Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτά δίνει ο Χουλτ - Ικανή για νέα εποποιία η ΑΕΚ, χτυπά όπως θέλει (Poll)
| 2018-02-11 20:18:00

Αυτά δίνει ο Χουλτ - Ικανή για νέα εποποιία η ΑΕΚ, χτυπά όπως θέλει (Poll)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτά δίνει ο Χουλτ - Ικανή για νέα εποποιία η ΑΕΚ, χτυπά όπως θέλει (Poll)

Τα συμπεράσματα από τη νίκη της Ένωσης με Αστέρα.

Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, το έχουμε γράψει από το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό (3-2 με ανατροπή). Έχει σχέδιο, το εφαρμόζει και συνεχίζει να κυνηγά την κατάκτηση του τίτλου, όποιο εμπόδιο και να προκύπτει μπροστά της.

Γιατί με τον Αστέρα προέκυψαν κάποιοι... σκόπελοι τους οποίους κατάφερε και ξεπέρασε. Δεν υπολόγιζε τον Σιμόες, τον Τσόσιτς και τον Λόπες, της προέκυψε πριν το ματς το πρόβλημα στη μέση του Βράνιες και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήρθε νέο χτύπημα με τον Κονέ να βγαίνει νοκ άουτ ενώ είχε γίνει αλλαγή.

Τα κατάφερε όμως. Κέρδισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι με τον Χριστοδουλόπουλο να δίνει τη λύση από τα έντεκα βήματα.

Πέραν της νίκης κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα ήταν δίκαιο για την Ένωση. Ήταν καθόλα ανώτερη στην αναμέτρηση, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής του Αστέρα, ο οποίος προσπάθησε περισσότερο να καταστρέψει το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων παρά να παίξει ποδόσφαιρο. Μέσα στην τακτική της κάθε ομάδας είναι και αυτό.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι, ότι φρόντισε να διαχειριστεί την ατυχία της, να μην αγχωθεί, να πάρει αυτό που θέλει και να συνεχίσει νικηφόρα. Έστω και από το σημείο του πέναλτι.

Η εικόνα του ματς όμως ήταν για περισσότερα γκολ, αφού οι ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ ήταν χαρακτηριστικές και μερικές εξ αυτών κραυγαλέες. Ειδικά αυτή του Αραούχο, στο 13', ο οποίος πάνω στο πάθος του να χριστεί σκόρερ υπέπεσε σε λανθασμένη ενέργεια και αντί να αφήσει τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, πλάσαρε πάνω στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη που ήταν ο πρωταγωνιστής του Αστέρα με τις επεμβάσεις του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ έβγαλε πολύ καλές ευκαιρίες με συμμετοχή και συνεργασία πολλών παικτών, κάτι που επιβεβαιώνει την πολυ καλή δουλειά που γίνεται από μεριάς Χιμένεθ, στα Σπάτα. Η Ένωση έβγαλε 14 καθαρές φάσεις, στις οποίες συμμετείχαν 7 ποδοσφαιριστές (Αραούχο, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Γκάλο, Μασούντ, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος). Ο πλουραλισμός στη δημιουργία γίνεται ακόμα πιο ορατός από τις συνεργασίες τριών διαφορετικών διδύμων, δηλαδή των Μασούντ-Αραούχο, Αραούχο-Λιβάγια και Λιβάγια-Λάζαρου. Μπορεί να χτυπήσει όπως θέλει η Ένωση, ανά πάσα στιγμή.

Όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ξεκάθαρα την ανωτερότητα των κιτρινόμαυρων.

Όσον αφορά του κοουτσάρισμα του Χιμένεθ, προσωπικά, δημιούργησε ενστάσεις το γεγονός, ότι ο πέρασε στο δεύτερο μέρος αντί του Γαλανόπουλου, τον Κονέ. Διαφωνώ με τον Ισπανό, ο Μοράν δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ίσα ίσα ο Βάσκος είχε αδυναμία στο να βγάλει τη μπάλα μπροστά και γρήγορα. Εκτιμώ, ότι θα δούμε περισσότερα καλά του στοιχεία αργότερα.

Η παρουσία του Λουντ προκάλεσε πολλά χαμόγελα στους οπαδούς της ΑΕΚ την ώρα που ο Λόπες έχει βγει νοκ άουτ για τα επόμενα ματς. Γιατί ο Σουηδός έδωσε από αριστερά στοιχεία που έλειπαν πολύ. Σταθερότητα, σιγουριά, μαχητικότητα, έκρηξη, ταχύτητα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν απροσπέλαστος όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Στις μεταβιβάσεις του ήταν αλάνθαστος και αποτελεσματικός. Όσον αφορά τα επιθετικά όμως χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πάει με δύο δυνατές απουσίες στον αγώνα με τη Ντιναμό και την επόμενη μάχη του πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Νοκ άουτ είναι ο Λόπες με τον Κονέ και έτσι ο Χιμένεθ θα πρέπει να προσαρμόσει τα σχέδιά του. Είναι τελικά της μοίρας του γραφτό, φέτος, ο Δικέφαλος να δίνει μάχες με προβλήματα. Αν καταφέρει να τα ξεπεράσει και τώρα, θα προσθέσει μερικές ακόμα σημαντικές αναφορές στη φετινή της εποποιία. Έχει τον χαρακτήρα για να το καταφέρει.

Εσείς πιστεύετε, ότι θα τα καταφέρει στο πρώτο ματς με Ντιναμό και στην αναμέτρηση στην Ξάνθη; Απαντήστε στο Poll:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags