Facebook Pixel Sportdog.gr | Διπλό που φτιάχνει ΑΕΚτζήδες – Αδικαιολόγητος Γκαρσία, η διαιτησία φταίει στον Ολυμπιακό; (Poll)
| 2018-02-05 00:12:00

Διπλό που φτιάχνει ΑΕΚτζήδες – Αδικαιολόγητος Γκαρσία, η διαιτησία φταίει στον Ολυμπιακό; (Poll)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Διπλό που φτιάχνει ΑΕΚτζήδες – Αδικαιολόγητος Γκαρσία, η διαιτησία φταίει στον Ολυμπιακό; (Poll)

Αξίζει να μείνει πολλά χρόνια στην Ένωση ο Μανόλο.

Η κορυφαία αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής εκτός από φοβερή ανατροπή στο τέλος, επεφύλαξε φοβερο κοντράστ συναισθημάτων. Από τη μία οι παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι είδαν να χάνουν δικό τους παιχνίδι και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρέθηκαν από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε εφτά λεπτά. Στο 87' έφερε το ματς στα ίσια ο Τσιγκρίνσκι, στο 94' ο χρυσός σκόρερ και η μεγάλη έμπνευση, για την οποία ευχαρίστησε τον Θεό ο Χιμένεθ, Γιώργος Γιακουμάκης, τον οποίο ο Ισπανός πάντα χρησιμοποιεί με φειδώ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έτσι όπως κατέβασαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές φάνηκαν σαν να μη θέλουν να χτυπήσουν το παιχνίδι. Ο Γκαρθία άφησε εκτός τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, Ανσαριφάρντ, αλλά και τον Μαρίν, ενώ ο Χιμένεθ τον Λόπες και τον Λιβάγια. Το σχήμα σε 4-2-3-1 και τον Μπακασέτα στην αριστερή πτέρυγα, έκανε του ΑΕΚτζήδες να χάσουν τις ελπίδες τους.

Μετά την επική ανατροπή της ΑΕΚ, πολύς κόσμος απόρησε με την επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού να μην ξεκινήσει τους δύο, καλύτερούς του παίκτες στο αρχικό σχήμα, που όταν μπήκαν, άλλαξαν τις ισορροπίες και έδωσαν φρεσκάδα και κινητικότητα στον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι την είσοδό τους είχε αδυναμία με τον Μιραλάς στην κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στην ουσία... αυτοκτόνησαν.

Ο δε Γκαρθία ισχυριζόταν μετά το ματς σε δηλώσεις του, ότι η ομάδα του δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί το γεγονός, ότι προηγήθηκε στο σκορ. Αυτό φυσικά δεν είναι εξήγηση επαγγελματία τεχνικού. Η ομάδα του είχε χάσει, στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με παρόμοιο τρόπο (αλλά άλλο προπονητή) και μάλιστα, ενώ προηγούταν με δύο τέρματα. Αυτό φανερώνει ότι δεν ήταν καθόλου υποψιασμένος ο Ισπανός κόουτς των Πειραιωτών. Γιατί αυτή δεν ήταν η πρώτη ανατροπή που έχει κάνει φέτος η ΑΕΚ...

Είναι δυνατόν να θέλεις πρωτάθλημα και να μην περιμένεις, ότι ο αντίπαλος που κυνηγά τον ίδιο στόχο, θα πιέσει για την ισοφάριση;

Η Ένωση καιγόταν εξίσου για το τρίποντο. Στο πρώτο μέρος όμως παρουσίασε την εικόνα, ότι κατέβηκε να κρατήσει το μηδέν. Λες και οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι από το σκηνικό τρομοκρατίας λόγω της επίθεσης που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας μακριά από το γήπεδο. Ο τρόπος που θα έπαιζε είχε επικοινωνηθεί από ποδοσφαιριστές της σε δηλώσεις τους. Ο Μπακασέτας είχε πει ξεκάθαρα, στο συνδρομητικό κανάλι, ότι το δύσκολο ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός μπαίνει πάντα με διάθεση να εκμεταλλευτεί την ώθηση που δίνει ο κόσμος.

Οι φιλοξενούμενοι όπως φάνηκε στο χορτάρι κράτησαν μακριά από την περιοχή της τους επιθετικογενείς παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε θέματα ανάπτυξης. Τα μπακ του απλά δεν μπορούσαν να δώσουν βοήθειες μπροστά, μπαλιές από τον άξονα δεν περνούσαν για την επίθεση και έτσι κόλλησε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πρώτη του φάση έγινε στο 25'. Η ομάδα του Πειραιά απείλησε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο την ΑΕΚ με τον Πάρντο που δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις όπως έπρεπε και σε όλο το παιχνίδι δεν μπόρεσε να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο των Πειραιωτών στο δεξί φτερό. Ο δε Μιραλάς σβήστηκε από τον Βράνιες...

Και η ΑΕΚ άργησε να λειτουργήσει επιθετικά. Ο Σισέ κατάπιε στην κυριολεξία τον Αραούχο που σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε μέτρια απόδοση. Μόνο ο Μασούντ έδειχνε, ότι μπορεί να βγάλει τους κιτρινόμαυρους μπροστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Οι κιτρινόμαυροι που στο πρώτο ημίχρονο ξεδίπλωσαν τις ενέργειές τους περισσότερο από δεξιά, με Χριστοδουλόπουλο και Γκάλο, έδειχναν να μην έχουν πολλές φορές πλάνο κρούσης. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Λάζαρος γκρίνιαξε για μία καμινάδα του Μπακάκη. Πολλές φορές, δε, ενώ μπορούσε να αλλάξει πλευρά και να χτυπήσει, έκανε λανθασμένες ενέργειες και χαλούσε τις προϋποθέσεις για κρούση.

Απ'ότι φαίνεται όμως αυτή η ομάδα είναι για τον ψυχίατρο. Σε ένα ακόμα παιχνίδι έπρεπε να φάει γκολ, για να ξυπνήσει. Μία ακόμα μάχη την κέρδισε με τον πλέον ανώμαλο, αλλά συνάμα απολαυστικότατο τρόπο.

Η ΑΕΚ έχει μέταλλο και το έχει αποδείξει. Είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, παίζει με σχέδιο την καλύτερη μπάλα, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη σε κάθε παιχνίδι. Αν θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα, μέσα στην Τούμπα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που σπρώχνεται ολοένα και περισσότερο...

Αυτές οι νίκες από τη μία δίνουν ψυχολογία στους παίκτες και φτιάχνουν νέους οπαδούς, αφετέρου δείχνουν πόσο λεπτές είναι οι γραμμές, ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία.

Γιατί αν η ΑΕΚ έχανε, ο Χιμένεθ θα άκουγε φοβερό ανάθεμα για τις επιλογές του και τη φαινομενική ηττοπάθειά του. Μέχρι και για τα κόρνερ που δεν εκμεταλλεύεται σωστά η ΑΕΚ δέχτηκε κριτική ο άνθρωπος που έχει την ομάδα «ζωντανή» σε τρεις διοργανώσεις. Τώρα που η Ένωση έφυγε με το διπλό με νέα επική ανατροπή αποθεώνεται. Θα διαβάσατε, ότι έδεσε φιόγκο τον (πολύ κακό σε κοουτσάρισμα) Γκαρθία και άλλα παρόμοια...

Είναι μεγάλος ο Μανόλο. Αξίζει να μείνει στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια...

Εν κατακλείδι, μετά τα επεισόδια που αμαύρωσαν το ντέρμπι, θα ήθελα να εκφράσω μία μικρή απορία για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός τελικά έχασε επειδή λέει, ότι τον έσφαξε ο Παπαπέτρου που παραδέχτηκε τα λάθη του ή επειδή δεν έπαιξε όπως έπρεπε; 

Δώστε την απάντησή σας στο παρακάτω Poll

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags