Facebook Pixel Τους έριξε στον κουβά ο Χιμένεθ στο Αγρίνιο
| 2018-01-06 21:53:00

«Μυρίζει» τίτλος με Μασούντ – Η «μπλόφα» της ΑΕΚ, στον κουβά λόγω Χιμένεθ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μυρίζει» τίτλος με Μασούντ – Η «μπλόφα» της ΑΕΚ, στον  κουβά λόγω Χιμένεθ

Έκανε πλάκα η Ένωση και ο Ισπανός στο Αγρίνιο.

Πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, κανείς δεν περίμενε, ότι η ΑΕΚ θα περάσει με παρόμοια άνεση από το Αγρίνιο όπως αυτή στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Τέσσερα έβαλε ο Δικέφαλος πριν κλείσει το 2017, τα ίδια τέρματα σημείωσε και τώρα. Η μόνη διαφορά με το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ότι η Ένωση δέχτηκε γκολ (από πέναλτι βέβαια).

Εδώ μάλιστα πίστευαν, ότι η ΑΕΚ δεν θα έφευγε νικήτρια από το ματς της 16ης αγωνιστικής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Κωστή Ραπτόπουλο, μου έλεγε, ότι μοιράζοταν γκέλα. «1Χ βλέπω», έλεγε ο αρθρογράφος του sportdog.gr για την αναμέτρηση και έπεσε έξω.

Και δεν ήταν μόνο ο Ραπτό που πήγε... κουβά. Πολλοί "εφαγαν" τη μπλόφα. Η ενδεκάδα που έβγαλε η ΑΕΚ πριν τη σέντρα έδειχνε τον Μπακασέτα αριστερό εξτρέμ σε 3-5-2, μία κίνηση που δεν φαινόταν συνετή. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι βαρύς, έχει αποδειχτεί, ότι δεν μπορεί να παίξει με επιτυχία την πτέρυγα, πόσω μάλλον να την καλύψει ως φουλ μπακ. Θα ήταν αποτυχημένη κίνηση. Πως θα συμμετείχε στο επιθετικό παιχνίδι, όταν θα έπρεπε και να μαρκάρει.

Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική μέσα στις τέσσερις γραμμές. Γιατί το πραγματικό στήσιμο έδειξε 4-2-3-1 με τον Μπακασέτα σε ρόλο οργανωτικό, στον άξονα και τον Λιβάγια σε θέση αριστερά. Το... τρικ του Χιμένεθ όχι μόνο έπιασε, αλλά ανέδειξε τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ ως τον καλύτερο παίκτη της αναμέτρησης, πριν βγει με πρόβλημα τραυματισμού στο δεύτερο μέρος.

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ, κέρδισε το πέναλτι, απ'το οποίο προήλθε το 0-2 από τον Λάζαρο, είχε δοκάρι, σούταρε και έφτιαξε το τρίτο γκολ για τον Αραούχο. Συνεπώς είναι ο man of the match για την ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ έκανε άλλη μία πλάκα στους πάντες. Έζησε άλλο ένα ένα παιχνίδι από το μπουθ (αφού αυξήθηκε αδίκως η ποινή του), αλλά σε αντίθεση με όσους ισχυρίζονται ότι κοουτσάρει καλύτερα μακριά από τον πάγκο, η ΑΕΚ καθάρισε το ματς χωρίς να χρειαστούν ιδιαίτερες παρεμβάσεις από τον προπονητή της.

Όσον αφορά τον Μασούντ, το ντεμπούτο του ήταν ικανοποιητικό, παρότι δεν έπαιξε στη φυσική του θέση. Από τα άκρα ο Ιρανός έβγαλε την ασίστ στο Λόπες για το 0-4, ήταν κινητικός, μάρκαρε και κρατούσε μπάλα, ηρεμώντας το παιχνίδι. Σίγουρα χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο για να βρει περισσότερη χημεία και να βοηθήσει την Ένωση στη μάχη της για επιστροφή στους τίτλους μετά από 24 χρόνια.

Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ ήταν ότι με τα προβλήματα που είχε (έξω Βράνιες, Τσόσιτς, Σιμόες) και χωρίς να συνυπολογίσουμε αυτά των Μάνταλου-Γιόχανσον, κατάφερε να βγει νικήτρια με επιβλητική εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα, στην οποία πέρσι είχε γίνει κηδεία.

Παίζει καλή μπάλα, ευχαριστεί τους οπαδούς με το θέαμα που προσφέρει, κερδίζει καθαρότατα και βγάζει φοβερό οικογενειακό κλίμα. Έχει χαρακτήρα πρωταθλήτριας. Μόνο ο... αέρας (σιγουριάς) της λείπει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags