πάρει γρήγορα παίκτη!

Τρομερό σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι και όχι μόνο!

Αν δείτε τους παίκτες του Ολυμπιακού έναν προς έναν ως ατομικές αξίες, δεν είναι κακοί παίκτες. Δεν είναι κακός τερματοφύλακας ο Προτό. Δεν είναι κακός στόπερ ο Μποτία. Δεν είναι κακός στόπερ ο Ένχελς. Δεν είναι κακός μπακ ο Φιγκέιρας, ούτε ο Κούτρης. Δεν είναι κακός χαφ ο Ρομαό, ούτε ο Ζιλέ, ούτε ο Οφόε, ούτε άσχετος ο Ταχτσίδης ο οποίος όμως έχει θέμα με την ταχύτητα. Δεν είναι κακός παίκτης ο Καρσελά ή ο Πάρντο ή ο Σεμπά ή ο Φορτούνης. Μιλάω για αυτούς που έπαιξαν χθες.

Είναι όμως όλοι πεσμένοι. Είναι θέμα προπόνησης. Ο Ολυμπιακός έχει ατυχήσει στους προπονητές. Και επειδή έχει ατυχήσει στους προπονητές, εμφανίζονται πεσμένοι οι παίκτες, κανείς δεν ξεχωρίζει, κανείς δεν έχει βελτιωθεί.

Είναι δυνατόν να μην ξεχωρίζει ούτε ένας παίκτης με τόσα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι για μεταγραφές; Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν ξεχωρίζει ένας; Διότι όλη η ομάδα είναι πεσμένη, αυτός είναι ο λόγος.

Και επειδή δεν έχουν βγει οι επιλογές προπονητών, έχουν γίνει και λάθη στην απόκτηση ορισμένων παικτών που με τα λεφτά που δόθηκαν θα μπορούσαν να έχουν αποκτηθεί παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά που τους χρειάζεται περισσότερο ο Ολυμπιακός.

Το δικό μου έμπειρο μάτι είχε δει από το καλοκαίρι ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φέτος στην μπροστινή γραμμή. Διότι είναι όλοι μακριά από το γκολ. Ενώ έχει τόσα εξτρέμ ο Ολυμπιακός και ενώ έχει τόσα φορ.

Δείτε για παράδειγμα τον Καρσελά. Από την αρχή επέμενα να το λέω. Είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζει; Εκεί θες τον προπονητή να τον πείσει, να τον διδάξει, να τον πιέσει.

Δείτε τον Σεμπά. Εγώ θα του έλεγα κάθε μέρα. Έλα εδώ ρε Σεμπά, είσαι δύο μέτρα παλικάρι, με τέτοιο κορμί θα έπρεπε να παίζεις ακόμα και σέντερ φορ. Γιατί δεν πας στο γκολ; Τι νομίζεις ότι είσαι, μόνο χαμάλης; Στον Ολυμπιακό παίζεις.

Θέλει όμως να είσαι προπονητής για να διδάξεις την μπροστινή γραμμή. Δεν πρέπει να είσαι τεμπέλης, όταν δεν δουλεύεις δύο χρόνια να μην πηγαίνεις στο εξωτερικό να δεις προπονήσεις μεγάλων τεχνικών. Αν δεν έχεις πάει έξω να δεις, τι προπόνηση να κάνεις, από την κοιλιά σου;

Θέλει μαεστρία για να προπονήσεις κάθε μέρα με μπάλα την ομάδα, να πάρεις τη μπροστινή γραμμή και τα χαφ, τρεις και τρεις έξι, χωρίς αντίπαλους πρώτα και να τους δείξεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν ώστε να αποκτήσουν αυτοματισμούς σαν να είναι δεμένοι με σκοινιά. Και μετά αφού το μάθουν καλά, βάζεις και τα μπακ.

Έχει τη μπάλα ο αριστερός χαφ, κάνει διαγώνια κίνηση ο δεξίς εξτρέμ και πάει σε θέση σέντερ φορ! Ο σέντερ φορ κλίνει προς τα μέσα, όχι προς τα έξω. Στη θέση του δεξί εξτρέμ που έχει πάει σε θέση σέντερ φορ, πρέπει να βγει ο δεξίς χαφ. Και τη θέση του δεξί χαφ πρέπει να καλύψει το δεξί μπακ. Και ο αριστερός εξτρέμ κάνει κίνηση. Γι' αυτό βλέπετε τον Ολυμπιακό να μην πατάει περιοχή με πολλούς παίκτες.

Και αφού το μάθουν καλά αυτό, βάζεις και τους αντίπαλους να τους πιέζουν. Και ξανά και ξανά, μέχρι να μάθει καλά τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο η ομάδα. Όχι μόνο στον πίνακα θεωρία. Αλλά στην πράξη, στο γήπεδο, με τη μπάλα.

Και τι είναι αυτή η νέα μόδα τώρα με τα ψευτοεννιάρια. Ψευτοεννιάρι λέει ο Φορτούνης, την άλλη φορά ήταν ο Οφόε. Ψευτοεννιάρια δεν υπάρχουν σε καμία σοβαρή ομάδα της Ευρώπης! Παντού παίζουν κανονικοί σέντερ φορ. Δείτε τις ομάδες στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία.

Τον αχρήστευσε τον Φορτούνη και τον Ολυμπιακό μαζί. Άδεια ήταν η περιοχή των αντιπάλων, έχασες και το δεκάρι σου. Και μετά τον έκανε αλλαγή. Πώς να παίξει σέντερ φορ ο Φορτούνης; Το έχει ξανακάνει; Την ξέρει τη θέση;

Δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να τρώει 3 γκολ στην έδρα του και 3 γκολ έξω, σύνολο 6 από αυτή τη Σπόρτινγκ. Εγώ δεν είδα καμία ομάδα φόβητρο χθες. Ποια είναι η Σπόρτινγκ μπροστά στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Την ξέραμε και από χθες τη Σπόρτινγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Ολυμπιακός παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και επί πολλά συνεχόμενα χρόνια ποτέ δεν έβγαινε τέταρτος όπως φέτος. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλες ζημιές σε μεγαθήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η εικόνα αδικεί τα λεφτά που δόθηκαν φέτος για μεταγραφές. Διότι δόθηκαν πολλά λεφτά για τις μεταγραφές. Και τι παίκτες δηλαδή έχει η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ, έχουν καλύτερους παίκτες από τον Ολυμπιακό; Έδωσαν περισσότερα λεφτά από τον Ολυμπιακό;

Γρήγορα μεταγραφή σέντερ φορ μαζί με τον Ανσαριφάρντ ο οποίος πρέπει να στηριχτεί διότι ούτε ο Εμενίκε έχει δείξει ότι κάνει, ούτε ο Τζούρτζεβιτς, ο Μπεν εξαφανίστηκε, εκεί πονάει η ομάδα. Τα άλλα όλα φτιάχνονται από έναν καλό προπονητή. Το να κινούνται για παράδειγμα σωστά οι στόπερ, φτιάχνεται. Δεν επιτρέπεται αυτός ο... μπασκετμπολίστας σέντερ φορ της Σπόρτινγκ που δεν είναι γρήγορος, και θα έπρεπε να έχεις μελετήσει τις κινήσεις του στο βίντεο διότι είναι στάνταρ οι κινήσεις του στην περιοχή, να σε βάζει πλάτη στην πλάγια πάσα και να σου το κολλάει.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags