Facebook Pixel Sportdog.gr | «Εκθέτει» Σκίμπε ο Χιμένεθ, το «έγκλημα» στο γκολ της Εθνικής - Γιατί «πανηγυρίζουν» στον Ολυμπιακό
| 2018-03-27 23:05:00

«Εκθέτει» Σκίμπε ο Χιμένεθ, το «έγκλημα» στο γκολ της Εθνικής - Γιατί «πανηγυρίζουν» στον Ολυμπιακό

του Βαγγέλη Καράμαλη
«Εκθέτει» Σκίμπε ο Χιμένεθ, το «έγκλημα» στο γκολ της Εθνικής - Γιατί «πανηγυρίζουν» στον Ολυμπιακό

Ποιοι ξεχώρισαν στη νίκη της Ελλάδας, τι περιμένουμε.

 

Σε αντίθεση με το φιλικό της περασμένης Παρασκευής στο άδειο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά το ματς της Ελλάδας με την Αίγυπτο δεν ήταν για… ύπνο. Οι διεθνείς είχαν διάθεση και παρά τις 10 αλλαγές του Μίκαελ Σκίμπε στην αρχική ενδεκάδα, η Εθνική έβγαλε συνεργασίες και όσο περνούσε ο χρόνος, κατάφερε να φτιάξει φάσεις και να γίνει απειλητική και να πάρει τη νίκη με 1-0, απέναντι σε μία ομάδα που σε περίπου έναν μήνα θα βρίσκεται στο Μουντιάλ.

Αυτοί που ξεχώρισαν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο πριν γίνουν οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές, ήταν ο Γιαννιώτης που έκανε το ντεμπούτο του στην γαλανόλευκη και απέδειξε πως όχι μόνο είναι ένας πορτιέρε τοπ κλάσης, αλλά και ότι δεν… ψαρώνει στα δύσκολα. Σίγουρα η σημερινή του εμφάνιση και κυρίως οι ψύχραιμες αντιδράσεις του, θα παίξουν ρόλο και στη μεταγραφή του το καλοκαίρι, όπου πιθανότατα θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Μπάρκα, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο ο συγκεκριμένος έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του στα μεγάλα παιχνίδια με την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να μην σταθούμε στην επιστροφή του Καρέλη, ο οποίος δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τον τελευταίο χρόνο. Ο Έλληνας φορ μπήκε… φορτσάτος πέτυχε και το 1-0 με ωραία κεφαλιά, δείχνοντας πως αν είναι υγιής, μπορεί να αντικαταστήσει τον Μήτρογλου ή έστω να δώσει μία ακόμα λύση, όταν ο «Μητρογκόλ» δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική παρουσία των Χριστοδουλόπουλου και Μπακάκη, από την συνεργασία των οποίων ξεκίνησε και το γκολ της Εθνικής. Οι δυο κιτρινόμαυροι άσοι συνέχισαν με… φόρα από την τρομερή χρονιά που κάνουν με την ΑΕΚ και απέδειξαν ξανά στον Σκίμπε, πως έκανε τεράστιο λάθος που δεν τους εμπιστευόταν μέχρι τώρα. Είναι από τους πιο φορμαρισμένους διεθνείς και δεν γίνεται να μην βρίσκονται χώρο στην αποστολή ή ακόμα και να μην ξεκινάνε βασικοί.

Συνολικά πάντως, η Ελλάδα έδειξε καλά στοιχεία (εξίσου θετικοί ήταν και οι Σταφυλίδης, Πέλκας) και ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Μπορεί να χάσαμε το τραίνο για το Μουντιάλ, ωστόσο αν δεν γίνουν… εγκλήματα, θα είμαστε παρόντες στο Euro!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags