Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο αυτό που έγινε με Καλάθη στο ΟΑΚΑ, τι σημαίνει για το μέλλον του; - Ξέσπασε ο Παππάς
Μπάσκετ
| 2018-04-17 23:21:00

Απίστευτο αυτό που έγινε με Καλάθη στο ΟΑΚΑ, τι σημαίνει για το μέλλον του; - Ξέσπασε ο Παππάς

του Pick n' Scroll
Απίστευτο αυτό που έγινε με Καλάθη στο ΟΑΚΑ, τι σημαίνει για το μέλλον του; - Ξέσπασε ο Παππάς

Η ματσάρα των Καλάθη-Τζέιμς και ο... εφιάλτης της Φενέρ.

Την καλύτερη εμφάνιση της σύγχρονης ιστορίας του έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης, σκορπώντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την Ρεάλ και παίρνοντας τη νίκη με 95-67!

Πριν από το τζάμπολ, πολλοί φοβόντουσαν το παιχνίδι. Φοβόντουσαν την δύναμη της Ρεάλ, αλλά και την διαιτησία. Σε αυτούς, όμως, που φοβόντουσαν, δεν ανήκαν ο Πασκουάλ με τους παίκτες του. Εκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα, προηγούμενοι με 20-0, και από κει και πέρα δεν ξανακοίταξαν πίσω. Εστησαν ένα πάρτι άνευ προηγουμένου, σκορπώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, που ήταν γεμάτες από άκρη σε άκρη. 

Το πάθος ήταν ασίγαστο, η συγκέντρωση ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, και η μεγάλη διαφορά έγινε από το εντυπωσιακό δίδυμο του Καλάθη με τον Τζέιμς. Ο πρώτος έκανε την πιο καλή φετινή εμφάνιση, ακόμη πιο καλή και από εκείνη, που είχε κάνει με την Εφές στην Πόλη. Τότε είχε σημειώσει 29 πόντους, αλλά πριν από λίγο έκανε διαφορά απέναντι σε μία πολύ καλύτερη ομάδα από τους Τούρκους. Και βέβαια σε πιο σημαντικό ματς.

Αμ ο Τζέιμς από την άλλη; Συνεχίζει στον ρυθμό των τελευταίων εβδομάδων, κάνοντας περίπατο απέναντι στην άμυνα των Μαδριλένων. Ηταν μακράν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, αλλά βοήθησε και σε άλλους τομείς. Στα ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα.

Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 16 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιμς με 24 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ. Αμφότεροι πάντως έπαιξαν και τρομερές άμυνες!

Ο κόσμος αποθέωσε τον Καλάθη, αποθέωσε την ομάδα και θέλει την Πέμπτη το 2-0. Πέρυσι είχε κάνει ανάλογο ξεκίνημα με την Φενέρ ο Παναθηναϊκός, αλλά στη συνέχεια την πάτησε. Κάτι, που δεν θέλει να πάθει και φέτος. Ηδη έκανε την εντυπωσιακη αρχή με την ευρεία νίκη και το άνοιγμα του σκορ.

Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς βέβαια, ήταν όταν όλο το ΟΑΚΑ φώναξε ρυθμικά το όνομα του Καλάθη στην τέταρτη περίοδο, ο οποίος χειροκρότησε εμφανώς συγκινημένος. Πρόκειται για στιγμές που μένουν… χαραγμένες και ίσως παίξουν ρόλο σε σημαντικές αποφάσεις. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι…

Τρομερή ήταν και η αντίδραση του Νίκου Παππά, ο οποίος μπορεί να μην ήταν από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, αν και έπαιξε για περίπου 17 λεπτά. Ο Έλληνας γκαρντ βοήθησε στην άμυνα, όμως ήθελε να πετύχει καλάθι και για αυτό… ξέσπασε βρίζοντας και με ένα «πέταγμα αγανάκτησής» όταν ευστόχησε στο μοναδικό του τρίποντο, στην τελευταία περίοδο, με την διαφορά στους 30 πόντους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags