Facebook Pixel Αλέφαντος: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λεμονή - Sportdog.gr
| 2018-01-05 10:10:00

Εγώ θα σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο που ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λεμονή!

του Νίκου Αλέφαντου
Εγώ θα σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο που ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λεμονή!

To ίδιο έγινε και με εμένα στον Ολυμπιακό... 

Το θέμα του Λεμονή είναι πολύ σημαντικό. Θα πω και τα καλά και τα κακά. Και είμαι σταθερός στις απόψεις μου, τα έλεγα αυτά και όσο ήταν ο Λεμονής στον Ολυμπιακό.

Ο Λεμονής βοήθησε τον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα. Πήρε τον Ολυμπιακό χάλια από τον Χάσι και κάλυψε την απόσταση των βαθμών αφήνοντας τον Ολυμπιακό 1 βαθμό μπροστά.

Επίσης μου άρεσαν οι αλλαγές του. Ως κόουτς ήταν καλός. Οι αλλαγές του ήταν πετυχημένες.

Όμως δεν κάνει καλή προπόνηση. Και πού να τη μάθει την καλή προπόνηση. Στον Ολυμπιακό έμαθε την προπονητική από μόνος του. Σε ποιον μεγάλο προπονητή δίπλα θήτευσε ως βοηθός; Σε ποια άλλη ομάδα πήγε και πέτυχεq Σε ποιο ξένο σπουδαίο δάσκαλο πήγε να παρακολουθεί επί καιρό τις προπονήσεις τουq Τόσες φορές άνεργος ήταν. Χρόνο είχε. Γιατί καθόταν στον καναπέ;

Ποιος καίγεται πιο πολύ από όλους να πάρει το 8ο σερί πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Ο Μαρινάκης. Θα σπάσει το ρεκόρ του Κόκκαλη, και έπειτα δεν θα το ξανασπάσει κανείς άλλος αυτό το ρεκόρ.

Λέτε να μην έχει μάθει πράγματα ο Μαρινάκης για το τι γινόταν στο Ρέντη; Οι παίκτες εκτιμούν και σέβονται έναν προπονητή βλέποντας την προπόνηση που κάνει. Εκεί τον κερδίζεις τον παίκτη. Και βεβαίως αν είσαι δίκαιος, αν βάζεις τους καλύτερους να παίζουν.

Τον κουτσομπολέψανε φαίνεται οι παίκτες ότι δεν δουλεύει καλά την ομάδα στην προπόνηση. Κάτι θα έχει μάθει ο Μαρινάκης, δεν μπορεί. Έχει και τους ανθρώπους του στο Ρέντη.

Επιμένω για το Ρέντη διότι ξαναλέω ότι έξω από το Ρέντη ο Λεμονής τα πήγε καλά. Δηλαδή ως κόουτς στους αγώνες. Και στη βαθμολογία καβάλησε τους άλλους και την πήγε πρώτη την ομάδα. Εντάξει η Ευρώπη φέτος ήταν μία αποτυχία.

Το Ρέντη τον έφαγε τον Λεμονή. Οι παίκτες ξέρουν ποιος προπονητής κάνει σωστή προπόνηση ή όχι. Οι παίκτες θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα για να πάρουν τη δόξα και τα λεφτά τους, τα πριμ τους, και ένα καλύτερο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα.

Θα σας πω ένα περιστατικό για να καταλάβετε. Όταν με έφερε ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό, τις πρώτες δύο μέρες ο Τζιοβάνι και ο Καρεμπέ στο Ρέντη δεν με κοίταγαν στα μάτια. Τους είχε πιάσει Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, ξέρω ποιος, τα έμαθα, δεν θέλω να πω δημόσια, Έλληνας σκόρερ, και τους είχε πει διάφορα για εμένα. Ο Τζιοβάνι ειδικά ήταν κατσουφιασμένος. Δεν με κοίταγε καθόλου.

Μετά από 3-4 προπονήσεις άλλαξαν και ο Τζιοβάνι και ο Καρεμπέ. Διότι είδαν ότι ο προπονητής τους την κατείχε την προπόνηση. Είδαν ποικιλία, είδαν ωραία πράγματα, είχα εκατοντάδες προπονήσεις γραμμένες από μεγάλους ξένους προπονητές που πήγαινα μήνες και καθόμουν δίπλα. Όταν ο παίκτης δει ότι το κατέχεις και σε πιστέψει, συνεργάζεται. Τα δώσαμε όλα λοιπόν για να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν χάσαμε βαθμό στο πρωτάθλημα, μόνο νίκες, εκτός απο τη Λεωφόρο που ήρθαμε ισοπαλία λόγω Δούρου ενώ έπρεπε να νικήσουμε.

Το παράδειγμα το είπα για να καταλάβετε ότι ο παίκτης σέβεται τον προπονητή ή όχι από την εκτίμηση στη δουλειά που γίνεται. Εγώ ήμουν ο εύκολος στόχος τότε, οι δημοσιογράφοι με πολεμούσαν, οι παίκτες αρχικά ήταν αρνητικοί απέναντί μου. Μέχρι που είδαν. Πάρε τακτική, πάρε προπονήσεις καλές, και έγινε ο Τζιοβάνι το αγαπημένο μου παιδί με τον Καστίγιο, είπε ο Τζιοβάνι "αυτός είναι επιτέλους κανονικός προπονητής", και ο Καρεμπέ βγήκε και έκανε δηλώσεις υπέρ μου. Και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα πειθαρχίας, ήσυχοι ήταν όλοι.

Και μιλάμε για παγκόσμιας κλάσης αστέρια τότε, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος με προπονήσεις στην Ίντερ πριν, προσωπικότητες.

Ξέρει ο Μαρινάκης τι κάνει, αυτόν τον καίει το πρωτάθλημα πιο πολύ απ' όλους. Θέλει όσο τίποτα άλλο να πάρει το 8ο σερί και να το τρίψει στα μούτρα των αντιπάλων του και των κυβερνώντων που προσπαθούν να τον μπλέξουν στα δικαστήρια. Αν ο Μαρινάκης έκρινε ότι ο Λεμονής ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και έχει πληροφορίες ότι ο Ισπανός είναι καλός, οι άλλοι τι να πούνε. Ξέρεις εσύ ρε φίλε μου από το Παγκράτι ή από τον Πειραιά, τι δουλειά έκανε ο Λεμονής στο Ρέντη; Ο Μαρινάκης ξέρει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags