Facebook Pixel Με τον Οφόε «μισακό» και τον Ομάρ «κουτσό» παίζεις με την ΑΕΚ - Sportdog.gr
| 2018-02-03 14:59:00

Με τον Οφόε «μισακό» και τον Ομάρ «κουτσό» - Προσοχή σε Παπαπέτρου, καραδοκεί λουκέτο!

Sportdog Team
Με τον Οφόε «μισακό» και τον Ομάρ «κουτσό» - Προσοχή σε Παπαπέτρου, καραδοκεί λουκέτο!

Μη λέμε ό,τι να 'ναι για τον Ιγκόρ, από τον πάγκο ο Μάριν.

Μετά το «μάθημα» της Τρίπολης και την «κρυάδα» της άσφαιρης πρώτης μάχης με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, τα βαριά ποιοτικά χαρτιά του Ολυμπιακού δεν γίνεται να μην έχουν δράση και ρόλο στην 11άδα του ντέρμπι.

Ο Γκαρθία είδε να μη του βγαίνει η… πασιέντσα εναντίον του Αστέρα, με τον Μιραλάς πίσω και δίπλα από τον Ανσαριφάρντ, αποκολλημένους από τον άξονα, χωρίς τον συνδετικό οργανωτικό κρίκο και, εκ των πραγμάτων, επιβάλλεται να πάει σε κάτι πιο ορθολογικό.

Όπως επίσης τις αμυντικές προθέσεις του Μανόλο Χιμένεθ στον πρώτο προημιτελικό, με το πολύ κλειστό σύστημα, περιμένοντας πίσω από την μπάλα τους ερυθρόλευκους, ο Καταλανός τεχνικός λογικά θα είναι προετοιμασμένος να τα βρει εκ νέου μπροστά του.

Ειδικά από την ώρα που αν η ΑΕΚ χάσει, σχεδόν… χάνεται κιόλας, καθώς το έδαφος των απωλειών θα είναι πια σημαντικό και καθόλου εύκολο να καλυφθεί, έχοντας μάλιστα (και αυτή όπως και οι πρωταθλητές) τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Κατά συνέπεια, το γιατί ο Χιμένεθ επανέλαβε παραμονές του ντέρμπι ότι «το ματς δεν είναι τελικός», πανεύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αιτία. Για αποσυμφόρηση της έντασης στην κιτρινόμαυρη πλευρά. Για να δώσει ένα τόνο χαλάρωσης στη φόρτιση προτού η ΑΕΚ περάσει τη φυσούνα του Καραϊσκάκη για να βρεθεί στο φανατισμένο αντίπαλο περιβάλλον.

Και για να μπω στο πετσί του αγώνα με αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, λέγοντας στον πρόλογο ότι ο Όσκαρ πρέπει να βγάλει από τη φαρέτρα του στο γήπεδο ότι πιο πολύτιμο σε τεχνική διαθέτει το υλικό του, εννοώ τον Οτζίτζα Οφόε κατά βάση.

Μα με ένα παιχνίδι τόσο καιρό στα πόδια, μα με… μισό ή με 20 λεπτά που έπαιξε στην Τρίπολη, ο Βέλγος δεν γίνεται να μην ξεκινήσει ένα τόσο σημαντικό ματς.

Φρονώ ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί απαραίτητα τη δημιουργική-διασπαστική συμβολή τόσο του Οφόε όσο και του Φορτούνη και ίσως όχι τόσο, σε αυτή την περίπτωση, του Μάρκο Μάριν, ο οποίος δεν είναι στο καλύτερο «φεγγάρι του» είναι αλήθεια το τελευταίο διάστημα.

Ίσως ο Γερμανός να είναι προτιμότερο να δώσει λύσεις από τον πάγκο, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο στη ροή του αγώνα. Μαζί με τους άλλους δύο στον άξονα και ως εσωτερικούς μέσους εναλλακτικά, βαραίνει το ερυθρόλευκο σχήμα, χάνοντας ταχύτητες και σπριντ.

Που βέβαια δεν θα επιτρέψει η ΑΕΚ να προκύψουν μέσα από ανοιχτό γήπεδο αφού θα παίζει κοντά τις γραμμές της και με υπομονή περιμένοντας τον Ολυμπιακό, ωστόσο ακόμα και σε λάθη ή κάποιο κλέψιμο της μπάλας, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν το ξεπέταγμα.

Κι αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο Γκαρθία σκέπτεται Πάρντο αντί για Μάριν στο «φτερό».

Όμως για μένα Οφόε και Φορτούνης επαναλαμβάνω ότι πρέπει να είναι στην 11άδα, ασχέτως εάν η συνύπαρξη τους «καταργεί» έναν δεύτερο, κλασικότερο του Οζτίτζα, ανασταλτικό εργαλείο στη μεσαία γραμμή, στο πλευρό του κλασικού κόφτη, Αλεξίς Ρομαό.

Δεν είπα να βγει ο Ολυμπιακός άναρχα μπροστά και να επιτίθεται και… όποιον πάρει ο Χάρος στα μετόπισθεν, σαν που τα έκανε σαν… τα μούτρα του ο Χάσι με τη Σπόρτινγκ και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στο Champions League!

Όχι, αλλά με το συνωστισμό που θα προκύψει στο κέντρο, με την πολυπρόσωπη παράταξη της ΑΕΚ σε αυτό το χώρο, εκτίμηση μου είναι ότι δεν θες να «κάψεις» παραπάνω από μία θέση στην ενδεκάδα για κάλυψη της τετράδας της άμυνας.

Με την απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως ότι ο Οτζίτζα θα έχει, όπως το γνωρίζει να το κάνει, το νου του και στα αμυντικά καθήκοντα.

Και όσο αντέξει. Γιατί του λείπουν ματς από τα πόδια και η φυσική κατάσταση του δεν είναι η προβλεπόμενη ειδικά για τέτοια ντέρμπι. 60 λεπτά, 60 λεπτά. Μια ώρα παιχνιδιού. Και μετά ίσως ο Μάριν σαν αλλαγή. Ή ένας ακόμα ανασταλτικός μέσος αν ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στο σκορ.

* ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ του δεξιού ακραίου μπακ, εξάλλου, παίζει άπαξ άπαντος και.. με μισό πόδι ο Ομάρ! Δεν γίνεται να λείψει έτσι όπως τα κατάφεραν και έμειναν αμανάτι στη θέση οι ερυθρόλευκοι! Κακά τα ψέματα, ο Ιγκόρ και να του έκανε σ’ αυτή τη φάση του Γκαρθία, δεν υπολογίζεται για τέτοια παιχνίδια, μη λέμε ότι να 'ναι τώρα!

Αν δεν μπορέσει ο Ελαμπντελαουί, με Οφόε στο κέντρο, πράγματι ο Ζιλέ νομίζω που την ξέρει τη θέση, είναι η πιο αξιόπιστη λύση για εκεί. Ο Ανδρούτσος θα είναι παρακινδυνευμένη κίνηση.

Το μόνο καλό ότι ο δεξιός οπισθοφύλακας θα έχει μόνο να αντιμετωπίσει τα ανεβάσματα του Λόπες ή του Μπακάκη και όχι εννοώ τη δεξιοτεχνία ενός κλασικού επιθετικού εξτρέμ, όπως λ.χ. είναι από την απέναντι πλευρά ο Λάζαρος.

* ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ του Ολυμπιακού στα σφυρίγματα του Παπαπέτρου. Ακόμα και αν δεν έρθει η πολυπόθητη νίκη, μια τιμωρία της έδρας θα αποτελέσει ταφόπλακα στα όνειρα τίτλου. Μην έχετε αμφιβολία ότι καραδοκούν και για λουκέτο στο Καραϊσκάκη. Έχετε; 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags