Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο βιασμός, το έργο με Λιβάγια και ο τίτλος για τα... σκουπίδια
| 2017-12-16 20:10:00

Ο βιασμός, το έργο με Λιβάγια και ο τίτλος για τα... σκουπίδια

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο βιασμός, το έργο με Λιβάγια και ο τίτλος για τα... σκουπίδια

Φωνάζει η ΑΕΚ για ενίσχυση...

  • Το φοβούνταν πολλοί το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα. Και αυτό γιατί πάντα τα παιχνίδια πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Οι παίκτες μπορεί να είναι χαλαροί και να μην είναι σωστά προετοιμασμένοι ψυχολογικά...

  • Οπότε στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής δικαιώθηκαν όσοι φοβούνται για γκέλα. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι το στραβοπάτημα επήλθε απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ κατώτερο από την Ένωση, ο οποίος δύο αγωνιστικές πριν όμως είχε εμφανιστεί αρκετά δυναμικός στο Καραϊσκάκη και προηγήθηκε.

  • Ο Απόλλωνας στο ΟΑΚΑ σίγουρα δεν ήταν ομάδα Παράσχου. Έδειξε όμως ικανός για να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ, χάρη στις οδηγίες του Θεσσαλονικιού τεχνικού. Ο Παράσχος έδινε μονίμως οδηγίες στους παίκτες του και έκανε άμεσα διορθωτικές κινήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα άλλαξε θέση σε τρεις παίκτες του, για να φτιάξει το σύνολό του, το οποίο ανταποκρίθηκε μεν, έπαιξε με περίεργο τρόπο, δε.

  • Γιατί αυτό που είδαμε στο βροχερό ΟΑΚΑ εκ μέρους της Ελαφράς Ταξιαρχίας μόνο ποδόσφαιρο δεν ήταν. Οι Απολλωνιστές κακοποίησαν το ποδόσφαιρο, το βίασαν. Έκαναν καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό, με τον Τσόβιτς να δημιουργεί απίστευτο εκνευρισμό, αλλά να τρώει την κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα, κάτι που παρατήρησε και ο Χιμένεθ στο πρώτο του σχόλιο.

  • Επίσης εφήρμοσαν πολύ καλά το... έργο που έχουμε δει πολλάκις με τον Λιβάγια από πολλούς άλλους αντίπαλους της ΑΕΚ. Οι αμυντικοί πέφτουν πάνω στον Κροάτη, τον τραβούν και τον παίζουν αντιαθλητικά, προσπαθώντας να τον εκνευρίσουν και να εκβιάσουν την αποβολή του. Ο Κοντοές ήταν αυτός που έβγαλε εις πέρας αυτόν το ρόλο... Μαγκιά το Απόλλωνα που έφυγε με το Χ από το ΟΑΚΑ. Καλοφάγωτο και το πριμ...

  • Το πρόβλημα για την ΑΕΚ όμως, δεν ήταν ούτε οι καθυστερήσεις της Ελαφράς Ταξιαρχίας, αλλά ούτε και η διαιτησία του Κουμπαράκη. Το θέμα είναι ότι η Ένωση απέναντι σε έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο, ο οποίος δίνει μάχη για την επιβίωσή του, δεν μπόρεσε να επικρατήσει και να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο νικηφόρα και πρώτη στη βαθμολογία.

  • Τους άτυπους τίτλους περί πρωταθλήτριας χειμώνα τους πετάω στον κάλαθο των αχρήστων όπου και ανήκουν. Σε αυτόν τον Μαραθώνιο τον τίτλο παίρνει αυτός που τερματίζει πρώτος στο τέλος της διαδρομής, όχι στα μισά αυτής.

    Η ΑΕΚ για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται ενίσχυση. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η ομάδα προς τα άνωθεν κλιμάκιά της με την εμφάνισή της την 15η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που έδειξε ποιότητα, αλλά και αναποτελεσματικότητα.

  • Γιατί κανείς δεν θα αμφισβητήσει, ότι το ποδόσφαιρο που παίχτηκε ήταν κακό. Ίσα ίσα οι κιτρινόμαυροι έβαλαν τη μπάλα κάτω και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Χαρακτηριστική ήταν η αντεπίθεση για σεμινάριο, στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όπου η μπάλα βγήκε υπό πίεση από την άμυνα μπροστά και τον Μπακασέτα να χάνει με το κεφάλι φοβερή ευκαιρία. Οπότε, στο κουτί μέσα τα χάλασε η Ένωση, όπου δεν είχε καλά τελειώματα και ατομικές ενέργειες (φώναζε και ο Χιμένεθ στον Αραούχο)

  • Στα προηγούμενα παιχνίδια έχουν γραφτεί πολλά εγκώμια για τον τρόπο που κατάφερε η Ένωση να καλύψει τα κενά και τα προβλήματά της. Πως διαχειρίστηκε τους τραυματισμούς του Μάνταλου κα ι του Γιόχανσον και πως μπάλωσε τρύπες σε θέσεις που οι υπάρχουσες μονάδες δεν έπεισαν τον Χιμένεθ (αριστερό εξτρέμ, Πατιτο-Τρίστασον).

  • Πλέον όμως απαιτούνται κινήσεις τόνωσης του υπάρχοντος έμψυχου υλικού, το οποίο έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διατήρησε την ΑΕΚ ψηλά στο πρωτάθλημα και της έδωσε το εισιτήριο για τους 32 του Europa League. Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος περνά από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, για τις οποίες γράφονται πολλά, η εκτίμησή μου όμως είναι, ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι την αλλαγή του χρόνου, για να μάθουμε τι ετοιμάζεται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags