Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλε ΠΑΟΚ, οι κάφροι οπαδοί σου και τα... κάκαλα του Πέλκα
| 2017-12-10 22:51:00

Μεγάλε ΠΑΟΚ, οι κάφροι οπαδοί σου και τα... κάκαλα του Πέλκα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεγάλε ΠΑΟΚ, οι κάφροι οπαδοί σου και τα... κάκαλα του Πέλκα

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής και η ποντιακή παροιμία.

* Επιτέλους είδαμε έναν ΠΑΟΚ να παίζει απελευθερωμένα και να μην δίνει κανένα δικαίωμα στον αντίπαλό του, να ελπίζει, ότι θα του κάνει κουτσουκέλα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν για περισσότερα γκολ. Παρατηρήθηκε δηλαδή, ότι με το 1-0 «έκατσαν» κάπως οι Θεσσαλονικείς, ενώ θα μπορούσαν να ξεσπάσουν, κάτι που έγινε στο δεύτερο μέρος.

* Δηλαδή, στο 4-0 από τον Πρίγιοβιτς, με τον ρυθμό που είχε ο ΠΑΟΚ, το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ του και την ώθηση του κόσμου, πιστεύω, ότι και ο πλέον αισιόδοξος (πριν το ματς) Παναθηναϊκός, θα φοβήθηκε, πως το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει. Η αποβολή του Μακ όμως έριξε την απόδοση των ασπρόμαυρων.

* Από τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν στο ματς, στο οποίο επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον, την 14η αγωνιστική, θα σταθώ στα δύο του Δημήτρη Πέλκα. Ήταν τέρματα που τα βάζει παίκτης με κάκκαλα. Τι πιο ωραίο να δείχνεις, ότι τα διαθέτεις, βάζοντας την υπογραφή σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και όχι με άσεμνες χειρονομίες.

* Ειδικά στο δεύτερο ο 24χρονος απέδειξε, ότι κατέχει ποδοσφαιρική ευφυΐα. Περιμένω πλέον από τον Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί τον Πέλκα, τον πρωταγωνιστή της νίκης επί του Παναθηναϊκού, περισσότερο ως δεκάρι παρά ως εξτρέμ. Του πάει περισσότερο να κάνει παιχνίδι από τον άξονα.

* Φοβήθηκαν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες, ότι λόγω της παρουσίας του Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός θα έκανε πάρτι από εκείνη την πλευρά. Με τη σέντρα όσοι φοβούνταν, κατάλαβαν, ότι η αθηναϊκή ομάδα δεν υπήρχε καν στο γήπεδο.

* Το διάβασα στο facebook, σε λογαριασμό πολύ γνωστού συναδέλφου και συνάμα αξιόλογου οπαδού του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν δραστηριοποιείται στο ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ. Συμφωνώ μαζί του απόλυτα. «Αυτοί οι 200 που ανάβουν τους πυρσούς γιατί καταδικάζουν τους υπόλοιπους 30.000 που θα ξαναδούν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το Πάσχα με ανοιχτές πόρτες».

* Μεγάλε ΠΑΟΚ, η δύναμή σου, δεν είναι ορισμένοι, κάφροι οπαδοί σου, θα προσέθετα από την πλευρά μου. Γιατί όταν πας για πρωτάθλημα, οφείλεις να σέβεσαι τους κανόνες και να λειτουργείς σύμφωνα με το συμφέρον της ομάδας σου.

* Όλοι μας πιστεύουμε, ότι το μέτρο με τα καπνογόνα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Το ψήφισαν όμως οι περισσότερες ομάδες. Οπότε ο κανόνας πρέπει να τηρηθεί. Απλά πράγματα.

* Ο Μακ, το γνωρίζουμε όλοι, ότι δεν είναι και το καλύτερο παιδί. Όπως το γήπεδο δεν είναι εκκλησία, έτσι δεν πρέπει να νομίζουμε, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι... άγιοι. Έχουν τα κουσούρια τους. Ειδικά ο Σλοβάκος είναι αρκετά οξύθυμος. Με τον Παναθηναϊκό η αποβολή του δεν στοίχισε στον ΠΑΟΚ. Σε άλλα παιχνίδια όμως που το σκορ δεν θα είναι στο 4-0 ανάλογη συμπεριφορά θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ομάδα του. Είναι που είναι έρμαιο των αψυχολόγητων των οπαδών του ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να παθαίνει τέτοιες ζημιές από ποδοσφαιριστές του.

* Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η αγωνιστική του μετάπτωση στα τελευταία παιχνίδια δείχνει, ότι η διοικητική κρίση έχει γίνει πλέον και αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχει κατεβεί επίπεδο πλέον. Οι οπαδοί του δεν το έχουν χωνέψει, αλλά πλέον είναι νομοτελειακή η καταστροφή. Έξυπνος είναι αυτός που μαθαίνει από τα λάθη των άλλων. Απ' ότι φάνηκε στον Παναθηναϊκό δεν θορυβήθηκαν ποτέ βλέποντας την κατάρρευση της ΑΕΚ. Και πλέον έχει έρθει στην κατάσταση που βρισκόταν η Ένωση προ 2013. Η διαφορά είναι, ότι στην περίπτωση του Δικεφάλου υπήρχε σωτηρία. Τώρα;

* Θα ήθελα να κλείσω με μία παροιμία στη γλώσσα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με αφορμή το σύνθημα που ακούστηκε στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό περί Β' Εθνικής.

«Άλλα ζα σπάουνταν και άλλα μαρουκούνταν», δηλαδή, «άλλα ζώα σφάζονται και άλλα μηρυκάζουν». Έτσι λέει ο ποντιακός λαός, του οποίου τα γνωμικά είναι γνωστά για τη θυμοσοφία τους, για αυτόν που ευθυμεί, όταν άλλοι δυστυχούν. Γιατί στη θέση των δύστυχων μπορεί να έρθει ο καθένας μας. Ρόδα είναι και γυρίζει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags