Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό έμεινε ο Καλάθης στον ΠΑΟ - Δεν μπορεί στο ΝΒΑ - Θα κάνει θαύματα αν ο Γιαννακόπουλος...
| 2018-07-01 14:30:00

Γι’ αυτό έμεινε ο Καλάθης στον ΠΑΟ - Δεν μπορεί στο ΝΒΑ - Θα κάνει θαύματα αν ο Γιαννακόπουλος...

Sportdog Team
Γι’ αυτό έμεινε ο Καλάθης στον ΠΑΟ - Δεν μπορεί στο ΝΒΑ - Θα κάνει θαύματα αν ο Γιαννακόπουλος...

Win Win situation που λένε οι Αμερικάνοι και όλοι κερδισμένοι. 

 

Παιδιά να λέμε και καμιά αλήθεια:

Μονόδρομος και για τις δύο πλευρές ήταν το νέο συμβόλαιο του Καλάθη στον Παναθηναϊκό!

Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαστε:

Καταστροφή για τους πράσινους θα ήταν να ψάχνανε για καινούριο πλέη μέηκερ. Θα έπρεπε να ξαναχτίσει από την αρχή την ομάδα ο Πασκουάλ και μάλιστα από το πιο νευραλγικό της σημείο. Από τον «άσσο», όπου αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα. Δεν είναι κορόιδα οι προπονητές όλων των μεγάλων συλλόγων που επιμένουν στα ίδια πόιντ γκαρντ χρόνος βγαίνει χρόνος μπαίνει. Το κάνει ο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ, το κάνει ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ, το κάνει ο Σάρας στη Ζαλγκίρις, το κάνει ο Λάσο στη Ρεάλ. Το καλό τους το πλέη μέηκερ, είτε είναι ο Σλούκας με τον Ντίξον, είτε είναι ο Ντε Κολό, είτε είναι ο Πάνγκος, είτε είναι ο Γιούλ, δεμένο χειροπόδαρα το κρατάνε. Και προσθέτουν γύρω του βοήθειες, ανάλογα με το πορτοφόλι του συλλόγου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, καλύτερο δώρο δεν μπορούσε να κάνει ο Γαιννακόπουλος στον Πασκουάλ. Το δρόμο του άνοιξε, το χαλί του έστρωσε για τη νέα σαιζόν. Έτοιμος είναι τώρα ο Τσάβι για να σχεδιάσει τη νέα του ομάδα, γνωρίζοντας που και πως μπορεί να στηριχθεί. Γι’ αυτό, βεβαίως, επέμενε τόσο πολύ και ζήταγε απ’ τον πρόεδρο να ανέχεται τα ναζάκια του Καλάθη. Επέμενε και δικαιώθηκε.

Όσο για τον αθλητή Καλάθη, που θα έβρισκε καλύτερα δηλαδή; Τα ίδια λεφτά θα του δίνανε στη Ρωσία, άντε μισό εκατομμύριο παραπάνω. Για να παίξει σε τοπία αφιλόξενα και μουντά. Θα μου πείτε ότι είχε πάει στο Κουμπάν και είχε κατακτήσει Eurocup τη σαιζόν 2012-2013. Θα σας απαντήσω ότι εκεί ακριβώς ήταν που δάγκωσε την πιπεριά και είπε «πίσω δεν ξαναγυρνάω». Άλλο τώρα αν χρησιμοποίησε την πρόταση των Ρώσων ως διαπραγματευτικό χαρτί στο ντιλάρισμα με τον Παναθηναϊκό.

Όπως χρησιμοποίησε και την προοπτική να ενταχθεί εκ νέου στο NBA. Και να κάνει τί παρακαλώ; Αυτή την εποχή στο νούμερο ένα πρωτάθλημα του κόσμου, όλοι για 3 and D μιλάνε, για τρίποντα δηλαδή και άμυνα. Άμα δεν τα έχεις και τα δύο, αρχίζει και χλομιάζει η εικόνα σου, αρχίζει και ξεθωριάζει. Και μπορεί ο Καλάθης να τα πάει μια χαρά στην άμυνα, αλλά από τρίποντο είναι για γέλια. Άντε στην Ευρώπη να είναι υποφερτός, αλλά στο ΝΒΑ με την πίεση να ανεβαίνει στα ύψη…

Οπότε το πολύ που θα κέρδιζε, θα ήταν το μίνιμουμ των βετεράνων παικτών, δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο κι αυτό σε δολλάρια όχι σε ευρώπουλα. Βρωμάει ο τόπος στο ΝΒΑ από πόιντ γκαρντς αυτή την εποχή και βγαίνουν συνέχεια καινούρια φυντάνια, δεν περιμένουν τον Καλάθη να τους μάθει μπάσκετ. Να αγγίξει τα πεντέμιση εκατομμύρια δολλάρια του Mid-Level Exception δεν υπήρχε περίπτωση να το καταφέρει, όσο και να έβαζε τα δυνατά του. Άρα μια χαρά του κάτσανε τα εξήμιση εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια του Παναθηναϊκού και πουθενά αλλού θα έβρισκε τόσα λεφτά με τόσο καλές και γνώριμες συνθήκες.

Με δυο λόγια; Με δυο λόγια Win Win situation που λένε οι Αμερικάνοι και όλοι κερδισμένοι βγήκανε από το στόρι. Όλοι ευχαριστημένοι. Αν του βρουν και έναν αναπληρωματικό λίγο καλύτερο από τον Λεκαβίτσιους, θαύματα θα κάνει τη νέα σαιζόν ο κυρ Νίκος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags