Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτή είναι η μία και μοναδική ΛΥΣΗ για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό
| 2018-02-20 11:15:00

Αυτή είναι η μία και μοναδική ΛΥΣΗ για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

του Κώστα Γκόντζου
Αυτή είναι η μία και μοναδική ΛΥΣΗ για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Οι άλλες «λύσεις» συντηρούν την αρρώστια του συλλόγου.

Ήταν αναμενόμενος  ο τρόπος και η υπερβολή με την οποία θα αντιμετώπιζαν στον επίσημο και «ημιεπίσημο» Παναθηναϊκό τη νίκη στη Λάρισα.

Λίγο πολύ το έργο το έχουμε ξαναδεί και θα το ξαναδούμε.

Άριστο στήσιμο, κατάθεση ψυχής και… τάπες στους εχθρούς μας στις νίκες και «πάλι καλά με την κατάσταση που υπάρχει» στις ήττες.

Δεν αλλάζει αυτό το μοτίβο και γιατί να αλλάξει εδώ που τα λέμε.

Είναι η ιδανική συνταγή για να περνάει όμορφα και ωραία ο καιρός και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Το ότι επί της ουσίας, όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν ότι οι ίδιοι που υποτίθεται στηρίζουν και… κρατάνε όρθιο τον Παναθηναϊκό τον αντιμετωπίζουν πλέον κανονικά και με τον νόμο σαν μικρή ομάδα, είναι απλά λεπτομέρεια.

Η ουσία είναι να περνάει ο καιρός και να μην ακούμε τις πάσης φύσεως ενοχλητικές επισημάνσεις που μας χαλάνε τη νιρβάνα.

Κι από κει και πέρα, δόξα τω Θεώ καλά νάμαστε, παραμυθάκια για την επόμενη μέρα έχει μπόλικα να σερβίρουμε.

Άλλωστε η ουσία αυτή είναι.

Η επόμενη μέρα.

Και οι λύσεις που θα έρθουν για τον Παναθηναϊκό, το πώς θα έρθουν, το τι θα είναι αυτές οι λύσεις και ποιοι θα τις φέρουν.

Όμως και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Με πιο βασικό το τι εννοεί ο καθένας μας λύση για τον Παναθηναϊκό.

Καθώς άλλο η ΛΥΣΗ και άλλο οι «λύσεις» που καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους με απίστευτη ομοιότητα εδώ και χρόνια.

Για να καταλαβαινόμαστε λοιπόν.

Όταν μιλάμε για ΛΥΣΗ στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί παρά για ένα πράγμα να μιλάμε.

Για την είσοδο ενός ή πολλών επιχειρηματιών, που όχι μόνο θα ξεμπλέξουν μια και καλή τον Παναθηναϊκό από τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις συμμορίες που έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο του, αλλά θα επενδύσουν και για την επόμενη μέρα, ώστε να μην είναι σύντομα μπροστά στην ίδια κατάσταση με την τωρινή ο σύλλογος και το ξαναγυρίσουμε στο «ο κόσμος να στηρίξει και να συνεισφέρει».

Αυτό ναι, είναι λύση.

Αν όμως με το «λύσεις» στον Παναθηναϊκό εννοούμε απλά το να μην υποβιβαστεί, το να πάρει αδειοδότηση και με κάποιο τρόπο, με κάποιες μικροενέσεις να παραμείνει στην εντατική και να συνεχίσει να υπάρχει όπως τώρα, αυτό με το συμπάθιο δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε διέξοδο για τον Παναθηναϊκό.

Αυτό αποτελεί απλά μια συντήρηση της αρρώστιας, που το μόνο που θα καταφέρει είναι να συνεχίσει να υπάρχει αλώβητο κα απείραχτο από ευθύνες και κριτική, το ίδιο αρρωστημένο, μίζερο και απωθητικό σύστημα που υπάρχει και τώρα στον σύλλογο, στην ομάδα και στα… εντός εκτός και επί τα αυτά του Παναθηναϊκού.

Επομένως και για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα.

Όταν μιλάμε για λύση ή «λύσεις», καλό είναι να διευκρινίζουμε για ποιο πράγμα μιλάμε και ποιο είναι το αντικείμενο.

Μιλάμε για λύση για τον Παναθηναϊκό, για να σωθεί δηλαδή και να ξεκινήσει μια νέα πορεία ο Παναθηναϊκός όπως του αξίζει με βάση την ιστορία και το όνομά του;

Ή απλά για «λύσεις» που θα… σώσουν και θα συνεχίσουν να συντηρούν την αρρώστια και όλο το συναπάντημα που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα και που έχει τη βασική ευθύνη για την καταστροφή του συλλόγου.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και «λογικές» με τις οποίες εμφανίζονται και σερβίρονται οι πάσης φύσεως «λύσεις», δυστυχώς δείχνουν ότι οι εμπνευστές τους περισσότερο και κυρίως νοιάζονται να «σωθούν» οι ίδιοι, παρά να σωθεί και να αλλάξει οριστικά ρότα ο σύλλογος.

Και για να μην κουραζόμαστε ή χαλιόμαστε άδικα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, για το ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει να σωθεί ο Παναθηναϊκός και όλα τα σχετικά, λίγη υπομονή.

Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και αδυσώπητα και η πραγματικότητα θα δείξει και τα ποιος και τα γιατί της ιστορίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags