Facebook Pixel Sportdog.gr | Κάριους για ψυχολόγο - Πουθενά ο Σαλάχ, καμία αλητεία Ράμος - Έκανε τον Σάντος προπονηταρά
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-27 09:00:00

Κάριους για ψυχολόγο - Πουθενά ο Σαλάχ, καμία αλητεία Ράμος - Έκανε τον Σάντος προπονηταρά

του Κωστή Ραπτόπουλου
Κάριους για ψυχολόγο - Πουθενά ο Σαλάχ, καμία αλητεία Ράμος - Έκανε τον Σάντος προπονηταρά

Ανάλυση με τρομερές ατάκες για τον τελικό Ρεάλ-Λίβερπουλ.

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Κάριους μετά τον φετινό τελικό του Champions League. Καλύτερα στο νοσοκομείο παρά στη θέση του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, ο οποίος στο τέλος του αγώνα έβαλε τη φανέλα μπροστά το πρόσωπό του. Δεν ήθελε να τον βλέπει κανένας.

Θα τρίβουν τα χέρια τους οι δύο στόπερ της Λίβερπουλ που τα έφαγε έτσι ο Κάριους. Έφυγαν οι ευθύνες από πάνω τους. Ο τύπος θα πάει σε ψυχολόγο την επόμενη χρονιά. Δύσκολα θα το ξεπεράσει αυτό.

Ο Σαλάχ και να έμενε στο ματς έτσι και αλλιώς δεν θα ακουμπούσε μπάλα. Πλακώθηκε στα ραμαζάνια και περίμενε να παίξει μπάλα; Αυτά είναι παλαιολιθικά πράγματα. Οι νηστείες είναι για τον λαουτζίκο και τους φτωχούς. Πορτοφόλια τυπου Σαλάχ δεν βλέπουν τέτοια. Ο Αιγύπτιος δεν έκανε τίποτα για 34 λεπτά. Ο Καζεμίρο έπασε πάνω του και τον κατάπιε. Δεν ακούμπησε μπάλα.

Και επειδή πολλοί το έγραψαν στο Facebook, για μένα, δεν υπάρχει καμία αλητεία από Ράμος. Δεν φταίει ο παίκτης, αν ο Σαλάχ δεν έκανε ποτέ βάρη και μονόζυγο στη ζωή του. Όσοι γράφουν περί αλητείας απλά δεν ξέρουν από μπάλα.

Το παιχνίδι πήγε πάνω σε δύο παραμέτρους. Στον Μπέιλ και τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Αυτοί οι δύο έκαναν τη διαφορά στο ματς.

Ο Ζιντάν είδε νωρίς ότι δεν τράβαγε το κέντρο του και το γύρισε σε 4-3-3- με Μπέιλ, Ρονάλντο και Μπενζέμα μπροστά. Αν εφήρμοζε από την αρχή αυτό το σχήμα, ο Κάριους δεν θα γλίτωνε την τεσσάρα.

Αυτό το κ@λοπαίδι, ο Ρονάλντο πήρε απίστευτο ύφος στη γκολάρα του Μπέιλ. Η κάμερα τον πιάνει να παρακολουθεί ξενερωμένος, σαν να έλεγε «κοίτα τι έβαλε και δεν το έβαλα εγώ».

Το χάρηκα απίστευτα. Πήρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο Euro χωρίς να παίξει στον τελικό της Πορτογαλίας με τη Γαλλία. Πήρε φέτος Champions League όντας άφαντος. Για μένα, αυτό καθιστά τον Σάντος και τον Ζιντάν προπονηταράδες.

Συνολικά η αμυντική τετράδα της Λίβερπουλ αν πήγαινε στον Ολυμπιακό, θα τον περνούσε μετά ακόμα και ο Ατρόμητος στη βαθμολογία. Δεν πάει πουθενά η Λίβερπουλ με Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν και Άρνολντ. Δεν πάει πουθενά έτσι. Έχει προβλήματα σε ατομικό επίπεδο.

Θα πω όμως ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Έπρεπε να πάει παράταση για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος.

Η Ρεάλ έχει θέμα επειδή δεν παίζει με εξτρέμ. Τα κατήργησε ο Ζιντάν. Με αυτά τα σέντερ μπακ της Λίβερπουλ, με φορτώματα για τον Ρονάλντο και τον Μπενζεμά, αν είχε εξτρέμ, το σκορ θα είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αυτό που παρατήρησα εν κατακλείδι, είναι ότι και οι δύο προπονητές πρόσεξαν την άμυνά τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Μαρσέλο ανέβηκε μετά την έξοδο Σαλάχ. Ήταν σαν να έλεγε στον Λαλάνα, «εσένα δεν σε υπολογίζω». Μάλλον Ζιντάν και Κλοπ άκουσαν τις συμβουλές του Αλέφαντου στο ΑΡΤ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags