Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος Ταϊλανδός; Στον... Ρέστη ο ΠΑΟ, αυτό είναι το πλάνο του - Τέλος η Λεωφόρος, γήπεδο στο ΟΑΚΑ
| 2018-04-21 13:24:00

Ποιος Ταϊλανδός; Στον... Ρέστη ο ΠΑΟ, αυτό είναι το πλάνο του - Τέλος η Λεωφόρος, γήπεδο στο ΟΑΚΑ

του Κώστα Γκόντζου
Ποιος Ταϊλανδός; Στον... Ρέστη ο ΠΑΟ, αυτό είναι το πλάνο του - Τέλος η Λεωφόρος, γήπεδο στο ΟΑΚΑ

Η αλήθεια για το μέλλον του Τριφυλλιού, τι γίνεται με Γιαννακόπουλο.

Παραμένουν μικρές οι πιθανότητες να αλλάξει χέρια ο Παναθηναϊκός και ακόμα μικρότερες το να βγει οριστικά από το τούνελ ακόμα και αν… αλλάξει χέρια και πάντως όπως όλα δείχνουν μόνο αν εμπλακεί στην όλη ιστορία και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ θα βρεθεί οριστική και πραγματική λύση.

Κάπως έτσι συνοψίζονται ο εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μετά και την εμφάνιση του Ταϊλανδού επιχειρηματία που διαπραγματεύεται με την πλευρά Αλαφούζου για την μεταβίβαση των μετοχών.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα για να έχετε και εσεις μια όσο γίνεται πιο κοντινή στην πραγματικότητα ενημέρωση για όσα διαβάζετε και ακούτε.

Σε μερίδα των ΜΜΕ λοιπόν, εμφανίζεται μαζί με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία και το όνομα του Ρέστη σαν ενός από το γκρουπ των επενδυτών που εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός.

Τα συγκεκριμένο… είναι και δεν είναι έτσι. Καθώς καλά πληροφορημένες πηγές, επιμένουν πως στην όλη διαδικασία, είναι άλλο πράγμα ο Ταϊλανδός και άλλο ο Ρέστης.

Κι αν κάπου… ανταμώνουν, αυτό μπορεί να έχει αναφορά στο… ξεκαθάρισμα των προθέσεων του Γιάννη Αλαφούζου μέσα από τη διαπραγμάτευσή του με τον Ταϊλανδό.

Με λίγα λόγια, μπορεί όντως να εξελιχθούν σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο οι συζητήσεις ανάμεσα σε Αλαφούζο και Ταϊλανδό, μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε συμφωνία και τελικά ο Παναθηναϊκός να καταλήξει στα χέρια του Ρέστη.

Απ’ όσα σενάρια έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, αυτό είναι και το πιο πιθανό και ρεαλιστικό.

Να δώσει δηλαδή τα… ρέστα του ο Ταϊλανδός και να πάρει σαν… αποτέλεσμα ο Ρέστης τον Παναθηναϊκό.

Τώρα για το τι πρακτικά σημαίνει αυτό, δύο ακόμα επισημάνσεις, καθώς και σ’ αυτό έχουν γραφτεί υπερβολές και ανακρίβειες.

Πρώτον για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, η νέα κατάσταση που θα προκύψει, θα έχει να κάνει πρακτικά με τη… σωτηρία του Παναθηναϊκού και όχι με την… εκτόξευσή του από και πέρα.

Θα λυθούν και θα αντιμετωπισθούν δηλαδή κάποια άμεσα προβλήματα ρευστότητας, θα αποκτήσουν μια σχετική κανονικότητα οι πληρωμές και οι διακανονισμοί των χρεών και ο Παναθηναϊκός δεν θα κινδυνεύει άμεσα από… εξωαγωνιστικούς λόγους καθημερινά.

Μέχρι εκεί δηλαδή και για τα υπόλοιπα… βλέποντας και κάνοντας και μιλώντας πάντα για «μετρημένα πράγματα χωρίς… υπερβολές».

Το δεύτερο. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα «ηχηρό τρόπο», ότι η διαπραγμάτευση του Ταϊλανδού και της ομάδας του, εμπεριέχει και την ενεργοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και του πρότζκετ του Βοτανικού.

Καμία απολύτως σχέση. Και γιατί δεν έχει γίνει καμία αναφορά και γιατί τα ποσά στα οποία συζητούν οι δύο πλευρές καθιστούν απαγορευτική την οποιαδήποτε προοπτική νέου γηπέδου στο όλο ντιλ.

Κι αυτό γιατί πέρα απ’ όλα τα άλλα, η ενεργοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, προϋποθέτει πέρα από το ποσό που θα χρειασθεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου και ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην ALPHA BANK που αποτελεί τη ρήτρα για το εμπορικό ή τη μη κατασκευή του εμπορικού αν προτιμάτε. Και φυσικά ούτε κατά διάνοια οι συζητήσεις του Αλαφούζου με τον Ταϊλανδό δεν πλησιάζουν νούμερα τέτοιου ύψους.

Από την άλλη όμως, η οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής της ιδιοκτησίας των μετοχών, εμπεριέχει και το τέλος της Λεωφόρου σαν έδρα για τον Παναθηναϊκό.

Και γιατί η Λεωφόρος πια είναι απαρχαιωμένη και εγκαταλειμμένη ουσιαστικά από πλευράς έργων τα τελευταία χρόνια, αλλά και γιατί ο νέος επενδυτής θέλει ένα γήπεδο σαφέστατα πια ασφαλές και πιο εύκολο στο «κουμαντάρισμα» της θύρας των οργανωμένων καθώς δεν έχει καμιά όρεξη να μπλέξει με καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη Λεωφόρο.

Κι εδώ έρχεται ξανά, αντικειμενικά και αναγκαστικά, το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Καθώς ο Παναθηναϊκός αναγκαστικά θα στραφεί προς την λύση του ΟΑΚΑ και εκεί θα… συναντηθεί με το πλάνο της πράσινης πολιτείας, το οποία χειρίζεται αποκλειστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και χωρίς την ενεργοποίηση και συνεισφορά του, δεν μπορεί αντικειμενικά να γίνει τίποτε που να λύνε οριστικά το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια, ό,τι και να γίνει, όσα χέρια και αν αλλάξουν οι μετοχές, μόνο η περίπτωση της ενεργοποίησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθ’ ολοκληρία ή… τμηματικά, του πρότζεκτ του ΟΑΚΑ έτσι όπως το έχει σκεφτεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να δώσει πραγματική και οριστική λύση στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags